Reklama

Reklama

Úkol, který na Barneyho a jeho bandu žoldáků ze staré školy čeká tentokrát, se zdá na první pohled celkem snadný. Nic ale od začátku nejde podle plánu. Když během akce psychotický nájemný terorista zabije jednoho z Barneyho lidí, Postradatelní v touze po okamžité odplatě rozpoutávají přímo v srdci nepřátelského území peklo na zemi a kosí jednoho protivníka za druhým. Uprostřed všeho zmatku navíc musí na poslední chvíli zajistit, aby se pět tun plutonia vhodného k výrobě jaderných zbraní nedostalo do špatných rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (28)

Trailer 4

Recenze (2 340)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Obecné nadšení chápu, protože vidět všechny ty legendy dohromady má prostě zvláštní feeling. Bohužel když vezmu v potaz, že film má i jiné kvality a atributy než-li herecké obsazení a vzájemnou chemii herců (ta chemie by byla i v případě, že by na sebe dotyční jenom koukali, až tak silný sentiment může být), tak je to selhání na celé čáře. West už asi zapomněl jak vypadá kvalitní akční film. Pominu otřesnou televizní kvalitu obrazu (retro se vším všudy) a lokace natáčení někde mezi Rumunskem a Bulharskem (zdravíme Van Damma a Seagala). Kdyby měli Expendables stejně kvalitní akci, jako 15 let staré Con Air, byl bych nadšen. Bohužel ani z poloviny. Zmatečný střih - neuvěřitelně zprasený. Nikdo neví kdo do koho střílí, několikrát opakované záběry během pár minut (údery, výbuchy) a zoufale nepřehledné osobní souboje, snad kromě toho posledního. Nečekal bych, že ryze akční film bude mít největší slabinu právě onu akci. Stallone je stále bouchač jako blázen a hlášky a vtipy jsou fajn. Ale to si raději pustím od každého borce 3 jeho nejlepší filmy a nemusím koukat na takovýhle miš-maš. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Vedle prvních Expendables je dvojka pochopitelně poloviční prakticky ve všech směrech (videobéčko vedle áčkové produkce prakticky všemi parametry, dějem, dramaturgií, nakonec vlastně i obsazením :), které ale neskutečně odsejpá a baví. Z hlediska ambicí, s jakými byl natočen (tedy ukázat ještě větší množství akčních legend v jednom filmu a pohonit tak ego hercům a pindíka testosteronu chtivým divákům) plní svoji misi naprosto dokonale... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Je to kravina na kvadrát, výplod šílence a debilní paskvil, ale mě to hrozně bavilo. Jak by taky ne, když se akční veteráni rozhodli přilepšit si k důchodům a vydali se rozstřílet, rozsekat, rozkopat a vyhodit do vzduchu vše, co bylo před natáčením vcelku. Samostatnou kapitolou je samozřejmě Chuck Norris, který potvrdil, že vtipy o něm jsou pouhým zobrazením jeho skutečných schopností a to je velmi potěšitelné i zábavné. Kdo však v dávnověku nebrousil staré akční véháesky s rychlodabingem, ten se přitom patrně nebavil tak skvěle jako já. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo, v jednom nejmenovaném království se sedm statečných princů dalo dohromady, aby zlému kouzelníkovi sebrali poklad. Pokladem bylo kouzlo, které by mohlo ovlivnit chod světa. Princům pomáhá mocná, krásná čarodějka, která je obdařena technickým talentem, jazykovými schopnostmi a dobře ovládá jemné nástroje opatřené háčky. Princové musejí překonávat nástrahy zlého čaroděje a jeho pomocníků a také se vyrovnat s problémy, které, vzhledem k průměrnému věku duchem mladého týmu, přinášejí choroby jako reumatoidní artritida, dušnost, zlenivění způsobené sedavým zaměstnáním (nesedí na koni, ale v letadle, vlastně se ve filmu objeví pozoruhodně málo koní a ještě méně z nich je bílých)a v závěru, při souboji jednoho princů s kouzelníkem, naprosto zjevně i senilní demence. Doufám, že v dalším díle bude figurovat i nějaký drak a vodník. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Není nad starou dobrou klasiku. Parta důchodců jezdí digitálně upraveným Bulharskem, střídá herní mapy, které reflektují nostalgicko-archetypální nádech žánru a sem tam zaúřaduje deus ex machina, uvítaný salvou insiderských vtipů. Banalita zápletky i parodický nádech prostoru a charakterů tomu dodává post-moderních kvalit, Simon West zase přehledný rukopis a solidní tempo. Naštěstí už Stallone pochopil, že nějaká vážnost či "realistická" motivace tady nemá místo, nostalgici chtějí svoje hlášky a více pomrkávání. Tupý válečnický macho sentiment tomu sice pořád přebývá, ale tentokrát je to vycpávka mezi královskými komediálním výstupy a říznou akcí s mnohem lepším timingem než v případě jedničky. Sice je to zase "jen" akční encyklopedie, ale tentokrát bohatě ilustrovaná a ještě naditější odkazy k mytologii dýchavičných dědoušků. Bavil jsem se královsky. ()

Galerie (167)

Zajímavosti (104)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 85 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 315 milionů. (NIRO)
  • Zatímco v prvním díle létali hrdinové obojživelným letounem Grumman HU-16 Albatross, v tomto jde o Canadair CL-215. Letoun byl zapůjčen od turecké společnosti Turkish Aeronautical Association. (Foxhound#1)

Související novinky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

16.02.2014

Expendables a Expendables 2 dohromady vydělali přes půl miliardy dolarů. Trojka je samozřejmě na cestě, vedle ní ale dostaneme i spin-off, jenž ponese název ExpendaBelles. Parta ostrých slečen v něm… (více)

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama