Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Detroitu budoucnosti ještě stále nezavládl klid. Společnost Omni Consumer Products (OCP) stále usiluje o splnění svého snu - o vybudování velkoměsta "Delta City". V cestě jim ale stojí bezdomovci a tlupy mladých "Splatterpunků", kteří obývají oblast, kde má nové město stát. OCP se rozhodne pro radikální řešení situace. Naverbuje ozbrojená komanda žoldáků z amazonské války, aby oblast vyklidila. A tak na území Splatterpunků a bezdomovců vjedou obrněná vozidla, jejichž po zuby ozbrojené posádky násilím odvážejí zdejší usedlíky do "rehabilitačních center" a likvidují ty, kteří se nechtějí podřídit. V ulicích Detriotu vypukne regulérní válka. Zdá se, že společnost OCP dosáhne svého cíle. Ale pak se objeví překážka, kterou kdysi stvořila sama OCP... RoboCop! Mechanický policista s lidským mozkem si vzpomene na to, že byl kdysi člověkem, a připojí se ke vzbouřencům, vedených autoritativní Berou, aby pomohl chránit jejich domovy. Za pomoci geniální desetileté Nikko, odbornice na počítače, musí RoboCop bojovat nejen proti žoldákům a společnosti OCP, ale také proti policii. Jediným jeho kolegou, který je ochoten mu pomoci, je jeho stará přítelkyně, policistka Lewisová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Náhodou filmek neni tak špatný, jak bych od zdejšího hodnocení čekal. Popravdě si filmek z minulosti vůbec nevybavuju, ale když jsem ho teď viděl, přijde mi to jako stará béčková sci-fi klasika, která nic velkolepého nenabídne, ale na jedno zkouknutí po dlouhý době vystačí. Děj filmu pokračuje a RoboCop má plné ruce práce s likvidací všech, co porušují zákon. Za mě 50% :) ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Záverečná časť využíva otvorený koniec predchodcu. Vracajú sa staré postavy s výnimkou Wellera, ktorý spojil sily s Cronenbergom, vracajú sa staré problémy a OCP definitívne odhalí svoj zámer s projektom Delta City. Snímka je prekvapivo dramatická, zároveň si zachováva humor, nadhľad a pár vydarených záberov (Robocop stojaci pri oltári nad nehybným telom poručíka). Rovnako je prítomný trademark v podobe spravodajských vsuviek a hlášky nenásilne odkazujú na originál. Lenže je toho málo, lúhovanie použitého čajového vrecúška je citeľné, sklamal tiež protivník, chýba dravší a nápaditejší scenár. Čo pri sledovaní nepoteší je i náklonnosť k mladšiemu publiku, ktorá prináša bezpohlavné, niekedy až komické akčné pasáže. Po skončení filmu tak zostanú prevažne rozporuplné pocity z nevyužitého potenciálu načatej série. ()

Reklama

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

40% - Já nevím... Na jednu stranu je to vaření z vody, slepenec čehosi, co už tady bylo s něčím, co jsme ani mít nemuseli, a koncert hereců, kteří nám předvádějí, jak se má hrát v podobných filmech... Na druhou stranu to však má i pár pozitiv. Především, když to člověk vezme s větší dávkou nadsázky (což pochybuji, že autoři chtěli, ale vem to čert..). Dynamika a tempo příběhu je ideální na to, aby všechny ty nesmysly člověk snadno hltal. Když to ke všemu podpoří remakem původní hudby Basil Poledouris, je z toho klasická oddechovka, která nepatří věru k těm nejinteligentnějším, ale ruku na srdce... viděl jsem už o moc horší. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale tenhle díl se mi docela líbil. Jistě jednička je nepřekonatelná, ale k tomuhle je potřeba přistupovat jinak. Když se podíváte na jméno scénaristy (F.Miller), mělo by být jasné, že bychom se na to měli koukat jako na komiksovou adaptaci.....nezničitelný hrdina, který navíc i létá, motivovaný smrtí svého parťáka(Lewisová) se konečně postaví proti celé OCP. Několik silných citových momentů (byť kýčovitých až hanba).....hlášky typu: "OCP je nepřítel. A čas běží. Bojujte za své domovy!". Filální souboj dvou robotických samurajů....prostě zábavná nenáročná jízda (a přídavkem je Rip Torn) ()

*Colorado 

všechny recenze uživatele

Njn, takhle RoboCopa zabít. Ale ono se po jen tak tak koukatelné dvojce nedalo asi nic jiného čekat. Dokud nedopadne na zem, tak se nemá jak odrazit :-) Tohle se snad ani točit nemuselo, na první díl budu vždycky rád vzpomínat a rád se na něj i podívám, ale na takováhle pokračování asi (ne)bude těžké zapomenout.. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (17)

  • Když zraněný RoboCop (Robert John Burke) leží u povstalců na stole, je zřetelně vidět, jak herec v obleku dýchá a vzdouvá se mu pravidelně břicho, což by se u kyborga dít nemělo. (Stejšn)
  • Film byl natočen již v roce 1991, ale premiéry se dočkal až o dva roky později, jelikož se produkční společnost Orion potýkala s finančními problémy. (HellFire)

Reklama

Reklama