Reklama

Reklama

VOD (1)

Jordan pracuje jako operátorka tísňové linky. Jednoho dne jí zavolá dívka jménem Leah, že se někdo snaží dostat do jejího domu. Jordan jí poradí, aby se schovala v patře. To se dívce povede, ale hovor se přeruší. Jordan zavolá zpět, což muž uslyší, a Leah najde. Jordan se ho snaží zastavit přes telefon, ale muž jí pouze řekne „už se stalo“. Druhý den se Jordan z televize dozví, že Leah byla zavražděna. Dává si to za vinu a s prací operátorky chce přestat. O šest měsíců později pracuje jako vyučující pro budoucí operátory. Mezitím je teenagerka Casey Welson unesena z nákupního střediska. Naštěstí má u sebe mobilní telefon, a tak zavolá na tísňovou linku. Hovor přijme nová operátorka, která neví, jak si poradit, a tak případ převezme právě Jordan. Protože Casey volá z telefonu na jedno použití, není ji Jordan schopná vypátrat pomocí GPS. Poradí jí tedy, aby vykopla zadní světlo auta a dírou vystrčila ruku. To se Casey opravdu povede. Uvidí to žena jedoucí za autem, a tak zavolá na tísňovou linku a sdělí, jakým směrem auto jede. Jordan Casey navede, aby vzala plechovku s barvou, která je shodou náhod v kufru, a pomalu ji lila z díry. To přiláká pozornost dalšího řidiče – Alana Denadoa. Když potom únosce zastaví na červené, Alan ho na barvu upozorní. Únosce mu poděkuje, ale Alanovi připadá podezřelý, a proto ho sleduje. Když únosce zastaví, Alan se jde znovu přeptat, zda je vše v pořádku. Únosci dojde, že ho Alan podezřívá, a ve chvíli, kdy chce zavolat na tísňovou linku, ho uhodí lopatou. Poté si vezme jeho auto a naloží ho do kufru ke Casey. Po chvíli se však Alan probere a začne panikařit. To donutí únosce zastavit a Alana zavraždí. Po nějaké chvíli potřebuje natankovat. Zastaví proto na odlehlé benzinové pumpě. Casey si všimne, že z kufru se dá sklopit prostřední sedačka, a snaží se vylézt. Toho si všimne obsluha pumpy. Únosce ale použije benzin, který zrovna tankuje, a pocáká jím obsluhu a hodí po něm zapalovač. Mezitím policie přijde na únoscovu totožnost. Je jím Michael Foster. Ten dorazí do svého cíle, a když vyndává Casey z kufru, zjistí, že má celou dobu u sebe telefon. Jordan ho informuje, že byl identifikován, a radí mu, aby se vzdal. Předtím, než Michael rozbije telefon, řekne Jordan „už se stalo“, a ta si uvědomí, že mluví se stejným mužem jako před šesti měsíci. Zatím vpadne policie do jeho domu, kde je jeho manželka a děti. Ve své kanceláři má Michael malý oltář a v něm fotky své zemřelé sestry. Ta je velmi podobná uneseným dívkám. Na jedné fotografii je v pozadí dům, který byl podle manželky domovem Michaela, ale který shořel. Za domem však stojí stodola, kterou Michael údajně renovuje. Policie chatu prohledá, ale nic nenajde, a tak místo opustí. Jordan je zoufalá, a tak si hovor s Michaelem přehrává pořád dokola... (TV Prima)

(více)

Recenze (814)

De_Marko 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý thriller, ktorý nás privádza do neopozeraného prostredia, napätie je na veľmi slušnej úrovni (už dlho som nevidel film s tak napínavými pasážami). Sympatická Halle a záporák je tiež solídne vymetený. A mne sa pozdával aj ten koniec - určite lepšie ako keby bol zlosyn zastrelený... ()

danny79 

všechny recenze uživatele

Nenarocny ale zazivny thriller s prumernymi hereckymi vykony a v prvnich 2/3 filmu naslapan napinavou adrenalinovou zabavou. Halle Berry predvedla prumerny herecky vykon, hlavni role vrahouna nebyla dobre obsazena a zvlaste v posledni tretine filmu z neho udelali uplneho magora (bohuzel ne desiveho charakteru, ale spise smesneho). Ona cela ta posledni tretina film degraduje, protoze zacina postradat logiku, realnost i napeti a konec byl udelan vylozene hloupe a tuctove ()

neowhiterabbit 

všechny recenze uživatele

Rád bych se k tomuto snímku rozepsal víc, ale originální scénář to není. Ale každopádně je dobře odpracovaný, děj má dobrý spád, H.Berry je přesvědčivá operátorka a happy end? No však posuďtě sami :-) . Ztráta času to rozhodně není..... ()

Tomrou 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný thriller na tak krátký a dějově jednoduchý děj. Opravdu jsem se bavil a ten konec . . stojí za to. [78%] ()

resp8533 

všechny recenze uživatele

Příběh až na pár miniaturních zakolísání sedí, po celou dobu napínavé a bavíte se až do konce. Celkově nad míru slušné. ()

putzojro 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuji pořádný thriler, napětí se dá krájet a nikdo neví a nečeká, jak film vlastně dopadne, no dobře ví, happyendem, ale na to se během filmu totálně zapomene.. ()

bctpeyhon 

všechny recenze uživatele

Call je jasným příkladem snímků, u kterých vás nadchne hlavní myšlenka filmu a postupně se rozvíjící se děj, ale samotné provedení je přehlídkou spousty chyb a nelogičností.. klasická americká rychlokvaška. ()

floppy4 

všechny recenze uživatele

A podtitul k filmu by mal byt "How to fuck up the movie in last 10 minutes"... SPOILER odkedy Jordan vstupila do chatrce tak to zacala byt megakravina, dovtedy vyborny thriller, rychle tempo, bavil som sa, ale skutocne mi finale hodne jedneho velkeho facepalmu pokazilo cely zazitok z filmu a za trest davam o jednu hviezdu menej. ()

sedlis 

všechny recenze uživatele

Sice jsem u nekterych detailu, nahod a situaci skripal zubama, ale celkove velice svizny, napinavy a jednoduchy film s vybornou Halle s kvetakem na hlave v hlavni roli.. ()

Falle 

všechny recenze uživatele

Solidní filmový zážitek a sonda do hlavy operátorů tísňové linky, kteří musí hodit za hlavu příšerná hlášení a několik okamžiků po vyslechnutí katastrofického příběhu znovu nasadit pozitivní tón a dělat svou práci. Vše funguje jak má, dokud Halle Berry sedí v úlu a snaží se potencionální oběti uvěřitelně pomoci. Jakmile ale sundá sluchátka a vrhne se únosci po stopách na vlastní pěst, dostává příběh až příliš očividné trhliny. Samotný závěr je pak už jen třešničkou na zbabraném posledním patře jinak velmi chutného dortu. Slabší čtyři hvězdy, solidní film na večer. ()

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Skvělá a napínavá podívaná které ani na moment nespadne řetěz. Nebere si servítky ani v ukazování násilí a pár momentů zejména ve druhé třetině to byla lahůdka pro diváka toužícím po napětí. Halle Berry teda zrovna nemusím a umím si představit jiné obsazení ale zas tak jsem netrpěl:-) Jak už to tak bývá tak se ale musí vždy něco pokazit a tady to kazí konec, který je doslova zmršený. ()

lebrond 

všechny recenze uživatele

Neznám thriller, který by měl brilantně strhující děj jako Tísňová linka a skončil by jako úplný brak. Když jsem film dokoukal měl jsem pocit, že na posledních 5 minut vyměnili režiséra i scénáristu, protože konec byl absolutně otřesný. Jinak velmi strhují thriller, který vás už od začátku vtáhne do děje jakýmsi tajemnem smíchaným s nebezpečím. Herecké obsazení hlavní hrdinky oskarovou Breslin se ukázal jako velice zdařilý tah. Nechci blíže specifikovat závěrečné scény filmu, abych je dopředu nevyzradil, ale ten kdo film uvidí, mi dá za pravdu, že jsou otřesné. (70%) ()

maxs 

všechny recenze uživatele

Je velká škoda, že poměrně neokoukané téma, slibně se rozvíjející příběh, který diváka polapí, je na konci filmu zcela zničen neracionálním vystupováním hlavní hrdinky (školené profesionálky), která se s prominutím začne chovat jako totální kráva. Velká škoda, film na mě působil napínavě ale zdá se, že to scénáristé na konci vyloženě "zabili".. ()

mfanta 

všechny recenze uživatele

50% - Na tento film jsem se díval náhodou, protože ho zrovna dávali v době, kdy jsme se chtěli dívat na televizi. Moje očekávání nebyla veliká. Halle Berry není zrovna v mé top ten nejlepších hereček. Díky tomu jsem nebyl zklamán. Jako oddechovka se to dá. Děj nebyl úplně nudný a na konci byl dokonce jakýs takýs pokus o mírně překvapivé rozuzlení. Dokonce i ta Halle Berry se v rámci svých možností snažila. Bavila mě reálně-americky-idylická atmosféra na jejím pracovišti a chápající šéfka. ()

hanzikk 

všechny recenze uživatele

Napínavý thriller s velice zajímavým příběhem a vražedným tempem. Pocit šimrání v žaludku v určitých pasážích určitě přidává na adrenalinu a požitku z filmu. Chování onoho psychopata musí každému vlézt minimálně pod kůži, tento týpek to zahrál fakt skvěle. Při snaze pochopit chlápka by si nejeden člověk přál být psychologem. V průběhu té hodinky a půl jsem stihl soucítit s obětmi a nenávidět padoucha a až na pár celkem nelogických případů se tomu nedá nic vytknout. ()

simoniquita 

všechny recenze uživatele

Uzasny film, az do konca clovek caka co bude, sko sa to skonci. Uzasne herecke prevedenie! Jednoducho odporucam! Konecne film, pri ktorom neviete ako sa to skonci! ()

ferdomravec 

všechny recenze uživatele

V ramci zanru by som to ohodntil 4*. Film mi ubehol cekom rychlo. Malo to logiku az na par momentov. Samozrejme ze sme sa nevyhlo momenov kedy sa divak chyta za hlavu. Na to ze Halle cez telefon davala rady pohotovejsie a rychlejsie ako Tommy lee jones v utecencovy v terene pri hladani po defcatku sa spravala na facku. Lepsi priemer aj ked, keby som to mal hodnotit v ramcu vsetkych filmov su to len lepsie 3*. ()

zmirix 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný thriller,napínavý,svižný zkrátka jak má takový film vypadat. Pár blbostí se tam sice najde ale ty jsou prakticky v každém thrilleru. 80% ()

Oxytocin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl z počátku u mě hodně nízkou laťku očekávání. Z nějakých 90 minut čistého filmového času jsem strávil 85 minut neskutečného napětí, výborně zahraných výkonů a mnoho dalšího, které mě připoutaly do sedačky, že jsem ani nedýchal. Žádný trapný americký konec a jiné... Z mého pohledu 5 hvězdiček po dlouhé době bez obav. ()

Reklama

Reklama