Reklama

Reklama

30 minut po půlnoci

  • USA Zero Dark Thirty (více)
Trailer 3

Děj snímku vychází ze skutečných událostí a v průběhu deseti let sleduje vyšetřování, které vedlo k vystopování Usámy bin Ládina (1957 – 2011). Ten se stal po teroristických útocích z 11. září 2001 jedním z nejhledanějších lidí na světě a navzdory vypsané odměně nebylo známé místo jeho pobytu a předpokládalo se, že by se mohl skrývat v afghánských či pákistánských horách. Celých deset let po jeho stopě pátral elitní tým vojenských a speciálních agentů, kteří pracovali v utajení po celém světě. Hlavní protagonistku napínavého snímku představuje agentka CIA Maya (Jessica Chastainová), která krok za krokem rozplétá komplikovanou síť teroristických buněk a během brutálních výslechů narazí na jméno Abu Ahmed, které zmínili agentům CIA vězni při výsleších v tajných věznicích. Abu Ahmed by se mohl stát klíčem k celému vyšetřování a dovést agentku k samotnému vůdci islamistické teroristické organizace. Situaci však komplikují další teroristické útoky, vzrůstající nebezpečí v Pákistánu a stále větší nedůvěra politiků. Maya je však odhodlána dovést svůj osobní boj až do konce a nejnebezpečnějšího muže světa dostat za každou cenu. (Česká televize)

(více)

Recenze (880)

Castik 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře zpracovaný film. Kvalitou bych jej přirovnal k Argo. Druhá polovina filmu a samotná akce na dům a Bin Ládina byl zpracován opravdu tak, že o jeho autentičnosti nemám důvod pochybovat :-). Doporučuji všem, kteří tomuto žánru holdují. ()

Houston1 

všechny recenze uživatele

Film a´la Kathryn Bigelow. Mrazivo reálne. Chvála bohu mi to neprišlo ako ťažká Amíkovina kedže šuhaja chytali 10 rokov.no a záver excelentne podaný ako priamy prenos lovu.Vynikajúce herecké výkony. Najskôr som dal 4, ale po opätovnom vzhliadnutí napálim takých utešených 5 až hvizdne. ()

Nikolak 

všechny recenze uživatele

Nedokoukal. Podobný problém jako při tomto snímku. Aktualizace: nakonec dokoukal. Vrtění psem je vlastně Möbiova páska, jednou točíš o něm, jednou podle něj... a kola pop music se točí dál... ()

Infurius 

všechny recenze uživatele

Dobrý thriller v ktorom zobrazuju sieť Al Khaidy a kto za tym hlavne bol. Čakal som brutálni prepadofku na konci filmu a dočkal som sa len pomaleho útoku a zabitia Bin Ladina v tme v priebehu pol sekundy pričom som ani nevedel či to je Bin Ladin alebo nejaký další Arab. Ale inak moc mco dobrý. 4* ()

Major776 odpad!

všechny recenze uživatele

Je s podivem, že takovým příběhům může někdo věřit. Dle hodnocení je jisté, že nejen může, ale dokonce věří mnozí. Divák se rád nechá okouzlit filmovým příběhem a je jedno zda jde o napětí, akci, komedii nebo o tu nejfantastičtější pohádku. Zde je předkládán jakýsi filmový paskvil a těžko jej lze někam zařadit. Vše postaveno na jakýchsi příbězích, které celému světu maže amerika nejen kolem úst, ale doslova je lidem cpe až do konečníků a masáž je to opravdu dlouholetá. Proč pak nevzít tuto jakousi "story" za skutečnou ? Pravda je vždy někde mezi - říká se a tady je těch polopravd a zvláštních tezí přespříliš. Svět nepotřebuje hrozby tohoto druhu i když tu opravdu jsou, ale přijde mi, že jako v mnoha filmech přijde rozuzlení a pravda velmi nečekaně a překvapivě a jak to bývá u opravdu dobrých filmů - bude to úplně jiná pravda, než si kdokoliv z nás umí představit. Škoda, že na konci nevolá onen Américký Hrdina:"Usámo - Usámo - vystrč hlavu - tady je člen U.S.Amerikánské Especiální jednotky...... ! ()

Pierre95 

všechny recenze uživatele

Víte, tento film není pro každého. Obzvlášť pro ty lidi, kteří se rádi dívají na komedie nebo romantické slaďáky. Na tento film jsem se podíval jenom kvůli Jessice Chastain, které hvězda stoupá nehoráznou rychlostí. Tento film je možná poněkud nudný, ale má své kouzlo. Je neuvěřitelné, co si ti teroristé nedovolí. A svět jim ustupuje, protože se jich bojí. Jessica tady ukázala, že je opravdu jedna z nejlepších a nejkvalitnějších hereček (Což dokazuje nominace na Oscara a že dostala Zlatý Globus). Scénář je dobře udělaný a vedlejší herci to sehráli kvalitně. Těším se na dalš filmy s Jessicou, a že jich bude hodně! ()

Perconty 

všechny recenze uživatele

Tento film vychází z pravdivého příběhu dopadení UBL . Je perfektně propracovaný až k samotnému konci.V druhé třetině se shoduje z pravdivím příběhem který vyšel v knize Nelehký den od autora Marka Owena který byl přímím účastníkem této akce a v tomto příběhu se dá rozpoznat o kterou postavu jde. Tento film pojednává o agentce CIA která dlouhodobě svým snažením našla a pomohla tak dopadnout nejhledanějšího teroristu světa. Tento film jedině doporučuji . Proto dávám 5 hvězdiček. ()

ThorOdinson 

všechny recenze uživatele

Take "dokumentaristicke". Neni to titul, ktory asi pozriem druhykrat. Asi takto vypada spionazny zivot. Neni to len 99% casu len akcia a "zabavne" veci. Normalne zijuci ludia si to asi pravdepodobne nevedia plnohodnotne predstavit ci ocenit. ()

floppy4 

všechny recenze uživatele

Velmi dobre spracovane, taky dobry namet by bolo skoda posrat nejakou hollywoodskou somarinou, ta serioznost a ziadne americke sprostosti sa mi pacila. Vytykam priliz dlhu stopaz a obcasne logicke chyby v scenari, ale inak finale uplne perfektne, az normalne zacinam teraz pozerat spatne tlacove spravy "ako to vlastne bolo". ()

Solitude odpad!

všechny recenze uživatele

"There are some people around the world that find our freedom so threatening that they're willing to kill themselves and others to prevent us from enjoying it, but we're not gonna let that..." ako moze niekto bastit taketo hlasky. Film je zbytocne dlhy, nudny a vnucuje sa ()

hujerita 

všechny recenze uživatele

Budem objektívny a napíšem že to bolo zaujímavé, a nútilo ma to dopozerať, aj keď ...neviem jednoducho 5 hviezd je moc pre tento film. ()

Tomolokosi 

všechny recenze uživatele

I když má film provádět celkový pátráním o Bin Ladinovi, je první část filmu celkem nudná ale napětí rost a vyvrcholení je dokonalé! ()

opicee5 

všechny recenze uživatele

Nevěřím tomu že to bylo tak jak je nám to tu předkládáno.Plus nejvíc otřesná a nesympatycka hlavní hrdinka,který bych okamžitě poslal jednu mezi oči.Tím že se na ní musím dívat většinu filmu,mě film hrozně otravoval.Jinak hledání Asisiho,teroristické akce a samotná akce která zabila Bin Ládina jsou natočeny dobře.Film je ale ve finále nadhodnocen kvůli danému tématu. ()

eexDon 

všechny recenze uživatele

Für mich - 70%, - /délka - místy docela rozvláčné a roztahané, Jess není můj typ, už v Lawless sem ji nemusel a tady má rovnou hlavní roli, typ popisované historické události jde mimo mě/, + /historicky nejspíš docela odpovídající, naštěstí minimum proslovů u vlajky a o zlých teroristech též u vlajky, obstojně natočeno - docela precizně - je vidět ženská ruka/, hodnocení - relativně zajímavý film, který mě ale obsahově docela minul, chtěl jsem ho vidět, no tak jsem ho viděl, ale téma terorismus - Usáma mi nic neříká, takže nadprůměrný film, ale neoslovil mě ()

Související novinky

Tom Hanks, Will Smith a kupa kriminálníků

Tom Hanks, Will Smith a kupa kriminálníků

01.07.2015

Ansámblové drama Triple Frontier už je ve vývoji přes pět let. Dlouho to vypadalo, že se ho ujme oscarová Kathryn Bigelow (Smrt čeká všude), ta ale dala přednost 30 minutám po půlnoci. Projekt tak… (více)

Uncharted má oscarového scenáristu

Uncharted má oscarového scenáristu

17.11.2014

Sepsat celovečerní adaptaci videohry Uncharted není legrace. Na tomhle úkolu si vylámalo zuby už několik lidí, a to včetně Davida O. Russella (Terapie láskou), Thomase Deana Donnellyho a Joshuy… (více)

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

26.04.2014

Nejblonďatější sexbomba z padesátých let má momentálně víc pozornosti než řada jejích současných kolegyň. V Mém týdnu s Marilyn dostala tvář Michelle Williams (Prokletý ostrov, Blue Valentine),… (více)

Reklama

Reklama