Reklama

Reklama

Gus Lobel byl po desetiletí jedním z nejlepších hledačů baseballových talentů, avšak přes veškerou snahu cítí, že stárne. Vedení Atlanty Braves začíná zpochybňovat jeho úsudek. Musí jim dokázat, že je schopen přizpůsobit se novým technologiím ve výběru talentů a oťuknout nového pálkaře Boa. Jedinou osobou, která by Gusovi v krizovém období mohla pomoct, je jeho dcera Mickey. Tato nadějná právnička dá v sázku vlastní kariéru, aby zachránila otcovu existenci. Přes Gusův nesouhlas se Mickey k němu připojí na jeho poslední scoutské cestě po Severní Karolíně. Dívka zjišťuje, že její otec na dálku moc dobře nevidí. A tak se alespoň na chvíli stane jeho očima. Při sledování Boa Gus používá nejen Mickeyiny oči, ale také svůj sluch a zjistí, že Bo je sice nadějný a dobrý hráč, ale nedokáže odpálit točený nadhoz, a tak svému týmu doporučí Boa nekupovat... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (373)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Na wikipedii se o baseballu mimo jiné píše: "Cílem hry je získat více bodů, než má soupeřící tým."  Což je tak jediný, co o téhle hře vím a chci si zjišťovat.  Nebýt Eastwooda, asi bych do filmu o tomhle sportu vůbec nešel, ale po zhlédnutí musím konstatovat, že o baseballu je Zpátky ve hře docela okrajově. Hlavní náplní je stárnutí a vymetání kostlivců ze skříní ve vztahu otec- dcera a  obyčejné romantické ňuňíkování mezi Adamsovou a Timberlakem. Tady bych rád předeslal, že já Timberlakea vůbec nepoznal!  Já de facto do týhle chvíle totiž nevěděl jak vlastně vypadá. Úplně se stydím. Amy pak naštěstí poznal můj syn, když šel kolem a upozornil mě na ni, čili jsem aspoň vytušil, že bude taky trochu slavná. A je.  Na zážitku z ploché ale snesitelné filmové šablony to ale nic moc nemění. Clint předvedl fajn dědka a Goodman fajn kámoše,  Timberlake smočil, Amy  dospěla a předvídatelný závěr, v němž to podceňovaný vodonoš natře obtloustlé hvězdičce už nic výrazně nekazí. Dvě, ale silný. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Schematické, až to bolí, emocionálne mdlé, pomalé, rozťahané a navyše je to (aj) o tej debilnej hre, ktorej nikto nerozumie. Mierne nad priemerom to držia iba herci - Justin a Amy robia všetko pre to, aby tie plocho napísané postavy oživili, nuž a Clint je tradične dokonalý, ošomraný paprdák s hrsťami plnými suchých stareckých hlášok. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

No průhledný a kýčovitý až běda, ale někdy je to prostě potřeba, kor když je to vytuněné takovými herci. Tááákže Clinta a jeho protivný dědky žeru. Poslední dobou snad už ani nic jinýho nehraje a já jsem rád, že se na to můžu spolehnout. Timberlake je sice jako zpěvák k ničemu, ale hereckýho talentu pobral nůši a jeho projev se mi celkem pravidelně trefuje do nálady. Trojka v závěsu ve složení Goodman-Patrick-Lillard neměla chybu, jen u posledního jména jsem postrádal trošku víc prostoru. No ale hlavně je tu Amy Adams. Tahle holka je z mýho pohledu jedna z nejlepších hollywoodských hereček a pořád nechápu, proč to tamní šupáci nedokážou ocenit. Na konci jsem se po delší době opět debilně culil a to mě ba. 80% ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Sice se jedná asi o nejschámatičtější film posledních let, ale ono to s přimhouřením všech očí funguje. Dobře napsané dialogy, charismatické obsazení a pro mě i lákavé prostředí (scouting). Mírný palec nahoru. Jo a Clint ve své klasické poloze drsného důchodce je zase k sežraní. 70% a nadsazené 4*. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tenhle kousek jsem se vypravil hlavně proto, že se v něm v hlavní roli objevil Clint Eastwood. Pamatuju si, jako kdyby to bylo včera, kdy jsem četl, že už si v žádném jiném filmu nezahraje. To bylo v době Gran Torina a tam ten jeho tehdejší herecký konec prostě neměl chybu. Jenže pak přišel nějakej tydýt z vidlákova, co nic dosud nenatočil, a co chce natočit naprosto průměrný drama, celé to obalit nacionalismem a baseballem a Clint se mu do toho vesele vecpe. Nechápu proč. Nebýt jeho, šel bych k jedné, maximálně dvěma hvězdičkám. Zpátky ve hře je možná až moc pro-Americký film, ale Clint je pořád herec, který umí zaujmout i neAmeričany. A vnímat jeho roli, jako úplně poslední roli, právě v tomto filmu, je vcelku škoda. Někdy v půlce filmu jsem totiž opravdu přemýšlel, jestli má tenhle film vůbec smysl dokoukat do konce. Na chvíli jsem vynechal asi čtvrt hodiny, a když jsem se k filmu vrátil, nic zásadního se nestalo. Každopádně Clint mě donutil, abych film nakonec dokoukal. Pořád jsem si říkal, že by se mohli objevit nějaká místa, která by mě mohla zaujmout. Nakonec se tak nestalo a jeho derniéra se pro mě stala jedním z nejprůměrnějších filmů, co jsem za poslední dobu viděl. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (12)

  • Gus (Clint Eastwood) má po autonehode zranenie pod okom, avšak po krátkom čase nemá na tvári ani škrabanec. (toi-toi)
  • Ve filmu se objevuje i Scott Eastwood, syn Clinta Eastwooda, který se svým otcem spolupracoval již po čtvrté. (MeanWhile)

Související novinky

Zrodila se hvězda: Eastwood, Beyoncé... Cruise?

Zrodila se hvězda: Eastwood, Beyoncé... Cruise?

11.03.2012

Podivuhodnější kombinaci jmen aby člověk pohledal. Tenhle projekt je ale podivný už od samotného začátku. Clint Eastwood i přes nepříliš dobře přijaté poslední filmy nepolevuje v tvůrčím tempu. Právě… (více)

Reklama

Reklama