Reklama

Reklama

Chuckyho kletba

  • USA Curse of Chucky
Hudební videoklip

Je zpátky! Tvůrci, kteří vám přinesli Chuckyho, znovu uvádí na scénu malou panenku posedlou duchem nechvalně proslulého sériového vraha. Když Nica (Fiona Dourif - True Blood: Pravá krev) dostane tajemný balíček, nevěnuje jeho obsahu přílišnou pozornost. Po záhadné smrti její matky ale začne mít podezření, že je to právě mluvící zrzavá panenka, nejoblíbenější hračka její neteře, která rozpoutala brutální řádění. Návrat nejpopulárnější americké hračky, kterou opět hlasem obdařil Brad Dourif, je plný krvavého vzrušení a napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Hudební videoklip

Recenze (234)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem to dobře pochopil, tak je to prequel k předešlým dvěma částem a zároveň hold složený prvnímu Child´s Play. Mancini tentokráte upustil od komedie a vsadil na atmosféru a napětí. To se mu do určité míry povedlo stejně tak, jako práce s Chuckym, ale marná sláva. Gumová panenka v dnešní době jako vážná hororová figurka nefunguje. Nicméně řemeslo slušné. 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mancini pripravil nový koncept, a to vraždenie v starom strašidelnom dome, čiže nový koncept pre sériu, ale inak niečo, čo sme videli inde už tisíckrát. Ale čo tam po neoriginalite, slušne to funguje, i keď je cítiť, že ide v novom tisícročí už o veľmi minoritnú záležitosť. Nová Chuckyho maska nie je to, čo by som od tejto značky zrovna potreboval, avšak nestále sme spoločne s postavami v tme, takže nakoniec si to divák ani neuvedomí. Film má pomaly štyri závery vrátane potitulkovej scény. Zmysel to síce dáva, avšak osobne by som udalosti posledných desiatich minút zakomponoval až do pokračovania. 70% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po nepříliš povedeném dílu Chuckyho sémě se Don Mancini veřejně omlouval, že to trochu přepískl a sliboval, že této sérii navrátí její bývalou slávu. Začalo se mluvit o natočení remaku, což ovšem mnoha fandům nadělalo spíše vrásky na tváři, než aby je to potěšilo – vzhledem k upadající úrovni předchozích dílů. Navíc jedničku dodnes mnozí považují za kultovní záležitost, která by měla zůstat nedotknutelná. Naštěstí se nakonec ukázalo, že půjde jen o další volné pokračování a tento tah se nakonec vyplatil. Režisér i scénárista v jedné osobě se přece jenom rozhodl dostát svým slibům a rozhodl se upustit od další hororové komedie. Curse of Chucky se spíše svým pojetím podobá prvnímu dílu, ale samozřejmě i zde se dočkáme slušné dávky černého humoru a několika opravdu vydařených hlášek. Ponurá atmosféra na nás začne sálat již od samotného začátku, čemuž dopomohlo jak prostředí potemnělého domu, tak i životní úskalí hlavní hrdinky na invalidním vozíku.Chlapci od speciálních efektů si dali pořádnou práci, aby nám Chuckyho naservírovali v co nejděsivější podobě a tak se dočkáme i několika velice pěkně zpracovaných gore scén. 70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

"Ahoj, jsem Chucky. A k smrti rád se přátelím s malými holčičkami, kterým, až na výjimky, neubližuji. A ani invalidní slečny na vozíčku u mě nevyvolají žádnou lítost, protože jsem prokletá panenka a rozhodně nejsem na hraní, a už vůbec nejsem ani trochu roztomilý." Už je to nějaký ten pátek, co Tom Holland oživil vraždící animatronickou loutku poprvé, a ta se s železnou pravidelností ve více či méně povedených pokračováních vlastně vrací dodnes. Od té doby se Chucky stihl přesunout od hororu až do hororové parodie a zase zpět. Prošel si určitým vývojem, zahláškoval si, zanadával od plastikových plic a do svých rukou ho už podruhé v řadě dostává režisér Don Mancini, který si napsal i scénář. Film je však určen rovnou na dvd a jeho skromnější náklady jsou znát ve výpravě, kdy se film z větší části odehrává v rozlehlém domě, s použitím animatronické loutky, jež je ve filmech poslední dobou velmi ojedinělé a v neposlední řadě také ve způsobu a provedení vražd, které nejsou příliš působivé, a dokonce i krajně přihlouplé, jako v případě zabití elektrickým proudem. Chucky se však vrátil v solidní formě a film s ním má své silné stránky ve vytváření napětí, zajímavě pojatých postavách, se kterými pohlédneme na úplný začátek jeho osudu, film dobře odsýpá a i z režijního hlediska to má něco do sebe. V poslední třetině filmu není nouze o překvapení v ději a objeví se dokonce i Jennifer Tilly, a proto je také dobré mít sérii z větší části nakoukanou, aby divák věděl, o co jde a netápal. V hlavní roli se objeví nadějná Fiona Dourif, a kdyby dojem náhodou neudělala, tak to zůstane v rodině, protože její otec Brad Dourif si zahrál postavu, která se do Chuckyho vtělila a následně vražednou panenku namluvil. Chystaný remake možná nic nového v sérii nepřinese. Don Mancini a spol. se o určitou inovaci pokusili spolu s ostrým závanem osmdesátých let. Jedná se o poměrně poctivý hororový návrat s hororovou ikonou, která postupně ztrácí na hororové aktuálnosti i působivosti, a proto je dobré si ji ještě jednou do obýváku pozvat. Vaše očekávání nezavraždí. 70% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Chucky nikdy nebola moja obľúbená hororová postava, no videl som s ňou všetky Detské hry a tak som sa odhodlal aj k tomuto aby som si aspoň raz pripomenul toho malého zabijackého hajzlíka. Čo sa týka filmu, tak nie je zlý, ale je to skutočne len video film a to je tak všetko. Jeden dom, jeden trochu lepší príbeh, jedna zabijacká bábika a kopec tupých, nudných a mŕtvych postav. Pokial hľadáte horor na nudný deň nie je to zlá volba. Mimochodom počkajte si až skončia titulky. 60% - 3* ()

Galerie (53)

Zajímavosti (26)

  • Na konci štvrtej minúty je jasne vidieť, ako herečka otvára dvere postojačky, pričom by mala sedieť na vozíku, keďže je ochrnutá. (Budisovie)
  • Oproti předešlým filmům již nemá Tiffany (Jennifer Tilly) na svém pravém naďru tetování. (ČSFD)
  • V záverečnej scéne, kde sa herečka plazí pred Chuckym do výťahu, je vidieť, že si pritiahla nohy bez pomoci rúk, čo je nemožné, keďže je ochrnutá od pása nadol. (psy.cho)

Reklama

Reklama