Reklama

Reklama

Když klavíristce Kate vstoupí do života tragická diagnóza nevyléčitelné nemoci ALS, najme si studentku Bec jako ošetřovatelku na plný úvazek. Mezi Kate a Bec se postupně vytvoří pouto, které jim změní život. Obě ženy ho začnou žít naplno. Kate (Hilary Swanková) je laskavá, úspěšná klavírní virtuózka, do jejíhož života právě vstoupila tragická diagnóza nevyléčitelné degenerativní nemoci ALS (Amyotrofická laterální skleróza). Bec (Emmy Rossumová) je drzá vysokoškolačka a rádoby rocková zpěvačka, která jen stěží dokáže udržet své chaotické vztahy - milostné i ty ostatní - pohromadě. Když však Bec přijme práci Kateiny ošetřovatelky - zrovna ve chvíli, kdy se vztah nemocné klavíristky s manželem Evanem (Josh Duhamel) ocitne v krizi - obě ženy se začnou spoléhat na neobvyklé, občas konfliktní a především nelítostně upřímné pouto, jež se mezi nimi postupně vytváří. Jak se puntičkářská, tvrdohlavá Kate začne promítat do bouřlivé, spontánní Bec a naopak, obě ženy zapomínají na své úzkosti, odhalují dosud nepoznaná území a přicházejí na to, kým skutečně chtějí být. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (102)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Filmy o nemoci, handicapu nebo jiné nepřízni osudu jsou vděčným tématem a beze sporu je to příležitost pro herce zazářit, oslnit a případně také odnést si domů nějakou tu plešatou sošku. V poslední době se to podařilo například Julianne Moore ve Still Alice nebo Eddie Redmaynovi v Theory Of Everything. Nikoliv Hilary velkohubce (pardon, nedalo mi to) Swank. Sice párkrát předvedla, že není špatná herečka, ale do takového filmu jí scházelo dostatečné charisma na to, aby jej utáhla sama. You're not you totiž stojí a padá na jejím výkonu, který byl natolik nevěrohodný, že se mi v absolutně nevhodných chvílích chtělo smát. Ne každý herec zvládne zahrát takovou nemoc bez toho, aniž by působil směšně. Jediný, kdo ze mě vyždíval nějaké emoce byla překvapivě Emmy Rossum, kterou jsem až doposud nikde nepostřehla. Dvě hvězdičky za ní. Druhé Intouchables se ale bohužel nekonalo. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych lepsich filmov o kriplovi, ktory na konci zdochne. Hilary Swank podala dobry vykon a pritom to ani nejak nehrotila. Celkovo sa film nesnazi prilis citovo vydierat a snazi sa temu podat skôr pohodovo. Vztahom Hilary a jej opatrovatelky to trochu pripomina francúzskych Nedotknuteľných, ale az tak komedialne to nie je. Jedina vec, ktora mi uz trochu lezie na nervy je to, ze vo filmoch zakazdym sledujeme kripla, ktory je dobre financne zabezpeceny a tak nema nudzu o spickovu lekarsku starostlivost s mnozstvom opatrovatelov. Ale film o chudobnom chudakovi, ktory roky trpi a nakoniec zdochne by bol asi prilis velkou depkou, ktoru by bezny divak nerozchodil. 5/10. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Navzdory tématu nevyléčitelné degenerativní nemoci ALS pozitivně laděné drama o lásce a přátelství v posledních okamžicích. Hlavně zpočátku se potýkalo s tak schválně do co největších extrémů charakterových odlišností rozdanými kartami, až to bilo do očí - aby se rozdíly záhy mimoděk zahladily. O čtvrtou hvězdičku hodně žadonil skvělý výkon Hilary Swankové, urovnávající i mnoho kašírovaných scének pro dojímavé divačky. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Je to, jako bych měl sex s obrazem od Pollocka.." ;) Kdyby Clint v závěru své boxerské story Hillary neuspal na dobro, jeden by řekl, že sleduje chromý sequel Million Dollar Baby, či alespoň variaci jejího finále.. To by ovšem musel Eastwoodovi říct: "To nejsi ty !!", protože tady mu to s ksichtem rozkošné Emmy Rossum sakramentsky sluší..;) A herecky si kupodivu taky příliš nemají co vyčítat.. Jinak se ovšem jedná o typickou (ne)skutečnou wolfeovinu ze života.. Byť s nesmírně zdařilými dialogy.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Prvních několik minut je docela děsivých. Když se na scéně objeví Emmy Rossum, říkal jsem si, že nemůže být hůř. Nikdo by nepřijal takové tele, nikdo by se nechoval tak roztržitě jako ona. Klišé střídá klišé. Pak se to zlepší, ale i tak.. Eddie Redmayne se sakra snažil, aby jeho ztvárnění člověka s nevyléčitelnou chorobou nevyznělo prázdně, ba dokonce urážlivě. Tady je to jiné. O amyotrofické laterální skleróze (ano, onemocnění, které na okamžik pobláznilo smetánku a pak zbytek stáda v podobě polévání se ledovou vodou) se (podle očekávání) přestalo mluvit. Tenhle dva roky starý příspěvek k neurodegenerativní chorobě je (pardon, tvůrci) odfláknutý. Je to takové klouzání po povrchu, které víc myslí na vytahování kapesníků než na důstojné pojmenování dosud nevyléčitelné nemoci. S diagnózou se setkáme hned na úvod, pouto mezi dvěma odlišnými ženami, o které tu následně běží, netáhne. O naší hrdince se navíc hovoří jako o nejstatečnější ze statečných, nicméně to z plátna necítíme. Zvlášť když má zvládání svého údělu ulehčené o luxus, ve kterém žije. Hilary Swank se své role zhostila solidně, jenže když nemá oporu ve scénáři nebo v režii, tak to jde špatně. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Když jsou v bazénu, Marilyn (Loretta Devine) se zeptá Kate (Hilary Swank), jestli nemá poranění míchy. ALS je onemocnění motorických neuronů, nikoli v důsledku poranění míchy. Lidé s ALS (PALS) i nadále pociťují všechny pocity, narozdíl od lidí s poraněním míchy. (sirjohn)
  • Emmy Rossum si před filmem nebyla moc blízká se svým otcem. Po filmu jí otec zavolal, aby jí řekl, že má rakovinu. (sirjohn)
  • Ke konci filmu, když je Kate (Hilary Swank) v pokročilém stadiu ALS, je ukázána, jak sedí vzpřímeně na svém vozíku a mluví namáhavě. Pacienti v tomto stavu nejsou schopni sedět vzpřímeně, protože svaly v zádech již nedostávají signály z mozku. Totéž platí pro svaly v krku a čelisti, které znemožňují řeč. (sirjohn)

Reklama

Reklama