Reklama

Reklama

Wentworth

(seriál)
Trailer
Austrálie, (2013–2021), 79 h 18 min (Minutáž: 44–60 min)

Tvůrci:

Lara Radulovich

Hrají:

Danielle Cormack, Kate Atkinson, Celia Ireland, Shareena Clanton, Robbie Magasiva, Katrina Milosevic, Jacqueline Brennan, Nicole da Silva, Pamela Rabe (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(100)

Obsahy(1)

Strhující drama, jedna z nejlepších ukázek australské dramatické tvorby. Neobyčejně silný a konfrontační Wentworth je moderní adaptací kultovního seriálu Prisoner, který znamenal průlom již před více než třiceti lety.Dějištěm tohoto seriálu je nápravné zařízení Wentworth. Každá epizoda se zaměřuje na jinou postavu a sleduje, jak si vede v ženské věznici, v prostředí, kde delikventky bojují o nadvládu nad spoluvězeňkyněmi. Hlavní role hrají Danielle Cormack jako Bea, Catherine McClements jako ředitelka Jacksonová, Nicole Da Silva jako Franky a Kris McQuade jako Jacs. A v centru toho všeho je Bea Smithová - matka od rodiny z předměstí, která se stala šéfkou obyvatelek věznice Wentworth. (Filmbox)

(více)

Recenze uživatele ledzepfan k tomuto seriálu (1)

Wentworth (2013) 

Po Orange is the new black jsem potřeboval žensko-vězeňskej nášup a tak jsem šáhnul po tomhle (ve hře byly ještě španělky se svým Locked up, ale to si dám následně).. Musím říct, že jsem rád, že po OITNB, které se zaměřovalo spíše na tu sociální a osobní roviny, se Wentworth soustředí spíše na mocenskou přetahovanou... Na druhou stranu musím přiznat, že 4 rudé (po konci čtvrté série) dávám s odřenýma ušima, jen proto, že jsem u toho občas fakt napnutý.. Jinak je to totiž absolutní absurdita, která má s realitou společné snad jen to, že existují ženské věznice.. Kdyby svět fungoval opravdu tak nesmyslně jako tady fičí scénář, tak celý svět za týden zanikne a ani šváb nepřežije.. Logika, uvěřitelnost, smysluplnost.. to vše zde téměř naprosto absentuje.. Tohle prostě divák musí skousnout, nebo v lepším případě dobrovolně přistoupit na tyhle pravidla hry.. Když se mu to podaří, užije si parádní jízdu plnou zástupů výstavních psychopatů, kulervoucích zvratů, nekonečných frustrací a hezky prokreslených charakterů (mě připadá i ta neoblíbená Bea jako trefa do černého)... Wentworth se nebojí ničeho a jako hrušky zde padají i postavy které by všude jinde měly automaticky status nedotknutelnosti... Až je to vlastně ve výsledku dlouhodobě únavné a vyčerpávající. Docela bych ocenil nějakou výraznější intervenci zdravého rozumu aby měl divák aspoň občas pocit, že postavy kterým fandí mají šanci nejen náhodou přežít sérii, ale třeba i si pro sebe urvat kousek spravedlnosti... Edit po 5. 6. a 7. sérii.. Každý kdo v souvislosti s tímhle seriálem užije slovo hyperrealistický, je u mě automaticky retard :D .. Absurdita se drží na levelu extrém, ale koho to sere, když je to ve výsledku taková wtf švanda.. ()

Reklama

Reklama