Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man 2

  • USA The Amazing Spider-Man 2 (více)
Trailer 3
USA, 2014, 142 min (Special Edition: 165 min)

Být Spider-Manem (Andrew Garfield) je skvělé. Peter Parker nezná úžasnější pocit než se prohánět mezi mrakodrapy, být skutečným hrdinou a trávit čas s Gwen (Emma Stone). Být Spider-Manem ale má také svou cenu: jedině Spider-Man je schopen ochránit ostatní Newyorčany před pozoruhodnými padouchy, kteří město ohrožují. Když se na scéně objevuje Electro (Jamie Foxx), je Peter nucen čelit nepříteli, který je mnohem silnější než on sám. A když se vrací i jeho starý přítel Harry Osborn (Dane DeHaan), uvědomuje si Peter, že všechny jeho nepřátele něco spojuje: společnost OsCorp. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (1 128)

Hild 

všechny recenze uživatele

Prakticky stejné pocity jako u předchozího dílu, u závěrečných titulků mi bylo líto toho promarněného potenciálu. Myslím si totiž, že tvůrci drželi v ruce materiál, který měl na to stát se nejlepším filmem o Spider-Manovi, ale Marc Webb to prostě nezvládl. Opět největším kamenem úrazu jsou záporáci. Celá postava Electra je tak neskutečně přitažená za vlasy, Jamie Foxx je zde nesnesitelný a pak ten přerod Harryho, ten by si zasloužil mnohem více času, to co Raimi rozvíjel tři filmy, musel Webb nacpat zhruba do půlky jednoho filmu a tak to logicky ani nemohlo mít patřičný dopad. Škoda ještě těch závěrečných 5 minut, ty bych vystřihla úplně, protože tak totálně vyšuměl do ztracena ten jistý emocionální bod v Peterově životě. Už nějak nevěřím, že by to mohlo vyjí třeba napotřetí. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Film bez charismatu. Marc Webb na to fakt nemá, bohužel. Ani sladká Emma Stone nezachrání sterilní romantickou linii, postavy jsou jinak strašlivě nevýrazné a záporáci bez osobního kouzla. Jistě, je to velkolepé, hlasité, trikově našláplé a s parádní Zimmerovou hudbou, ale to všechno je promarněné v naprosto bezkrevném blockbusteru, který vlastně ani na moment opravdu nezaujme. Teen restart prostě nezafungoval. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tak zatím to vypadá na překvapení roku. Bál jsem se hodně, zvlášť po dubstepových trailerech, ale dobrý. Příběhově možná zbytečně natáhnutý a zabíjející sám sebe, ale přece jen lepší než jednička. Podařené hlášky (překvapivě výborný dabing) a dokonalá, opravdu vypiplaná akce korunovaná ikonickým momentem, který kdysi zatřásl komiksovým světem. Odporný Fox jako Elektro je díky svým schopnostem neokoukaný, ale kdokoliv jiný by v té roli byl lepší, kdokoliv. Giamatti se ve filmu moc neohřeje, ale DeHaan si Harryho vychutnává na maximum, Goblin už je do filmu cpaný na sílu a klidně mohli díl počkat. Přesto. Čekal jsem po ukázkách katastrofu a nakonec velice silné 4. S celkovým ladění jsem pořád spokojenější než u Ramiho. Těším se na trojku, našlápnuto mají velice dobře. - Dej mi to, já to vyperu. Posledně jsi všechno zbarvil na modro-červeno. - No já jsem pral... vlajku. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Alex Kurtzman, Roberto Orci, Jeff Pinker | Hudba: Hans Zimmer, The Magnificient Six | Distribúcia: Sony Pictures Releasing | Štúdio: Columbia Pictures, Marvel Entertainment | Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 708,050,837 $ || Ahoj, Spidy. Marvel ťa pochoval na veky vekou. Aspoň u mňa určite. Pozitívne momenty sa našli, hlavne vďaka osobám Jamieho Foxxa a Danea DeHaana, ale to je v dvaapolhodinovom komixovom epose pramálo. Nevypracované postavy, nedotiahnutý dej, nevyužitý potenciál audiovizuálnej stránky monštróznych možností. Som zvedavý, do kedy sa nechá Zimmer nahovoriť na účasť v podobných nezmysloch. Každopádne, svoje najlepšie harmónie tomuto kusu určite neprepožičal... :D 42% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Hlavně pro mě samotnou, protože do dvojky jsem šla s tím, že "prostě starej Spiderman je nejlepší" a taky s "hmmm amazing spiderman 1 nic moc." Trochu si připadám, jako kdyby tvůrci četli můj komentář právě k jedničce, protože zapracovali na humoru, který mi původně scházel. Andrew Garfield působil hrozně přirozeně a i ve chvílích, kdy se obvykle superhrdinové berou smrtelně vážně, vypouštěl jednu hlášku za druhou. Taky se Spiderman ponořil více do minulosti a přišel mi najednou úplně jiný, než původní série s Tobeym. A co musím hlavně vypíchnout, tak je záporák, kterého se z počátku nesnažili vylíčit jako čiré zlo, ale jako obyčejného chlápka, co se díky náhodě stal neobyčejným. A okolními vlivy i "zlým", chcete-li. Události okolo Gwen mi dokonce vehnaly slzu do oka. Vadily mi snad jen ty její blonďatý vlasy. Vysvětlete mi prosím, proč chce každá zajímavá zrzka / bruneta / .. vypadat jako tuctová blondýna? Proč? Proč? Ehm, no ale zpět k filmu. Stručně a jasně, za mě 4. A přiznávám, že tak trochu ze zaujatosti a věrnosti původnímu Spideymu, jinak bych asi dala 5. ()

Galerie (321)

Zajímavosti (51)

  • Ve scéně, která se odehrává na Times Square, si můžeme všimnout loga společnosti Disney. (Dracconnis)
  • V severoamerických kinech film nasbíral 202,9 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb byl 709 milionů. (NIRO)

Související novinky

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

V Sony chystají další pavoučí spin-off

V Sony chystají další pavoučí spin-off

23.03.2017

Minulý týden jste se dozvěděli, že dostane vlastní film Spider-Manův protivník Venom, a teď tu máme další projekt, který má rozšířit nový pavoučí vesmír. Scenárista Chris Yost (Thor: Ragnarok) dostal… (více)

Venom se znovu chystá do kina

Venom se znovu chystá do kina

17.03.2017

Vesmírný symbiont, který „posedne" Spider-Mana a posléze se stane jeho velkou nemesis, už byl na velkém plátně dvakrát. V závěru pavoučí trilogie od Raimiho jste ho určitě viděli, na konci Amazing… (více)

Reklama

Reklama