Reklama

Reklama

The Tunnel

  • USA The Tunnel
Trailer

Novinářský tým (kameraman, reportérka, zvukař atd.) se vydá do neprozkoumaného podzemí Sydney, aby zde našel příběh pro svou reportáž. Příběh si jej ale najde sám. (mkaty)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

obitus 

všechny recenze uživatele

Úvod je opravdu tragickej a měl jsem co dělat, abych Tunnel nevypnul. Poté se naštěstí začne pracovat s nahrávkami a nastupuje standardní strašení vycházející z toho, že někdo stojí ve tmě těsně za vámi, ale vy to zjistíte až po pár minutách, když si prohlédnete nahrávku z kamery vašeho kamaráda. Však už jsme to viděli mnohokrát. Bubu scény se tvůrcům docela povedly, ale oni to preventivně zabili faktem, že od začátku víme kdo přežije. Což je v horroru poměrně odvážná strategie. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Found footage horory sa snažia natočiť skutočný dokument, a pritom sú často celé vymyslené, paradoxne stierajú hranice medzi realitou a fikciou, strašia v nich mŕtve duše, mutanti, iracionálne a nadprirodzené bytosti. V Tuneli je z toho úplné hovno, vlastne skoro nič, iba tma, obrysy a esencia čistej hrôzy, ale i sympatické postavy, ktoré prežívajú strach a citové pohnutie. Na chvíľu som im rád uveril. Sledovať tieto horory, to je lotéria, lebo nikdy neviem, ktorý na mňa zaberie. Povedať z akého dôvodu sa mi práve Tunel páčil je ťažké ako odpovedať, prečo je nejaký žreb výherný. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Prvních 30 minut je opravdu o ničem, jakmile se děj přesune do podzemí, začíná se dostavovat docela dost nepříjemný pocit, že tohle bude fakt síla. A vskutku, děj začne zrychlovat, začíná se dostavovat panika a o podivné situace rozhodně není nouze. Hodně mě dostala scéna kdy si něco jen tak půjčí kameru. Finále není k zahození, celkově musím uznat, že mě Australané nahnali strach a v nejbližší době nevlezu ani do našeho sklepa. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vezměme to popořadě… Na fakt, že u těchto pseudoreálných hororů začátek většinou nudí, jsem si zvykl. Na fakt, že nic neuvidíme jasně (monstrum se podaří zachytit jen na jednom frameu), taky. Ale The Tunnel je ještě hloupější a co je důležitější, mnohem méně zábavnější (rozuměj, postrádá hororovou atmosféru) než ostatní tyhle výstřelky poslední doby. Pro srovnání - Grave Encounters - i když byl tento snímek občas k smíchu a ve druhé polovině nefungovalo prakticky nic, tak si stále pamatuju na první, opravdu skvělou první půlku filmu. Ale zde, bohužel, nic takového není. Vše odhadnete dávno předtím, než se to stane, lekačky jsou hodně očekávané a nefungují a celé mi to přišlo, jako by tvůrci měli v plánu ještě pokračování… Naprosto zbytečný příspěvek do skupiny hororů "podle totálně stoprocentně husté skutečné události". 40 % za občasný náznak alespoň nějaké té atmosféry či pokusu o ni. Zbytek zahodit, nejlépe do nějakého (ne)opuštěného tunelu a zapomenout, že tam něco je… ()

castor 

všechny recenze uživatele

Australský dokumentární horor Tunnel si háže klacky pod nohy hned po několika minutách. Kdo přežije, totiž víme hned od začátku. Navíc desítky minut před výpravou do podzemí je to docela slušná nuda, komentáře přeživších ale záhy zvolní a tvůrci výhradně nabízejí to, co se děje dole (ve tmě). Tam je samozřejmě všechno rozmazané a roztřepané, snímané na noční kameru nebo účelově nekvalitní, vše podpořené hysterií, zmateným pobíháním a vracením se k už změněným rozhodnutím. Využití klaustrofobního prostředí poměrně funguje, postavy (ač je hrají poměrně nesympatičtí herci) nějaká šílená rozhodnutí nedělají a divák tak nemusí řešit poměrně jalový děj. I když investigativní žurnalistiku si pochopitelně představuji kapánek jinak. Téma nedostatku vody a vládního řešení v podobě zatopení nevyužívaných tunelů pod Sydney je jen záminkou, abychom se dostali k tomu, že v podzemním bludišti nepřežívají jenom bezdomovci. A teď si to chce pochutnat i na něčem jiném, než na zatuchlých lidech bez střechy nad hlavou. Ale to jsme asi očekávali!! Průměr průměrů, na který se poměrně snadno zapomene.. ale na tři hvězdy se vysápe!! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, kde je Tangles postrčený do vody aj scéna, kde je člen strážnej služby napadnutý Stalkerom vo vode, sa natáčali v plavárni za pomoci kulís. (BoredKid)
  • Natáčení probíhalo v australském městě Sydney. Točilo se v městských nepoužívaných tunelech a v úkrytu královského australského námořnictva z druhé světové války na Garden Island. (Homerking)
  • Film se skládá celkem z 135 tisíc snímků. (mkaty)

Reklama

Reklama