Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele ClimbVibe k tomuto seriálu (2)

Dělníci bulváru (2014) (S02E01) 

Dokument je natočený ok, tak jak jsem zvyklý u Klusáka (zábavný, svižný, mírně tendenční). Jsem rád, že jsem viděl v akci Pavla Novotného i hvězdu českých rautů Olgu Path Štiplovou a vůbec lidi co bulvár dělají. Vlastně jsem si je takhle vždycky představoval. Vrcholná scéna je rozhodně vyfocení VIP páru na balkoně, to je dialog, který by se snad nedal vymyslet. Narozdíl např. od Českého snu se na Dělníky bulváru ale už nikdy nepodívám. ()

Matrix AB (2015) (S03E02) 

Všichni volají po objektivitě, ale jak to v případě dokumentu o politikovi udělat? Jak to udělat v případě Babiše? On sám by nejraději seděl před kamerou bez oponentů a povídal nám příběh o tom jak tu všechno vybudoval holýma rukama a všichni ostatní lžou. Když pominu výpovědi Rady, Slonkové, Kasla, rozvědčice Kleslové, loutky Krnáčové - nejvíc vypovídající je Babiš sám o sobě nebo při kontaktu s lidmi. Řeč těla a očí, slova - to všechno v tomhle dokumentu je a proto je objektivní. Každý si tak může položit otázku jestli této politické superstar věří nebo ne. ()

Reklama

Reklama