Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Detroitu budoucnosti ještě stále nezavládl klid. Společnost Omni Consumer Products (OCP) stále usiluje o splnění svého snu - o vybudování velkoměsta "Delta City". V cestě jim ale stojí bezdomovci a tlupy mladých "Splatterpunků", kteří obývají oblast, kde má nové město stát. OCP se rozhodne pro radikální řešení situace. Naverbuje ozbrojená komanda žoldáků z amazonské války, aby oblast vyklidila. A tak na území Splatterpunků a bezdomovců vjedou obrněná vozidla, jejichž po zuby ozbrojené posádky násilím odvážejí zdejší usedlíky do "rehabilitačních center" a likvidují ty, kteří se nechtějí podřídit. V ulicích Detriotu vypukne regulérní válka. Zdá se, že společnost OCP dosáhne svého cíle. Ale pak se objeví překážka, kterou kdysi stvořila sama OCP... RoboCop! Mechanický policista s lidským mozkem si vzpomene na to, že byl kdysi člověkem, a připojí se ke vzbouřencům, vedených autoritativní Berou, aby pomohl chránit jejich domovy. Za pomoci geniální desetileté Nikko, odbornice na počítače, musí RoboCop bojovat nejen proti žoldákům a společnosti OCP, ale také proti policii. Jediným jeho kolegou, který je ochoten mu pomoci, je jeho stará přítelkyně, policistka Lewisová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kampak se to propadl akční sci-fi kult let osmdesátých? Devadesátá léta ho vyválela v hnoji lacinosti, zalila močůvkou trapnosti a navrch položila hovénko diletanství. Před lety jsem na to hleděla v nevěřícím zděšení, dnes už bych možná našla i důvody k hlasitému smíchu - kdybych ovšem nejprve našla jediný maličký důvod, proč se na tenhle průjem ubohosti podívat. 15% - asi z nostalgie, objektivní příčinu k hodnocení v kladných číslech nevidím. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Trojka je už viditelne slabšia ako prvé 2 filmy, naviac Burke nemá takú charizmu ako Weller. Príbeh ale nie je zlý, aj keď to, s čím Robocop bojuje, sa nezdá až také zaujímavé. S efektami sa síce šetrilo, ale tie, čo sú tam, sú v pohode. A som rád, že sa trojka nezvrtla k nejakému humoru, ale je plne vážna. Akurát koniec je trochu odfušovaný. Hodnotenie: 55% ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Robocop nám tentokrát trochu změnil vizáž, ale je to zcela nepodstatné. V této slátanině, která je jen další nastavovanou kaší skvělé jedničky a trapné dvojky, je příběh obdobný jako v jedničce - OCP chce získat část města Detroit a tak pomocí šíleného generála a vojenské síly vyklízejí město. Lidé se ale postaví na odpor, a na jejich stranu se přidá i Robo a o výhru je postaráno. Zvláště, když Robo dokáže létat stejně dobře jako navigovaná střela. V tomto dílu umře Lewisová, která zvládla oba dva díly, ale tady si už na ní scénarista smlsnul. Hrdinkou se tak stává málá holčička, která dokáže ovládat i smrtonosné roboty. Naprostou scénaristickou bezmocnost dokonají tři roboti asijského typu, kteří jsou sice skvělí v bojování, ale dokonale tupí. No, přesto je to slušná střílečka a rozhodně to není horší než dvojka. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Trojka má lepší příběh než dvojka, je zde více akce. Nemá to an jedničku, ale zase furt lepší jak dvojka o něco. Konečně se v tomhle filmu vrátil hudební skladatel z jedničky Basil Poledouris, jehož hudba je skvělá. V trojce je vidět větší béčkovitost než v jedničce. Ale to nevadí, film má rychlý spád a nenudí. Celkově hodnotím film na 80% = **** ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Jednotka je skvelá, dvojka o čosi slabšia, ale stále veľmi dobrá (neviem teda, čo proti nej všatci máte!). Ale trojka?!?! No hnoj, inak sa to nazvať nedá. Na jednej strane samurajský robot, na prvý pohľad nerozoznateľný od človeka (predsa len, doba a technika pokročila) a na strane druhej Robocop, ešte drevenejší a neschopnejší ako minule (a to prosím pokročila doba aj technika). Hlavne, že má na chrbte fajnový jetpack a lieta si ako lietadielko. A lieta si a lieta a lieta... no a spolu s ním niekam uletelo aj všetko to dobré, čo som na Robocopovi mal rád. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (18)

  • Otomo (Bruce Locke), kybernetický samuraj, je pocta titulní postavě z komiksu "Ronin" Franka Millera o samuraji, jehož duše je znovu přivedena k životu pomocí futuristické technologie. Bertha Washington (CCH Pounder) odkazuje na Marthu Washington, nezávislou bojovnici z Millerova komiksu „Give Me Liberty“. (HellFire)
  • I přes neustálé připomínání váhy a robustnosti RoboCopa (Robert John Burke) se vůbec nic nestane dveřím kostela, do kterých nalétne. (Armin82)
  • Hra od společnosti Ocean (která často převáděla filmy do počítačové podoby) vyšla podle termínu, kdy měl film původně vyjít. Takže hra vyšla dřív než film. Příběh byl ovšem ve hře kompletní, takže kdo si jí zahrál, věděl jak film dopadne. Zatímco hry podle předchozích dílů byly klasické plošinovky, pro „Robocopa 3“ firma Ocean použila svůj vlastní engin, ve kterém vytvořila několik simulátorů a jenž využíval vektorové grafiky. Takže hra byla kompletně ve 3D, což některé části dělalo opravdu těžké. (grovik.net)

Reklama

Reklama