Reklama

Reklama

An Adventure in Space and Time

(TV film)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Film zachytáva príbeh vzniku britského  fenoménu Doctor Who. Dramatická rekonštrukcia zachytávajúca hlavných tvorcov ako aj začiatky nakrúcania vznikla z príležitosti 50. výročia premiéry pôvodnej verzie najdlhšie vysielaného sci-fi seriálu všetkých čias. (The M)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (52)

PanCitron 

všechny recenze uživatele

I kdyby samotná výroční epizoda nestála za nic (což se naštěstí nestalo), celé 50. výročí by i tak mělo rozhodně důstojnou oslavu jubilea seriálu. Gatiss napsal pro Doktorovský vesmír svůj asi nejlepší kousek. Bradley je v roli Hartnella perfektní a stejně tak se pěkně sledují i další návraty a nečekaná camea. Menoptry! Původní Cybermeni! A (SPOILER) konec s Mattem mi přišel právě výborné zakončení, které krásně propojilo celých 50 let. Za mě absolutní spokojenost. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Aneb co by se (ne)stalo, kdyby Doktora opravdu pohřbili. Nedošlo by k nádherným setkáním a srdcervoucím rozloučením. Nezažili bychom zábavná dobrodružství ani strašidelné cesty. Životy bychom pouze přežívaly a vzpomínky by se vytratily. Však...však byl zde ten muž, jenž si myslel, že nemá žádnou rodinu. Však je zde ten muž, jenž mu dokázal, že nikdo neměl větší rodinu než on. Děkuji ti Marku za tvou vášeň, fantazii, touhu a lásku, kterou jsi vynaložil do tohoto díla. Děkuji tomu bláznivému Doktorovi za jeho TARDIS, fez a rybí prsty s pudinkem. A ta největší poklona patří muži, jenž to nikdy nedokázal vzdát. Mr. Hartnell, you will always be the first..." I want you to belong somewhere, to have roots of your own. With David you will be able to find those roots and live normally like any woman should do. Believe me, my dear, your future lies with David and not with a silly old buffer like me. One day, I shall come back. Yes, I shall come back. Until then, there must be no regrets, no tears, no anxieties. Just go forward in all your beliefs and prove to me that I am not mistaken in mine. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

BBC tedy rozhodně 50. výročí Doctora Who neodfláklo. Začalo to geniálním původním trailerem na výročí jako takové, jenž sám o sobě byl krásným dárkem všem fanouškům. Pak přišla mini-epizoda, která definitivně a krásně dějově zaplnila prázdný prostor doby, kdy byl seriál zrušen. Samotný výroční film byla úžasná jízda a tento počin jsem si nechal na konec. A i zde nelze jinak než smeknout. Tentokráte Marku Gatissovi, který napsal nádherné vyznání lásky k tomuto vyjímečnému seriálu. An adventure in Space and Time je povedeným, zábavným, dojemným, ale nepatetickým výkladem toho v jakých podmínkách seriál vznikal. Osobně jsem byl k ději skeptický, vždyť co může být tak zajímavého na vzniku seriálu, aby o tom vznikl film? Ale ono je toho hodně co říct, a fanouškům pro které se stal Doctor Who srdcovou záležitostí obzvlášť. Pro mě je An adventure in Space and Time rovnocenný souputník filmu Ed Wood od Tima Burtona, (oba jsou o průkopnících původně brakového žánru) a zaslouží možná o to víc respektu, že je „jen“ televizním počinem. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj keď seriál nepoznám, je tento televízny film sprevádzajúci diváka úplnými začiatkami britského sci-fi kultu zaujímavý. Vidieť zdrod niečoho prelomového, v čase keď nazeranie do budúcnosti bolo iné ako v dnešnej dobe, v prípade vedecko-fantastického žánru na palube televízie ani nehovoriac, je určite atraktívna téma. Naviac s tradične skvelými hereckými výkonmi. Akurát by som si to vedel predstaviť aj bez toho počiatočného a všadeprítomného komična. Záver už ale pekne odsýpal, čo bolo podthnuté aj dojemnou ukážkou originánych tvorcov. A navnadilo ma to na pozretie proklamovaného seriálu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá pocta největšímu britskému fenoménu a jednomu z nejlepších seriálů vůbec. Mark Gattis vyjádřil svou lásku k Doctorovi tak, jak by to dokázal jen málokdo. A i kdyby nevznikl The Day of the Doctor, výročí by bylo oslaveno na maximum i tímhle filmem. David Bradley naprosto exceluje a jeho podobnost s Williamem Hartnellem je neuvěřitelná. Ovšem i ostatní herci jsou velmi dobře vybráni, jen to cameo Matta Smithe bylo tak trochu zbytečné. Tento úžasný film dává úctu k Doctorovi naprosto úžasným způsobem, ukazuje v jakých podmínkách vznikal, a jak byl skoro zrušen po prvním nic moc díle. Celý film má úžasnou atmosféru, pohled do zákulisí seriálu i do jeho natáčení byly úžasné. Od začátku až do konce skutečné drama, které mě neuvěřitleně potěšilo. Prostě úžasný film a asi nejlepší role Davida Bradleyho. Přínosné byly i ty potitulkové komentáře herců a tvůrců. Vždycky jsem chtěl vidět nějaký dokument, který by mi ukázal o Doctorovi něco víc, ale po tomhle filmu už to nepotřebuju, protože tenhle film překoná už jenom máloco... možná. Tento film mi ale také mnohem víc ukázal, jak moc celý seriál pro BBC i celou Anglii znamená. Tenhle film se prostě musí vidět. Pocitů a dojmů mám strašně moc, ale neumím je napsat...Tak snad jen - na další padesátku, Doctore. 100%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • V prvním díle se třináctým Doktorem Who (Peter Capaldi) v seriálu Pán času (od r. 2005) se objevil dinosaurus. Je to vzdání pocty prvnímu dílu, který byl v pravěkém období. (P. J. D.)
  • Scenár k filmu napísal Mark Gattis, ktorý v minulosti napísal pre Doctora Who (2005) niekoľko epizód. (The M)

Reklama

Reklama