Reklama

Reklama

Bible

(seriál)
Trailer
USA / Velká Británie, 2013, 7 h 15 min (Minutáž: 40–48 min, Alternativní 5x90 min)

Hrají:

Keith David (vypravěč), Diogo Morgado, Jake Canuso, Darwin Shaw, Greg Hicks, Amber Rose Revah, Roma Downey, Paul Freeman, Francis Magee, Hugo Rossi, Paul Knops (více)
(další profese)

Epizody(10)

Bible ožívá v tomto novém epickém seriálu na kanálu HISTORY. Od Genesis po Apokalypsu, nezapomenutelné příběhy se před vámi odvíjejí živě zahrané i animované nejmodernější počítačovou technikou, nabízejíc nový pohled na slavné scény a ikonické postavy. Toto desetihodinové dokumentární drama z dílny producenta Marka Burnetta s mezinárodním obsazením popisuje vybrané kapitoly z posvátného textu, počínajíc stvořením Světa, přes starozákonní příběhy o Noemovi a Abrahamovi, až po ukřižování Ježíše Krista. (History Channel)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Pilot: Je fajn, že někdo točí biblické příběhy, protože odkazů v běžné mluvě je spousta a ateisté neví, odkud které pořekadlo pochází (například stojí tam jako solný sloup/Lotova žena). Ve zpracování se mi líbily efekty, třeba rozestoupení moře, ale jinak musím dát průměrné hodnocení kvůli zpracování příběhu. Víc by se mi líbilo, kdyby vzali jednu postavu a pořádně ji rozvinuli, třeba nad rámec bible. Takhle to vypadá jako ilustrace k biblickému textu, kdy vidíme jak Abrahám obětuje Izáka a pak skok na Mojžíše. Jsou vypíchnuté momenty, které stály za zaznamenání do Bible, ale jako životní příběh důležitých biblických postav pokulhávají. Třešničkou na dortu je pak Ježíš, který jakoby vypadl z obálky Strážné věže. :-) ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

opravdu se snaží zachovávat ducha Bible, přestože by se určitě našli nepřesnosti, ale zdaleka ne klíčové. První díl mě opravdu velmi nadchnul, ale to, co mě teprve čekalo, o tom jsem neměl tušení. Patý až desátý díl o Ježíši mě naprosto fascinovali. Nečekal jsem, že to bude ažý tak pekně. Hudba - myslím, že Hans je záruka :). Efekty, jako jsou velice dobré, ale někde možná kapku zbytečné, nebo jsou dány na místo, kte by třeba být nemuseli. Duch Bible je opravdu zachovaný. Herecky, myslím, že třeba ztvárník Ježíše, se opravdu vytáhl a zahrál to parádně. Mě osobně se to líbilo více, než Umučení, které bylo až doposud nepřekonané. Jeden z mála opravdu velmi dobře ztvárněných a moderně udělaných snímků, které zachytávají biblické příběhy. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál som sa celkom tešil, ale bohužiaľ prišlo veľké sklamanie. Výbornú hudbu a pekné moderné spracovanie pochováva hrozný strih a scenár. Ako môže niekto natočiť "veľkolepý biblický epos" a pritom zabudnúť na Jacobov a Jozefov príbeh? Pritom ten Jozefov sa mi zdá najzaujímavejší. Je to veľké ochudobnenie a seriál preto u mňa rapídne klesol. A Samson ako černoch? To snáď autori ani nemôžu myslieť vážne. No áno, zabudol som. Američania jednoducho v každom filme asi musia naplniť svoju kvótu aspoň jedného černocha, inak by to bola diskriminácia :). Škoda, mohlo to byť najveľkolepejšie spracovanie biblie, ale žiaľ bez ústredných postáv to proste nejde. ()

yeniczek

všechny recenze uživatele

Je mi moc moc líto, že nikdo nemá koule natočit seriál, který by se na Bibli podíval jinak než tímto fantasy náboženským pohledem. Podle čeho vznikly biblické příběhy a jakými skutečnými událostmi se mohli autoři inspirovat. Pak by možná bylo vhodné mít nahoře to zařazení "historický". takto jde sice o skvěle natočenou minisérii, ale hodně těch zázraků mě vytrhává právě proto, že jsou myšleny naprosto vážně, že se tak stalo. Uvidí se dál. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Věřící si zaplatili něco hudby z Zimmerovy velkovýrobny, přihodili nějaký ten odpustek na triky i výpravu, takže i neznaboh musí konstatovat, že History Channel odvedl slušné televizní řemeslo pro ty, kterým se nechce číst Biblické příběhy nebo listovat Biblickým slovníkem...O primárním pramenu nemluvím, protože už Sklepáci naznali, že je literárně nevyvážený :)... Pomíjím jasné evangelizační poselství a hodnotím jen jako hraný doplněk pro obecný kulturně - historický přehled...Rytiny Gustava Dorého to ovšem nenahradí... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (16)

  • Aby film pôsobil čo najautentickejšie, dozor nad scenárom zverili vyše 40 teológom, vedcom a expertom na Bibliu. (kacer4)
  • Aby se herci přiblížili více době, ve které se příběh odehrával, při natáčení jim bylo zakázáno nosit spodní prádlo. (Beckett51)
  • První slova seriálu jsou i první slova Bible - Genesis, kapitola první, verš první. A poslední slova seriálu jsou poslední slova Bible - Zjevení, kapitola dvacátá druhá, verš dvacátý první. (Kuny27)

Související novinky

Televizní Ježíš vstane z mrtvých na plátnech kin

Televizní Ježíš vstane z mrtvých na plátnech kin

27.11.2013

Můžete za tím vidět snahu tvůrců vytěžit ještě pár dolarů z už tak úspěšného projektu. Ale možná jde jen o to, aby bylo slovo Boží zprostředkováno dalším divákům. Ehm. Tak nebo tak, stanice History… (více)

Reklama

Reklama