Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Detroitu budoucnosti ještě stále nezavládl klid. Společnost Omni Consumer Products (OCP) stále usiluje o splnění svého snu - o vybudování velkoměsta "Delta City". V cestě jim ale stojí bezdomovci a tlupy mladých "Splatterpunků", kteří obývají oblast, kde má nové město stát. OCP se rozhodne pro radikální řešení situace. Naverbuje ozbrojená komanda žoldáků z amazonské války, aby oblast vyklidila. A tak na území Splatterpunků a bezdomovců vjedou obrněná vozidla, jejichž po zuby ozbrojené posádky násilím odvážejí zdejší usedlíky do "rehabilitačních center" a likvidují ty, kteří se nechtějí podřídit. V ulicích Detriotu vypukne regulérní válka. Zdá se, že společnost OCP dosáhne svého cíle. Ale pak se objeví překážka, kterou kdysi stvořila sama OCP... RoboCop! Mechanický policista s lidským mozkem si vzpomene na to, že byl kdysi člověkem, a připojí se ke vzbouřencům, vedených autoritativní Berou, aby pomohl chránit jejich domovy. Za pomoci geniální desetileté Nikko, odbornice na počítače, musí RoboCop bojovat nejen proti žoldákům a společnosti OCP, ale také proti policii. Jediným jeho kolegou, který je ochoten mu pomoci, je jeho stará přítelkyně, policistka Lewisová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Kontrast mezi Robocopem 3 a 1 je tím, co je tak fascinující a je krásně vidět, pro jak odlišné publikum se poptávka značky v Hollywoodu devalvovala. A ne obrazně, přeci jen nejde o adaptaci DC či Marvel komiksů. Jednička měla poselství, ale i hodně velké černé nadsázky. Co bylo v jedničce tak skvěle verhoevenovsky nadsazené, se zde o dva filmy později bere smrtelně vážně. Reklamy už se staly formalitou a prázdnou šedí, i když ta kreslená má něco do sebe. Šokující brutalita v podstatě pominula už minule a film loudí úsměv, kde je to více či úplně nezáměrné. Mohli to rovnou udělat animované a prodat do videopůjčoven, kdyby tam bylo méně smrtí, figurky by se prodávaly lépe IMHO. Stejná kategorie bizáru jako Batman a Robin - moc nepobaví, ale přesto svým způsobem stojí za to vidět. To už není Robocop, ale Robokop… ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Ke svému vlastnímu překvapení jsem zjistil, že jsem Robocopa 3 ještě neviděl a... teď můžu říct, že jsem vůbec o nic nepřišel. Mám takový pocit, že scénář psala ta malá holka, co tam hraje, pač něco tak pitomého se jen tak nevidí – a nevidělo ani v devadesátých letech, které byly na akční kraviny pohříchu tak bohaté. Příběhově už nemá ten plechovej polda prostě co nabídnout, a tak se celý děj točí kolem vyhánění nebohých občanů z domovů, za které se Robocop samozřejmě postaví, přičemž taková ta samoúčelnost některých scén a dialogů je do očí bijící a uráží divákovu inteligenci. No blbost je to ukázková, hodná odpadu, já dávám jednu hvězdu za Carol Christine Pounder v roli Berthy. Ono – ne že by tam nějak herecky vynikala – ale k téhle herečce mám prostě respekt od chvíle, co jsem jí viděl v Shieldu. Jinak je tenhle film děsný šit, který předchozí dva zdařilé díly nestoudně poplival a neměl nikdy vzniknout. ()

Reklama

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Začalo to skvělou jedničkou,pokračovalo průměrnou dvojkou a skončilo povedenou trojkou. Efekty jsou stále kvalitní(scéna s létajícím Robocopem),akční okamžiky taktéž(jen toho násilí tu není tolik). Zklamala mě smrt Lewisové,jejíž laskavý charakter od poloviny filmu nahradila neméně sympatická doktorka Mary. Dobrých postav je tu dost,akce taktéž(ta je navíc doplněna legendární hudbou,jenz nás doprovází už od prvního dílu) a celkově je to na vysoké úrovni... Přítomnost RoboNinjů taktéž v pořádku,jen jejich souboje mohly být propracovanější. První díl to sice nepřekoná,ale je to povedenější než dvojka a remake jedničky... 70% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný sci-fi film, ktorý je posledným dielom tejto zaujímavej trilógie. Má dosť dobrý príbeh o Robocopovi, ktorý neuposlúchne rozkaz a pridá sa na stranu vzbúrencov, ktorí len chcú brániť svoje domovy pred vysťahovaleckými jednotkami, pretože na ich pozemkoch chce stavať japonská spoločnosť. Spracovanie sa mi páči, síce prvú polovicu sa toho až tak moc neudeje, ale dej je svižný, bez výraznejšie slabého miesta a príjemne zábavný na rozdiel od nevydarene parodickej dvojky. Akcie je tu celkom dosť, ale opäť je len priemerná. Oproti prvým dvom dielom prakticky zmizla krv a drsnejšie momenty, síce dostatok zabitých ani tu nechýba, ale natočené je to len obyčajne. No aspoň je akcia celkom rozmanitá a s niekoľkými vydarenými nápadmi. Najviac sa mi páči cestná naháňačka s vojenským veliteľom. A oceňujem aj zaujímavého robotického bojovníka. S hereckým obsadením som spokojný, síce Peter Weller tu už nie je a Nancy Allen má minimum priestoru, ale na výsledku to moc nezmenilo, poteší hlavne plno zaujímavých vedľajších a aj záporných postáv ako Jill Hennessy, Rip Torn alebo Robert John Burke. Réžia a technická stránka sú celkom vydarené, občas v niečom zaostávajú, ale pre tento typ filmu sú ideálne. Ani jeden die z tejto trilógie nie je žiadny klenot, ale tento diel je podľa mňa najlepší, aj keď jednotku prevyšuje iba mierne. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 64%. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Záverečná časť využíva otvorený koniec predchodcu. Vracajú sa staré postavy s výnimkou Wellera, ktorý spojil sily s Cronenbergom, vracajú sa staré problémy a OCP definitívne odhalí svoj zámer s projektom Delta City. Snímka je prekvapivo dramatická, zároveň si zachováva humor, nadhľad a pár vydarených záberov (Robocop stojaci pri oltári nad nehybným telom poručíka). Rovnako je prítomný trademark v podobe spravodajských vsuviek a hlášky nenásilne odkazujú na originál. Lenže je toho málo, lúhovanie použitého čajového vrecúška je citeľné, sklamal tiež protivník, chýba dravší a nápaditejší scenár. Čo pri sledovaní nepoteší je i náklonnosť k mladšiemu publiku, ktorá prináša bezpohlavné, niekedy až komické akčné pasáže. Po skončení filmu tak zostanú prevažne rozporuplné pocity z nevyužitého potenciálu načatej série. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (17)

  • Hra od společnosti Ocean (která často převáděla filmy do počítačové podoby) vyšla podle termínu, kdy měl film původně vyjít. Takže hra vyšla dřív než film. Příběh byl ovšem ve hře kompletní, takže kdo si jí zahrál, věděl jak film dopadne. Zatímco hry podle předchozích dílů byly klasické plošinovky, pro „Robocopa 3“ firma Ocean použila svůj vlastní engin, ve kterém vytvořila několik simulátorů a jenž využíval vektorové grafiky. Takže hra byla kompletně ve 3D, což některé části dělalo opravdu těžké. (grovik.net)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. května 1993 v Japonsku. (Varan)

Reklama

Reklama