Reklama

Reklama

Během jediného dne je město Silverton zpustošeno nebývalým náporem tornád. Celé město je vydáno na milost a nemilost nevypočitatelným smrtonosným větrným smrštím a podle předpovědí má to nejhorší ještě přijít. Většina lidí hledá bezpečný úkryt, zatímco jiní utíkají k větrnému víru a sledují, jak blízko k tornádu se dostane lovec tornád, aby pořídil snímek, který se podaří jen jednou za život. Příběh je natočen očima a objektivy profesionálních lovců tornád, amatérů hledajících vzrušení a odvážných obyvatel města. Film V oku tornáda vás vrhne přímo do oka větrné smršti a prožijete ty nejextrémnější podmínky, jaké nám matka Příroda dokáže připravit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (457)

choze 

všechny recenze uživatele

Dlouhých 18 let od DeBontova TWISTERU a po haldě videosraček se tornáda vrací na filmová plátna a i když to není žádný zázrak, koukat se na to dá. Řádění tornád v městečku, kde má každý pakoš po ruce kameru, si užijem dost a postavy ani formát found footage příliš neotravují, snad jen linie toho zasypaného zamilovaného párečku byla bolestně nudná. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

We will get through this and we will rebuild. A americká vlajka. Vlastně by se sem dala zkopírovat sbírka sebraných citátů, které jsem napsal do komentáře k San Andreas, jehož Into the Storm je jeho levnější verzí. Stejně patetické, vážně se beroucí, se stejně špatnými dialogy. Jen je to ještě okořeněné "dokukamerami", což znamená, že se natáčejí v těch nejnemožnějších situacích a říkají u toho nejnemožnější věci. Gradace nic, napětí nic, schopnost dotáhnout podzápletky nic. A navíc to ještě není tak blbý, aby to aspoň byla sranda. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|92%| Shlédnuto v kině. A já jsem teda velmi spokojen. Opravdu mě to chytlo proto se nestydím dát plný počet. Možná by to mohlo být delší, velkolepější a tak, ale já si nemohl pomoct. Jasně, začátek se prý trochu táhne, ale to není ani tak pravda. Poznáváme tu postavy, které mi přišly normální, ale během dramatických chvil či napínavých scén jsem si je později získal. Uvěřitelné postavy, které se do tohoto filmu hodily. Tak, každý má svůj názor, ale tak to je. Jakmile začne zuřit tornádo, tak už je tu jedna destruktivní akce za druhou. A musím říci, že je to perfektně natočené. V kině to znělo opravdu skvěle. Takže v tomto směru asi není co dodávat. Je tu ke konci i dost napínavých chvil, kdy člověk neví jestli to dotyčný přežije. Spoilerovat nechci, ale jsem rád, že tu byla i nějaká ta obět. Bylo by moc fantastické aby to přežil každý. Konečná fáze či vyvrcholení posledního údera tornáda měla atmosféru. Hudba od mého oblíbence Briana Tylera se povedla. Není úplně fantastická jako u Expendables, Iron Man3 atd, ale ty známé hudební motivy a podobný styl tu byl. No, myslím, že asi není nutné abych komentář nějak natahoval. Jako katastrofický film to vyloženě není. Spíš takový zmutovaný moderní pokus, ale mělo to rychlý spád a mě to bavilo opravdu hodně. Nemám co bych už dodával. Těším se na opětované shlédnutí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Into the Storm je podozrivo kratučké dielo. 90 minút aj s titulkami slúži ako varovanie, že scenáristi sa síce mali popasovať so situáciami, kde by hrdinovia čelili tornádam, no zároveň pri neustálom výskyte odpadá napätie - kedy a kde udrú. Najprv je tu iba jedno tornádo a príde na chvíľu, potom sa ich objaví viac a našťastie finále graduje vytvorením mohutného víru s úctyhodnou rýchlosťou 450 km/h, ktorá už narobí absolútnu paseku v krajine. Situácie, do ktorých sa však hrdinovia dostanú, sú plné klišé. V oku búrky nemá poriadny scenár, je iba sériou scén, kde striedavo čakáme na to, kedy príde ďalšie tornádo a momentu katastrofy, kedy to na plátne poriadne hučí a máme sa báť o hrdinov. Keď zúri akcia, je to fajn. Ale počúvať našich hrdinov, je už horšie. Novým elementom oproti starému Twisterovi má byť aj koncept found footage. Autori sa nám snažia navodiť pocit, že všetko, čo vidíme, je točené týmto štýlom, ale hoci je tu obrnené auto s 24 kamerami, každý druhý herec pobehuje s kamerou či mobilným telefónom, stále je to iba pekná vychytávka pre cca dve tretiny scén, ale zvyšok je aj tak točený klasicky. Na určité pohltenie do deja to stačí, najmä prvé momenty, kedy sa fakt ocitneme vnútri tornáda alebo pár ďalších intenzívnych chvíľ. Herecké obsadenie povolalo skôr amatérskych hercov. V oku búrky mohol byť dobrý film, ale stroskotáva na chabom scenári a fádnych situáciách, ktoré to napätie nedokážu generovať. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Slušnou expozici a téměř dechberoucí kombinaci špičkových efektů a dunivého zvuku nabourává scénář, ve kterém se střetává jedno klišé za druhým (chyběl jen pes v ohrožení a dvě letadla letící naslepo proti sobě). Naštěstí to má nadhled a v sále s dobrým zvukem jsou některé pasáže skutečně ohromující. Doma bych tomu dal 50%, v kině to je za "přimhouřím obě oči" 70%. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Původní název filmu zněl Black Sky. (BLANIK.)
  • Na tvorbě vizuálních efektů se podílelo více studií. Jedním z nich je například Method Studios, jehož práci jsme mohli vidět na filmech jako Robocop (2014) nebo Iron Man 3 (2013). (imagoo)
  • Automobil Titus vytvořil výtvarník David Sandefur. Celé vytvořené zařízení bylo uloženo na podvozek pickupu Dodge. (Terva)

Související novinky

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Reklama

Reklama