Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele jirin_cz k tomuto seriálu (4)

Spřízněni přímou volbou (2013) (S01E04) 

Takhle neprofesionální a neobjektivní dokument jsem dlouho neviděl. Pokud se zpracovává dokument, který má mapovat přímou volbu jako celek, očekávám objektivitu. Nadbíhání Karlovi a útočení na Zemana tu bylo přímo zjevné a posedlost autorů Ruskem a KGB byla až směšná:) Spíše zklamání. ()

Svobodu pro Smetanu (2013) (S01E05) 

Lepší než Spřízněni přímou volbou. Roman Smetana je celkem sympaťák jako člověk a jistě s ním bude sranda (i s jeho tatínkem:)) Nicméně dělat z něj hrdinu je opravdu mimo a překvapuje mě, kolik lidí mu to baští. Dost těch podporovatelů si ani neuvědomuje, že vězněný není za tykadla, ale za odmítnutí alternativních trestů (naštěstí to je v dokumentu zmněno). Je to s podivem, ale souhlasím tu s Langerem - je to vandalství a trest je pochopitelný (veřejné práce). Tiskovka ve štábu ODS je dobře provedená, ale je otázka, zda to nění spíše komedie už než dokument... ()

Dělníci bulváru (2014) (S02E01) 

Velmi slibně znějící téma dokumentu, ale hodně nezvládnuté. Je to v podstatě PR jednoho bulvárního plátku. Jak může být dokument o bulváru bez Blesku, či ostatních větších webů. Ano Novotný je ikona bulváru, osobně mi nevadí, celkem mě jeho styl i baví. Ale prostě takhle si nepředstavuju dokument a ještě k tomu na veřejnoprávní televizi. Další dokument od Klusáka, který mi nesedl, přitom téma parádní, ale dalo se z něj vyždímat více... ()

Matrix AB (2015) (S03E02) 

Babiše opravdu nemám rád, ale bylo to hodně zaujaté proti němu a dát po promítnutí prostor k obhajobě to mi nepřijde jako poctivý dokument... ()

Reklama

Reklama