Reklama

Reklama

Tým Expendables bude tentokrát čelit přímo jednomu ze svých zakladatelů a bývalých šéfů. Conrad Stonebanks s tváří Mela Gibsona stál přímo u jejich zrodu, pak se z něj ale stal odpadlík a dokonce jeden z Barneyho úkolů na zabití. Přežil a teď má bezcitný a bezskrupulózní obchodník se zbraněmi jediný cíl. Bývalého parťáka a celý ten tým postradatelných vysloužilců sprovodit ze světa. Plány Expendables jsou ale přesně opačné. Každopádně to tentokráte bude hodně osobní. Barney navíc vážně uvažuje o tom, že své staré spolubojovníky pošle do důchodu. V řadách Expendables se proto objevuje čerstvá mladá krev s novým stylem a se znalostí něčeho tak opovržlivého jako jsou moderní technologie. Novou krev zastupuje Kellan Lutz (známý ze série Twilight), Glen Powell, boxer Victor Ortiz a také žena! Olympijská medailistka v judu a zápasnice smíšených bojových umění Ronda Rousey. (Bontonfilm)

(více)

Videa (29)

Trailer 3

Recenze (1 354)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozím dílům ve trojce lépe funguje sebeironie a kombinace nostalgického vzpomínání s moderním pojetím žánru. Zapojení nového mladého týmu, ve kterém absentuje jakákoliv charismatická osobnost, zapadá do konceptu rozvinutého ve druhém díle, kdy jsou jednotlivé postavy postradatelných vnímány nikoliv fikční optikou snímků, ale jakožto projekce předchozích rolí protagonistů. Bohužel však zároveň ubírá prostor veteránům. Úsměv na rtech tuhne i u akčních scén, kterým chybí dokonalá přehlednost a stávají se tak spíše nezdařilou sbírkou akčních miniscének, což je posíleno i snahou věnovat prostor postupně všem postavám. Trpí tím bohužel i závěrečná dvacetiminutovka, která by si tak přála být třešínkou na dortu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Po ne úplně vydařené dvojce rozhodně krok správným směrem. Hrozně tomu pomáhá skvělý záporák Mel Gibson. Je to prostě dobrej herec a i ty dialogové výměny se Stallonem, měli díky němu sílu. Samotná akce a hlášky jsou fajn, akorát škoda, že Arnold měl opět málo prostoru. Každopádně noví členové Wesley Snipes a hlavně Antonio Banderas jsou super. Nečekal jsem, že z Banderase udělaj komickou postavu, ale bylo to příjemný oživení a navíc se dal do formy a vypadá o hodně mladší, než třeba v reklamě s mluvící koblihou. A i ten Harrsion Ford by fajn. Když kosil tanky z vrtulníku a zahlásil Drummer's in the house, tak jsem fakt upřímě zagebil. Mimochodem ty bitky vrtulníků mezi továrnímy komíny vypadaly nečekaně efektně. Za mě velká spokojenost, rád si to dám znovu. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Koukám názory se hezky různí, podle mě lepší než jednička, slabší než dvojka. Mínusy: hlášky primitivní jak kdyby si je vymýšleli herci sami a až na setu, akce nasnímaná zblízka a roztřeseně, tj ve výsledku nic nevidím (klasicky SUCKS), rating pro děti je neodpustitelný, tady chci kurva vidět lítat nohy hlavy ruce v cákancích krve a la brutální béčko, no a taky mě nebavila mladá parta. Plusy: pravidelný přísun "nových" starých známých ksichtů (casting šílenost), Mel Gibson jako záporák nijak nezaostává za JCVD, a to mu stačí jen mlčet a lstivě se usmívat, Banderas jako týmová opička taky super, první půlka zadrhává ale ono se to do závěru stihne sebrat... A je to další Stallone-made pohodička jaký do nás valí už od posledního ROCKYho. Takže: Beru trojku za "slušnou", nechám si snít o ultra palbě co z toho prostě mohla být, kdyby se to za ty prachy a obsazení vzalo POŘÁDNĚ, na druhou stranu ale.... jsem vděčný, že takový zaprášený akčňák vůbec ještě v roce 2014 jde do kin, a ač to dřelo a bylo místy vyčpělý, ten chlapácky hřejivý nostalgický pocit na konci byl k nezaplacení. 7/10. P.S. Doufám, že pokud vznikne další díl, konečně se přidá Dwayne THE ROCK Johnson a někdo vyslechne jeho přání postavit se proti Expendables a pořádně jim dávat do držky. Komerčně to teď ale tak slušně propadlo, takže kdo ví jestli jedeme dál... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tohle není pocta osmdesátkám. Tohle je neuvědomělá a tupá osmdesátka jak vyšitá. Není tu žádné pomrkávání, stejně otravné trademarky, nad kterými se pousmíváme z let minulých tu jsou znovu, jen v novějším kabátku. Mračící se hlavní hrdinka, neskutečně nepřehledná a blbě sestříhaná akce, tuna amatérských digitálních efektů a až na dva tři záběry nezáživné full contact souboje bez špetky dynamiky. Kdyby tady alespoň z poloviny byl ten syrový feeling ala Bourne, pískal bych si. Fakt propadák. Bavil mne akorát Banderas a přátelská neakční chemie mezi hlavními představiteli. Na to ale nemuseli dělat akční film. Stačila live cam u společné večere v LA. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zase pěkně pohromadě. Nějaký velký kvalitativní sešup jsem teda nezaznamenal. Dvojka mě bavila víc, než jednička. Trojka je zase trochu jinde, ptákovina trvá, je znovu poctou béčkové akce a jednotliví lišáci si ze sebe zase dělají příjemnou legraci. I když přátelské popichování mezi Stathamem a Stallonem ve větší míře schází. U dvojky jsem měl problém s akcí. Střihač měl tehdy dostat pořádně přes prsty, akce lehce štvala, protože se střílelo a nemířilo, nikdo neměl ani šrám, ale soupeři do kulek naskakovali jako snad nikdy předtím. Trojka (vyjma závěru) taková není. Možná nazvedne ze židle nevěrohodnými výbuchy i místy rezignací na vyšší level. Stallone, který naštěstí shodil pološílený knír, dál pokračuje v oživování stagnujících kariér svých kolegů, dál vzdává poctu žánru osmdesátých a částečně i devadesátých let, jen až moc svolil ke snaze vyjít vstříc mladým divákům. Nižší věková přístupnost je jednoznačně špatným krokem. Dlouhé scény rekrutování mladých posil jsou nudné. Dočkáme se tak situací hloupých (mračící se vyhazovačka v červených šatech), stejně jako herců z kategorie zbyteční (takový Jet Li jen tupě střílí a pronese zhruba desítku slov). Potěší naopak nové slavné posily (dočasný návrat do první ligy si zejména v úvodu užívá Wesley Snipes a v druhé polovině zase ukecaný Španěl Antonio Banderas). Některé staré gardy bohužel melou z posledního (hodně neesteticky vypadá Dolph Lundgren, u kterého to tvůrci maskují zřejmě tím, že mu neustále cpou do ruky flašku; sešle a unaveně vypadá i Arnold, který v Konečné předváděl něco úplně jiného), ostatně i závěrečný duel mezi Slyem a Melem je dost odbytý. Pozitiva nicméně určitě převyšují ty mírné i velké přešlapy. Čtvrtému setkání se tak bránit rozhodně nebudu. Uvidíme!! ()

Galerie (293)

Zajímavosti (82)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 39,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 214,6 mil. (NIRO)
  • Mel Gibson (Stonebanks) a Jet Li (Yin Yang) se již sešli při natáčení filmu Smrtonosná zbraň 4 (1998). Tehdy ale stáli na opačných stranách - Gibson hrál kladného hrdinu a Li záporáka. (S.W.A.T)
  • Při závěrečné bitvě má Lee (Jason Statham) na zbrani kolimátor a grip s baterkou. O pár sekund a střihů později je kolimátor pryč a grip je nahrazen podvěsným granátometem. (Patrik256)

Související novinky

Stallone, Chan a spousta ropy

Stallone, Chan a spousta ropy

13.05.2017

Sylvester Stallone opustil Postradatelné a vrhá se do vysněné spolupráce s Jackiem Chanem. Jejich společný projekt se jmenuje Ex-Baghdad, točí se kolem útoku na ropnou rafinerii v Mosulu a bude ho… (více)

Expendables 4 se rozpadají

Expendables 4 se rozpadají

09.04.2017

Od třetího dílu Postradatelných uplynuly 3 roky a je dost možné, že se nikdy nedočkáme pokračování. Důvod? Neshody mezi producentem Avim Lernerem a Sylvesterem Stallonem, které skončily Slyovým… (více)

Expendables 4 jsou na cestě

Expendables 4 jsou na cestě

10.10.2015

Po třetích Expendables to s populární akční sérií moc růžově nevypadalo. Američané nechali v kinech tristních 39 milionů dolarů a nebýt tržeb ze světa, které film nakonec vytlačily přes stěžejní… (více)

Expendables míří do televize

Expendables míří do televize

07.03.2015

Akční parta Sylvestera Stalloneho si naposledy nevedla moc dobře. Ať už to bylo únikem Expendables 3 na internet, absencí krve nebo něčím jiným, jednalo se o nejhůře přijatý a nejméně výdělečný díl… (více)

Reklama

Reklama