Reklama

Reklama

Diktátor

Trailer 2

Generál Aladeen je jedním z posledních světových diktátorů „ze staré školy“. Ve své zemi vládne téměř neomezenou mocí, kterou financuje prostřednictvím výnosů z těžišť ropy. Pevnou rukou se nebojí popravit kohokoli, kdo s ním nesouhlasí, změnit 300 slov z místního jazyka na své příjmení nebo uspořádat olympijské hry, ve kterých sám vyhraje každou disciplínu. A je tak jedním z nejnebezpečnějších mužů na světě. Když OSN vyhrožují sankcemi proti jeho zemi, africké republice Wadiya, je donucen odjet do New Yorku, kde má přednést vysvětlující řeč. Po příjezdu do světové metropole je ale generál doslova obrán o svou moc a šaty zběhlým agentem CIA a je vržen do běžného života na Manhattanu, kde se z nelítostného diktátora stane jedním z mnoha lidí v davu. Na cestě New Yorkem potkává Aladeen mladou Zoey, která provozuje obchod se zdravou organickou stravou a mohla by diktátorovi pomoci získat zpět jeho zemi i lidskost. (Viacom)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 605)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Politicky, sociálně, rasově či nábožensky, tak nekorektní film, kterých je dnes jako šafránu. Sacha Baron Cohen si nesedne na zadek před ničím a nakousává témata, okolo kterých se dnes musí chodit po špičkách a je nemoderní na ně jakkoli poukazovat. Ale on se nebojí a to se mi líbí (nejlepší scéna je ta ve vrtulníku). Proto jsem si tuhle nabitou komedii opět tak hezky užil. Už se těším na Borata a Bruna, které mám teď na mušce. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film, který mě donutí podívat se zpět na Borata, tentokráte trošku jiným pohledem. Cohenův Diktátor mě bavil, je tolik osvěžující v dnešní zvláštní cenzurované době koukat jak někdo s nadšením propaguje svůj sice zvrhlý, ale pořád názor. Ano, odstraňme demokracii a alespoň na 90 minut vzdejme čest diktatuře. Samozřejmě vtipkuju. Film má spoustu vynikajících záseků, nejvíce mě utkvěl homosexuální čínský státník, který zneužil Edwarda Nortona a už si dělá zálusk na Harveyho Keitela. Stejně tak mě pokaždé pobavilo decentní Aladdinovo naznačení, že toho člověka je třeba popravit. Těším se na další Cohenův biják. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Miestami trápne, miestami priemerne, miestami neskutočné hlody. Niekoho pobúri, niekoho pobaví. Nemôžem povedať, že by ma táto šaškáreň nebavila - to by som klamal. Sem tam som sa usmial, sem tam uškrnul a asi tri krát pukal od smiechu. Presne taký je Diktátor. Lepšia komédia, ktorá však opakuje staré vtipy, ktoré sme už niekde videli, doplnená o nové gegy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

„Demokracii nikdy! Wadiyský lid je rád utlačován!" Tohle je neskutečný nářez, na jaký jsem toužebně čekal již nějakou dobu, ale vnitřně jsem byl smířen s tím, že nikdy nepřijde. Aladeen je hrozný sympaťák, olympijský vítěz, fantastický porodník, kvalifikovaný mučitel, nadějný onanista a navíc se nebojí ukázat světu, že naše demokracie se o od té jeho diktatury liší pouze názvem a médii vtloukaným mýtem o dodržování lidských práv. Balím kufry a zítra se stěhuju za zářivou budoucností jeho dvojníka do Wadiye. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Diktatura je o tolik lepší než demokracie. 1 % lidí vlastní 98 % majetku. Můžete svejm kamarádům snižovat daně. Můžete jít do války pod smyšlenou záminkou..." Dvě třetiny humoru takřka geniálního a třetina humoru takřka (místy doslova) genitálního. Dojem zůstává něco mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale když jsem se před volební místností rozhodoval, přijel obrněný transportér a zatlačil mě do té druhé fronty. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (34)

  • Během oscarového večera 2012 dělala Cohenovi (Aladeen) v kostýmu diktátora společnost sexy armáda modelek převlečených za vojákyně, mezi kterými byla i Slovenka Soňa Skoncová. (Sufferer)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku a také ve španělské Seville, konkrétně na Plaza de España, a to od června do srpna roku 2011. (sahe)
  • Velké zlaté automobily na začátku filmu jsou Dartz Prombron ve speciální Aladeen Edition. Lotyšská firma vyrábí tyto automobily, vycházející z Chevroletu Suburban, především pro armádní účely, ale pro vlastní ochranu je kupují také velmi majetní lidé. Každý z filmových vozů se kromě osmilitrového motoru, luxusního interiéru či zlaté fólie může pochlubit také kevlarovo-keramickým pancéřováním či 8 cm tlustými skly, díky čemuž je také jeho váha více než 5 tun. (Adrai)

Reklama

Reklama