Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele svobik k tomuto seriálu (4)

Dělníci bulváru (2014) (S02E01) 

Mrzí mě, že takový bard jako Klusák si nedokáže správně ohlídat zvukovou stopu, takže Novotnému je rozumět asi jen 80% všeho, co říká. Obzvlášť ve vtahovacím úvodu to zamrzí. Celkově mě výsledek malinko zklamal, nejde se příliš na dřeň a scének typu té s Kristelovou bych uvítal klidně víc. P. S. Spojovací scénu s robertky jsem doteď nepochopil. ()

Obnažený národ (2014) (S02E05) 

Být to čistě o ukazování čecháčkovských stereotypů v Chorvatsku, mohlo z toho kápnout kvalitativně mnohem lepší dílo. Tenhle výsledek ale dramaturgicky připomíná spíš pejska a kočičku, kteří vařili dort. ()

Matrix AB (2015) (S03E02) 

Pro mě vlastně nic nového pod sluncem, nicméně pro tupé masy zajímavý pohled na jejich spasitele. Možná ne dvakrát objektivní, ale rozhodně přínosný. ()

Krtek a Lao-C' (2016) (S04E05) 

První dokument, u kterého se mi otevírala kudla v kapse ()

Reklama

Reklama