Reklama

Reklama

Bývalý agent CIA Frank Moses (Willis) dává znovu dohromady svůj svérázný tým elitních agentů, aby s jeho pomocí vypátral ztracenou přenosnou jadernou zbraň. Aby uspěl, bude muset odolat hordám zabijáků, teroristů a mocichtivých vládních úředníků, kteří se superzbraně snaží zmocnit. (Bontonfilm)

Videa (43)

Trailer 1

Recenze (788)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jednička byla jednoduchá, ale zároveň přímá a sympatická. Red 2 má stejné neduhy, jako například pokračování Dannyho Parťáků. Vrstevnatý děj který je zmatečný, přecpaný x množstvím různých lokalit, razantní posuny a stříhání apod. Nemá to šťávu a podruhé už je to vyčpělá nuda. Ani akce nic moc, ti kaskadáři jsou tam vidět příliš. Nebýt Helen Mirren v nezvyklé, naprosto unikátní roli a Johna Malkoviche v plné polní, tak by se jednalo o stokrát viděný instantní guláš patřící do záchodu. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Nic víc, než akční, prostoduchá blbinka na léto s triviální zápletkou (jako vždy a už tolikrát superbomba a přetahování o ni) to samozřejmě není. Ale do kategorie pokročilé relaxační zábavy to okamžitě posunují herci. Helen Mirren sedí role vysloužilé agentky dokonale. Žádná sexy dvacítka by se nedokázala filmem prostřílet s takovou grácií, šarmem a profesionálně cynickým výrazem jako ona. Výborná volba. Zamilovaný Willis je snad ještě roztomilejší, než štěńátko na cecíku. Malkovich byl vždycky blázen, takže ten si svoji roli vyloženě užívá a na rozdíl od Willise, kterému se obličej nepohnul už 30 let, Malkovich umí prodat celou škálu výrazových prostředků a to jeho xichtění má opravdu potenciál rozesmát. Stará Daglesová sice už má taky něco najeto, ale pořád má v sobě kus bohyně a roli záporňačky zvládla svěže. Zábavně působily strkanice o Willise s Mary Louise. Nato, že ve skutečnosti je dokonce o pět starší než Alfabeta ji i coby ženská zdatně sekunduje. Občas padne parádní hláška, film nemá výrazně hluchá a nudná místa, no a Hopkins je ozdoba jako vždy a všude, i kdyby za celý film jen jednou štěknul. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Jak může být film ve kterém cynicky zastřelí tolik lidí tak strašně nezáživný? Staříci se vyčerpali v jedničce, jediná kdo tady táhne zábavu dopředu je triggerhappy panička Mary-Louise Parker - a i ta je jen variací na geniální Jamie Lee Curtis z nepřekonatelného True Lies. A zbytek herců spíš rutinně nudí. Obzvlášt Willis, na kterého je tu po Die Hard 5 už dost smutný pohled. 5/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Naprosto klasická dvojka. Nabubřelejší, roztěkanější, internacionálnější (cestuje se více a všude). Ta snaha nacpat tam toho více a pokud možno všechno, je silně patrná, natolik, že to filmu až škodí, protože spousta věcí zůstává jaksi nedořešena, neukotvena - Byung-hun Lee je sice parádní, ale s filmem trochu nekonzistentní. V konečném důsledku je to slabší než jednička, ale jakmile nastoupí Mirren a pro mě zcela překvapive i výborná Zeta-Jones (nikdy jsem ji neměl rád), začínám hodně odpouštět. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tohle jsou filmy, kde mně nějak výrazně nejde o děj, ale bavím se jen pohledem na holky a kluky v důchodu jak se vzájemně pudrujou a nebo kohokoliv, kdo se jim připlete do cesty, to je celkem fuk. Kdo by to řekl do Helči, že dá takovou roli a to na 100% :-) Přes těch sto už je snad jen John s jeho obličejovou mimikou a suprovými hláškami. Bruceovi zase stačí, že se jen postaví před kameru a my holky za kamerou nestačíme achjojovat:-) Monitor mám sice jak cedník, ale já se bavila a viděla se v Mary Louise Parker a v jejím přístupu k vyjednávání a zbraním:-) Po herecké stránce to bylo snad vynikající i díky tomu, že je to natáčení muselo bavit, dokonce i ten většinou vážný Anthony vypadal, že si tu svou roli geniálně šíleného vědce zahrál s velkou chutí. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (33)

  • Velkou část natáčení v Paříži tvořila automobilová honička na mostě Pont de la Tournelle východně od katedrály Notre-Dame. Citroën byl speciálně upraven tak, aby mohl sjet po schodech až ke břehu Seiny. (Zdroj: sms.cz)
  • Scény odehrávající se v pařížském hotelu George V se natáčely na různých místech Londýna, například v hotelu Langham, na impozantních panských sídlech Hedsor House v Taplowu a Luten Hoo, kde se natáčely filmy jako Čtyři svatby a jeden pohřeb (1994), Válečný kůň (2011) nebo Spalující touha (1999). Za některé další pařížské lokace pak "zaskočila" také Praha. (FFilipCZ)
  • Jako ruská letecká základna posloužila stanice RAF v Upper Heyfordu v hrabství Oxfordshire, zavřená od roku 1994, kdy bylo zřejmé, že studená válka definitivně skončila. Německá základna byla umístěna do leteckého parku v Dunsfoldu, další zavřené základny RAF. (Zdroj: sms.cz)

Související novinky

Bruce definitivně po záruce?

Bruce definitivně po záruce?

17.05.2013

Ale kdepak. I když už se frekvencí výskytu ve filmech různých kvalit snaží dohnat Nicolase Cage, daří se mu nesrovnatelně lépe. Jeho poslední tři filmy (Looper, dvojka G.I. Joe a pátá Past) byly… (více)

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

29.05.2012

Hrdina je jen natolik dobrý, jak kvalitního zlosyna dokáže zdolat. Pokračování komiksových hitů dostala v tomto směru mimořádně vydatné posily. Penzionovaní agenti ze složky Red (vrátí se Bruce… (více)

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

12.05.2012

Valí se na nás dvě seniorské týmovky. Jedna akční, druhá komediální. Začněme s Red 2, jehož premiéra byla stanovena na 2. srpen 2013. Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren a Mary-Louise Parker… (více)

Reklama

Reklama