Reklama

Reklama

Chuckyho kletba

  • USA Curse of Chucky
Hudební videoklip

Je zpátky! Tvůrci, kteří vám přinesli Chuckyho, znovu uvádí na scénu malou panenku posedlou duchem nechvalně proslulého sériového vraha. Když Nica (Fiona Dourif - True Blood: Pravá krev) dostane tajemný balíček, nevěnuje jeho obsahu přílišnou pozornost. Po záhadné smrti její matky ale začne mít podezření, že je to právě mluvící zrzavá panenka, nejoblíbenější hračka její neteře, která rozpoutala brutální řádění. Návrat nejpopulárnější americké hračky, kterou opět hlasem obdařil Brad Dourif, je plný krvavého vzrušení a napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Hudební videoklip

Recenze (234)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Chucky s faceliftem je tu snad nejděsivější ve své historii. Nejvíce paradoxně ve scénách, ve kterých jen tak nečinně sedí/leží, zatímco postavy kolem něj předou hovory a divák ví, že ten kus usmívajícího se plastu je ve skutečnosti monstrózní kus psychopatického hovada. Hlášky a humor ubyly, rozkrytí Chuckyho minulosti je trapná zbytečnost a gore efekty jsou z lacinějšího kraje, nicméně Mancini se svým životním tématem umí zacházet dost dobře - vizuálu nechybí nápad a chuť (spíše slova hravý a zábavný, než originální), film má slušnou atmosféru a postavy jsou solidní přehlídkou mimoňoidů (něco jako mimoň, jen atraktivnější). Potitulková scéna je krásnou jednohubkou pro pamětníky série. ()

cjmafia 

všechny recenze uživatele

Chucky se vrátil a přivedl sebou skvělou atmosféru let, kdy se na horory koukalo nejlépe, tedy let osmdesátých. A pro mě je tento díl uprímně velikým překvapením na to, že se jedná o pouhý videofilm. Herci bych řekl, že jsou vedlejší a jestli Vás mají štvát, tak se jim to zaručeně povede a přejete jim krutou smrt roztomilou panenkou, která přesvědčí, že ze své kreativnosti neztratila vůbec nic. Určitě potěší scény titulkové scény, takže nevypínat. Jsem sice spokojen, ale přece jen na čtyři hvězdy to nevidim k těm mi tam ještě něco chybělo. Silná trojka. 6,5/10. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem to dobře pochopil, tak je to prequel k předešlým dvěma částem a zároveň hold složený prvnímu Child´s Play. Mancini tentokráte upustil od komedie a vsadil na atmosféru a napětí. To se mu do určité míry povedlo stejně tak, jako práce s Chuckym, ale marná sláva. Gumová panenka v dnešní době jako vážná hororová figurka nefunguje. Nicméně řemeslo slušné. 70% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Nebýt Chuckyho hlášek a jizev, nejspíš by mě ta panenka ani nevyděsila. A nebýt násilnických sklonů zrzavé panenky, byl by to jen odpad o holce na vozíčku a její podivné rodině, která to prostě (hlavně mezi sebou) nemá v pořádku. Chucky pro mě byla spíš komedie, než horor. Neviděla jsem osmdesátkové (?) verze a popravdě musím říct, že je asi nijak vyhledávat nebudu. To už si radši pustím Mistra loutkáře a jeho panenky, se kterými byla aspoň pořádná legrace. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec mile potěšilo. Upřímě jsem čekal jen průměr. Protože přeci jenom i když Dětskou hru považuji za největší horor, protože moje traumata z dětství pramení právě díky Chuckymu tak jsem ani přesto nečekal nějak moc. Ale nakonec jsem si sedl na prdel. A to hlavně z toho jak se Mancinimu povedlo si pohrát jak s příběhem tak s atmosférou. Příběh který je ze začátku takový občejný se nám nakonec spojí a já díky tomu mám chuť zkouknout celou sérii znova. Tentokrát se nejedná o komedii jako Chuckyho sémě a moc mě potěšilo že tu nejsou ostatní panenky ale jenom Chucky. Atmosféra mi dost připomínala originál, byla naprosto parádní. Chucky se totiž moc neobjevuje a jsou tu vidět jen části jeho těla jako v prvním díle. Samotnej Chucky mi díky traileru moc nevyhovoval ale nakonec se ukázalo že trailer jen plašil. Chucky se hejbe stejně dobře jako před lety. Vražd je sice málo ale hláškující Chucky a jeho mordy jsou poměrně dobré(i když na gore by se dalo zapracovat, vypadalo to přeci jen až moc uměle). Jo film má pár celkem dost chyb a měl by být delší přeci jenom jsme se moc o nějakých postavách nedozvěděly což je škoda, ale tenhle film mě dost potěšil a překvapil. Doufám v další díl protože Chucky i po letech má co do sebe. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (26)

  • Na konci štvrtej minúty je jasne vidieť, ako herečka otvára dvere postojačky, pričom by mala sedieť na vozíku, keďže je ochrnutá. (Budisovie)
  • Hoci sa film odohráva v USA, natáčalo sa prevažne v Kanade. Nakrúcanie trvalo 30 dní. (ČSFD)
  • Se stopáží 97 minut se jedná o nejdelší film z celé série. (Lajty)

Reklama

Reklama