Reklama

Reklama

Žena v černém 2: Anděl smrti

  • Velká Británie The Woman in Black 2: Angel of Death (více)
Trailer 1

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (239)

Eodeon 

všechny recenze uživatele

výběrem atmosférické písně "O willow waly" coby hudebního podkresu pro trailer se tvůrci poněkud zbytečného sequelu Ženy v černém otevřeně přiznali k tradici nejlepšího britského duchařského hororu (o zlatých časech Hammeru nemluvě). o to výrazněji se projevuje jejich selhání vyrovnat se vytyčeným vzorům. vysokou úroveň kamery a výpravy z prvního filmu volné pokračování sice udrželo - především reálie strašidelného domu a ostrova v mlze jsou obzvláště vydařené - a hlavní role se povedly obsadit vhodnými hereckými představiteli, ale tím výčet kvalit bohužel končí. k dobrému filmu je to stále příliš málo. zápletka je k uzoufání plochá, stejně jako i ony postavy, vystřižené úhledně podle neživotných šablon. fikční svět, ač by měl být žánrově definován duchařským hororem, se řídí spíše pravidly žánru fantasy, navíc značně nedomyšlenými, jelikož nadpřirozeného elementu se zjevně žádná pravidla netýkají a děj kolem jeho projevů soustředěný následkem toho vyznívá jako samoúčelný sled záminek pro náhodně rozeseté a citelně laciné lekačky a surreálné retrospektivy a nikoliv jako věrohodná (suspended disbelief included, pochopitelně) a soudržná linie děje. nadměrná dávka patosu a klišovitý závěr zmíněné nedostatky jen prohlubují a znemožňují zformování atmosféry znepokojení, natožpak zděšení a hrůzy. mohu jen gratulovat sám sobě, že jsem poslechl svůj instinkt a nemarnil v tomto případě čas a peníze na návštěvu kina. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Spin-off Ženy v černém dle očekávaní nedosahuje kvalit původní, nutno říci excelentní Ženy v černém s Danielem Radcliffem v hlavní roli. Ale že to bude až taková komerční slátanina, to jsem opravdu nečekal. ___ Herecké výkony svojí inteligencí připomínaly báby z Babovřesek. Soundtrack (hudba) pro změnu místy připomínal dobrodružné pasáže Indiana Jones, než tajuplný duchařský horor. _____ Režisérsky absolutně nezvládnutý komplex, který padl na dno, kvůli scénáři psanému na koleni, s absencí jakéhokoliv objasnění dějových fragmentů původní Ženy v černém, jež očekával nejeden fanoušek tohoto duchařského snímku. Převážná většina hororových scén (dá-li se to tak nazvat) byla místy až směšně identická s původní verzí Ženy v černém, viz. houpací křeslo. Vím, že je těžké vymýšlet nové hororové prvky, zejména u duchařských snímků. To ví přeci každý, kdo se trochu orientuje v hororové filmografii! Ale i přes vědomost, se mnozí režiséři hrnou do nových a nových duchařských hororů. Vědí, že do této kategorie mnoho nových hororových prvků nepřidají, přesto se do nich mermomocí pouští. A tudíž s kritikou u podobně ražených filmů šetřit nebudu. __________ Lekavé scény v hororech přitahují zejména mladší publikum jako magnet. To se samozřejmě projevuje na hodnocení této skupiny, které vypadá nějak takto: "Hodně lekaček = Prvotřídní horor!", "Žádné lekačky = Špatný horor!". Bohužel Druhá Žena v černém je pro tuto skupinu hororových diváků přímo stvořen. Jen na této skupině lidí tvůrci sebevětšího filmového braku vydělávají nekřesťanské peníze. Filmoví distributoři také zanechávají jakési imaginární poselství ve smyslu: "Pokud si koupíte (předraženou) vstupenku na náš film, a bude vás hodně, připravíme pro vás klidně Ženu v černém č. 26". ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se po dvou letech dočkali pokračování Ženy v černém a s novým režisérem přišel ještě větší úpadek kvality příběhu, nežli tomu bylo u nedávného remaku. Ten mě rovněž nějak závratně neokouzlil (na rozdíl od původního filmu, který byl solidní), ale přesto jsem jej dokázal ocenit alespoň lepším průměrem. Bohužel zde mi k tomu tvůrci nedali ani příležitost. Atmosféra totiž po většinu času dost stagnovala a až na několik slibných momentů a pokusů o lekací scény, jsem se spíš u sledování filmu nudil. Tom Harper je hlavně seriálovým režisérem a popravdě moc nechápu, proč volba padla zrovna na něj. Přišlo mi, jakoby ani pořádně nevěděl, jak má vytvořit potřebnou atmosféru, nebo lépe řečeno udržet míru napětí na delší dobu nežli (deseti vteřin). Dá se tu totiž narazit na několik rádoby lekacích scén, ale většina z nich je strašně předvídatelných a když už se i zdálo, že by mohla atmosféra nabrat příjemnější směr, vše utnul střih a přišla další nudná scéna. Postava mladého letce mi tu navíc přišla naprosto zbytečná a klidně bych se bez ní obešel. Spíše se tu měli zaměřit na vyobrazení starého sídla (které Radcliffa přivádělo k šílenství), nebo více zapojit Ženu v černém. Jenže to by na to musel mít někdo pořádné koule. Takhle z toho vznikl jen hodně nedochucený patos, který vlastně ani nemusíte vidět, protože o nic důležitého nepřijdete. 40% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Režisér Tom Harper hlavne v prvej polovici skvele tvorí atmosféru vhodnú na efektívny strach. V interiéroch nasadí temné miestnosti, v exteriéroch zvláštne bažiny či strašidelnú hmlu. Harper nechce byť konkrétny, občas staví na inotaje a priam znepokojujúce snové sekvencie. Funguje to a tlak na diváka je v prvej hodine patrične silný a niektorí môžu namietať, že ľakacích momentov je azda príliš. No nie sú samoúčelne, majú silnú pozíciu v scenári a diváci budú spokojní. Napriek tomu si myslím, že pozornosť fanúšikov si zaslúži a po ručne nakrúcaných hororoch tu máme sériu poctivých strašidelných momentov v atmosférickom horore, ktorý drží sériu na úrovni silného štandardu na pomery žánru. Sila jednotky síce chýba, ale ako solídna dvojka obstojí. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování bylo teda o dost slabší než minulý díl. Atmosféra je opravdu mizerná, postavy nejsou moc zajímavé. Je to celé dost tmavé. Lekačky nejsou nic extra a ani samotná Žena se tam moc neobjevuje. Takže děj se posouvá až do roku 1941, kdy jsou do domu v bažinách poslány děti z bombardovaného Londýna. Dvě vychovatelky se tam o ně starají. Děti ale začnou záhadně umírat. Zbytek si asi dokážete domyslet sami, zbytečné pokračování... "Nemám rád vodu." ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Tom Harper měl požadavek, aby byla vesnice Crythin Gifford, která leží v Dorsetu, zcela opuštěná. Natáčelo set také v londýnské čtvrti King's Cross, na nádraží, v Old Royal Naval College, v Greenwichi a na dalších místech v Londýně a v Anglii. (ČSFD)
  • Filmaři se u druhého filmu rozhodli použít stejné kulisy vnitřních částí domu Eel Marsh House, ve kterých v roce 2011 natáčel režisér James Watkins a jednotlivé místnosti rozšířili. (ČSFD)

Reklama

Reklama