Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Národ grázlů

  • USA Mission: Impossible - Rogue Nation (více)
Trailer 2
USA / Hongkong / Čína, 2015, 132 min

Státním úředníkům se poněkud zajídají neortodoxní pracovní metody tajné vládní služby IMF (Impossible Mission Force), proto ji rozpustí a jejího šéfa Ethana Hunta chtějí hnát k zodpovědnosti. Mezitím se začíná o slovo hlásit mýtická organizace Syndikát, jejímiž členy jsou zběhlí tajní agenti. Jejím cílem je prostřednictvím řízených teroristických útoků zavést trochu jiný světový pořádek. Ačkoliv Hunt nemá pro akci proti Syndikátu oficiální pověření a pohybuje se v ilegalitě, shromáždí své zkušené parťáky (Simon Pegg, Ving Rhames a Jeremy Renner) a pokusí se tyto profesionální teroristy zastavit. Pomáhá mu i krásná britská agentka Ilsa Faust (Rebecca Fergusson), která má jedinou vadu na kráse – nedá se jí úplně věřit, protože dost možná pracuje pro druhou stranu. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 009)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Mission: Impossible – Národ grázlů ve skleněný kostce: nejlepší padouch v dějinách série, nejlepší automoto honička od třetího Bournea, nejnebezpečnější James Bond na podpatcích všech dob, hi-tech i retro, pomalý i zběsilý, brilantní minimalistický finále a Tommy Boy v životní formě. Na konci jsem řval blahem jako tur(andot). Něco jinýho než architektonicky vymazlená čtyřka, ale furt nářez. Kvůli tomuhle člověk chodí čumět na nesmyslně velký plátno. SPECTRE to bude mít ztraceně složitý. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když pominu, příběh, kterej je zbytečně složitej a jediné, co z něj pramení, tak fakt, že Tom Cruise stále někam utíká, tak musím hluboce uznat, že lepší akční film jsem v letošním roce ještě neviděl. A vlastně nevím, jestli ještě někdy uvidím. Scény ve Vídni, ale i v Maroku byly naprosto parádní. Operní skladba Nesun Dorma a do toho napětí jako kráva, vytvořilo vlastně jednu z nejemotivnějších akčních scén za nevím kolik posledních let. Prostě to byl nářez, který mě donutil nedýchat, nesýpat, nechrchlat ani nemrkat. K tomu parta, kterou si Tom pro svoje trampoty vybral, zvedala náladu pokaždé, kdy mohla. Hlavně teda Simon Pegg, kterej první půlku filmu doslova řádil. Jeremy Renner a Ving Rhames ale také nezklamali a to i přesto, že ve filmu byli daleko méně, než by si možná i zasloužili. Co více dodat…Hezky se na tenhle asi nejlepší akčňák v letošním roce koukalo. Když si vzpomenete na ty rádoby umělce, co Vám klepají s kamerou zleva doprava, aby přidali tři levnější efekty, tak musíte přiznat, že takhle čisté záběry musí udělat radost i němému. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Série, která byla vybudována na základech nadsázky, stylovosti a superhrdinství časem vyrostla v týmový, všestranný a příjemně propracovaný akční film. Ačkoli za vrchol série stále považuju předchozí dva díly, Národ grázlů působí asi nejdospěleji. Není třeba vytvářet divácké atrakce prostřednictvím sci-fi technologických vychytávek, ultratěsných momentů a zběsilé akce, i když i z nich si divák svou část užije. Režisérský zelenáč McQuarrie vlastně není žádný zelenáč a s jistotou sobě vlastní využívá sofistikovanosti Skyfallu i Jacka Reachera a to nejlepší z nich přenáší sem. PS: I na podruhé královská zábava! 9/10 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Reachera miluju, k na první pohled nejzásadnější Huntově misi mi ale dobře skrývaná přemíra old-schoolové komornosti zrovna moc nesedí. U motorek jsem nicméně i tak trnul napětím a Ferguson je anděl. Nenudil jsem se ani na vteřinu, má to tunu zapamatováníhodných scén, no a znáte mě: až si to později v den blu-ray premiéry koupím a třikrát protočím v domácím kině, stejně to zase zvednu na pět. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Number uno letos. Pokračování Mission Impossible dodává divákovi přesně to, co jest očekáváno. Zběsilo dynamické tempo,které lidem se slabým srdcem způsobí infarkt. Nejpromyšlenější story ze všech dílů, vynikající Cruis ve formě více než kdy jindy, překvapivé a neočekávané zvraty, solidní záporák se zajímavě sychravým hlasem a fantastická rozmanitá akce, především honička na motorkách patří mezi nejlepší ve svém druhu. Prostě pořádná dávka inteligentního vzrůša hmm Oxymóron ?? 100% ()

Galerie (517)

Zajímavosti (38)

  • Krátce se zvažovalo, že hlavním hrdinou bude William Brandt (Jeremy Renner), který by vůdčí roli převzal po minulém dílu Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011). Výdělky onoho čtvrtého dílu, a obliba Toma Cruise mezi diváky, přesvědčily studio (a především Cruise samotného), aby ve středu dění zůstal Ethan Hunt. (S.W.A.T)
  • Sekvencia z opery bola zostrihaná z materiálov natočených priamo vo Viedenskej štátne opere a v štúdiu LH2 v Londýne. Bolo to hlavne z dôvodu, že čas na natáčanie priamo vo Viedni bol vymedzený len na vonkajšie a niekoľko základných vnútorných záberov. Samotný boj v zákulisí bol natočený už v štúdiu, kde bolo pre tieto účely postavené celé zákulisie opery, rovnako ako aj časť diváckych balkónov. (Rorschach_SK)

Související novinky

Rebecca Ferguson zamíří na Dunu

Rebecca Ferguson zamíří na Dunu

06.09.2018

Herečka Rebecca Ferguson (Dívka ve vlaku, Největší showman) se v posledních letech těší velké oblibě. Diváky zaujala poprvé v páté Mission: Impossible – Rogue Nation, a od té doby se jí role jenom… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama