Reklama

Reklama

Během jediného dne je město Silverton zpustošeno nebývalým náporem tornád. Celé město je vydáno na milost a nemilost nevypočitatelným smrtonosným větrným smrštím a podle předpovědí má to nejhorší ještě přijít. Většina lidí hledá bezpečný úkryt, zatímco jiní utíkají k větrnému víru a sledují, jak blízko k tornádu se dostane lovec tornád, aby pořídil snímek, který se podaří jen jednou za život. Příběh je natočen očima a objektivy profesionálních lovců tornád, amatérů hledajících vzrušení a odvážných obyvatel města. Film V oku tornáda vás vrhne přímo do oka větrné smršti a prožijete ty nejextrémnější podmínky, jaké nám matka Příroda dokáže připravit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (457)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vítr chystá se odvanout Thorina, kdy bude předána zlaťoučká malina..? Doteď jsem tvrdil, že vyšší rozpočet je u katastrofických filmů zárukou kvalitnější podívané, ale byla to jen slova do větru. Jistě, proti Dolby Atmos žádný dišputát, ale jestli vám ke štěstí stačí jen zvuk.. Kdyby se Fujitova stupnice sloužící ke kategorizaci síly tornád převedla na film, viděl bych to na F02, což znamená Zákopčaník ve studiu s mírně rozfouknutou čupřinou a rychlé zapomnění.. Tak mě napadá, vzhledem k postavám a schopnostem Qualea zpustošit vlastní film, dovedete si představit to inferno, kdyby ten den panovalo v Silvertonu bezvětří..? ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

O my god! Nechápejte mě špatně, v kině to musel být poměrně solidní hukot. Vždyť i mě doma bylo při řádění tornáda docela úzko. Ani největší tornádo na světě, které se nakonec samozřejmě dostaví ovšem nedokáže zakrýt kreténské postavy a dialogy které rvou uši. Triková složka je bez debat výborná. Pokud to někomu stačí, zřejmě jej čeká jeden z adeptů na Film roku. 50% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $47,602,194Tržby Celosvetovo $159,702,194Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,719,945 //počet predaných kusov 84,311Tržby za predaj DVD v USA $2,980,832 //počet predaných kusov 137,510║ po ukážke k filmu som si povedal, sakra a takéto béčko chcú dať do kín? nakoniec to bola pekná jazda, z príbehom ktorý hral len vedľajšiu koľaj a trikmi a atmosférou ktorá brala, patetickosť na hrane ale dala sa uniesť, američania milujú katastrofy bez toho by to asi u nich ani nebolo ono, keby nemohli pre niečo neustále trpieť /60%/ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dostal som chuť pozrieť si nejaký jednoduchý, nenáročný, nie však úplne podradný, katastrofický film. Pohrabal som sa vo svojom súkromnom video archíve a siahol po americkom filme "Into the Storm". V roku 2014 ho natočil režisér Steven Quale. Ukázalo sa, že to bola dobrá voľba. Tento titul splnil moje očakávania. Malo to rýchly spád, solídnu atmosféru a hodne podarené filmové triky. Scenár síce nie je nijak prevratný, či aspoň originálny, ale v tomto prípade mi to vôbec nevadilo. Chcel som vidieť vyčíňanie zúriacého prírodného živlu a to som aj videl. Ocitol som sa priamo "V oku tornáda". *** ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nevím jako, co se tady všem nelíbí. Jedná se o americký katastrofický film, jak čekáte, že se v něm bude mluvit?:) To je jasné, že klišé a patos je na místě. A myslím, že v tomto případě to bylo zvládnuto velmi obstojně. Až na tři scény, "vyznání ve vodě", "v kostele" a "závěr v tunelu", kde byly dialogy skutečně příšerné a tahaly za uši, byl scénář velmi slušný. Obsazení výborné, i když Richard Armitage mi sem nějak neseděl. Jeremy Sumpter od dob Petera Pana, z něhož si ho pamatuju nejvíce, vyrostl do krásy a je proto škoda, že jeho osud v tomto filmu není nikterak záviděníhodný. Po vizuální stránce velkolepé, a ve scéně, kdy se všechna tornáda sloučila do jednoho, mně i silně mrazilo. Vskutku masakrózní. Já si Into the Storm užila. Myslím, že v kině to muselo být skutečně velmi intenzivní. A, jak už kdosi napsal, že jen čeká, kdy Asylum přijde se svým "Firenado", já čekám zase na "Mega Tornado." :) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Natáčalo sa v Detroite, Rochestri a jeho okolí. (Erik7595)
  • Na tvorbě vizuálních efektů se podílelo více studií. Jedním z nich je například Method Studios, jehož práci jsme mohli vidět na filmech jako Robocop (2014) nebo Iron Man 3 (2013). (imagoo)
  • Ve scéně, kdy má ředitel Thomas Walker (Scott Lawrence) na začátku příběhu proslov před školou, bylo využita jeho podobnost s Barackem Obamou. Prostředí vypadalo jako volební pult a herec tak zahrál i některé jeho pohyby, úsměv a mračení, když začalo pršet. (Terva)

Související novinky

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno