Reklama

Reklama

Až po uši

(seriál)
Trailer 3
Česko, (2014–2017), 13 h 21 min (Minutáž: 33–36 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Hynek Čermák, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Radek Holub, Jana Kolesárová, Lenka Krobotová, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál, kterým společnost HBO Europe pokračuje ve vlastní české hrané tvorbě, režíroval Jan Hřebejk. Scénář napsaly Iva Klestilová a Tereza Dusová. Hlavní postavy vyprávění, které se milostně zaplétají v homosexuálních i heterosexuálních vztazích, ztvárnili oblíbení čeští herci a herečky. Seriál Až po uši začíná tam, kde většina seriálů podobného žánru končí. Nezanechává diváky stát na prahu domácností a ložnic, ale s nadhledem a humorem je zatahuje do koloritu vnitřních světů, kde mezi milostnými povyraženími prosakují na povrch obavy a traumata, před kterými hrdinové seriálu utíkají: matka alkoholička, nechtěně těhotná přítelkyně, ztracený otec, nevěrný manžel, sebevražda sestry nebo nešťastná láska. Všechna tato bolest se musí v něčem utopit: v sexuálních avantýrách, alkoholu nebo v práci. A za instantní řešení svých krizí musí samozřejmě každý také poctivě zaplatit. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

No tak já bych to zase tak skvělým neshledával. Ano, jsou tam fakt vtipný hlášky a situace, humor toho dílka mi sedí, nic proti. Ale jinak? Co je na tom romantickýho? Všichni se tvářej úplně existencionálně vážně, jak strašně hledaj vztahy, a výsledek? Každej šuká s každým a když vás napadne nějaká kombinace, kterou scénáristky ještě nezkusily, nebojte, za nějakej ten díl se dočkáte. Platí zejména pro druhou sérii. Takže mám jen dvě vysvětlení - buď je to takhle vymatlaně napsaný schválně s nějakým tajným záměrem (nevím, co se odehrává v izraelský předloze a nehodlám to vůbec zkoumat), nebo si pražská umělecká fronta prostě jinej styl života nedokáže představit, protože takhle skutečně žije. Druhá půlka druhý série to sráží málem do odpadu. Škoda, bejt to seriál o normálních lidech a normálních vztazích, mohlo to bejt moc dobrý..

Nefra

Nefra (hodnocení, recenze)

super zprávička, a i trailer vypadá dost dobře, už se těším, jupíííí

Uživatel TheSlezy smazal svůj příspěvek.

Uživatel TheSlezy smazal svůj příspěvek.

Uživatel TheSlezy smazal svůj příspěvek.

Uživatel dushka smazal svůj příspěvek.

blazekhonza

blazekhonza (hodnocení, recenze)

Natáčení 2. série je v plném proudu! :-) (Potvrzeno i na Instagramu Geislerové)

Viky17

Viky17 (hodnocení, recenze)

Tento seriál jsem viděla 2x s odstupem dvou let. Svižné tempo, neotřelé zápletky, dobří herci, skvělá zábava. Úvodní písnička také slibuje něco víc. Anička Polívková s Radkem Holubem sympatický pár dvou outsiderů Strávila jsem s ním po náročném pracovním týdnu super sobotu.

Uživatel Nefra smazal svůj příspěvek.

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Český seriál??? Trapná kopírka chazarských nesmyslů, stejně jako dementní Terapie. J. Čvančarová je opět všude, tu čobolku Kolesárovou nemusím ani od pohledu, zbytek o ničem. Nechutná Geislerová, která se dá snad v Jízdě, o Havelkovi radši nemluvit. Po shlédnutí čtyř dílů konečná...

na příspěvěk reagoval gonga

Uživatel Kovaja smazal svůj příspěvek.

Beagle

Beagle (hodnocení, recenze)

V sedmém díle se to konečně trochu rozjíždí (a odchyluje od izraelské předlohy)...

na příspěvěk reagoval La.Volpe

La.Volpe

La.Volpe (hodnocení, recenze)

Fic

Tak ten Product Placement mi tolik nevadí - dneska už je de facto v každým seriálu nebo filmu.

 

Jinak ta šermovačka byla fakt luxusní :D

Fic

Fic (hodnocení, recenze)

No, tak pěkný šermování jazykama včera, ne že ne :D Palec nahoru, to se jen tak nevidí.

V podstatě mě ale štve, že mě to baví, protože... dialogy jsou hodně jednoduché, děj taktéž, někdy až moc předvídatelný a seriál vlastně nepřináší z tohoto hlediska nic nového. Nicméně, jede až na dřeň, mluví se sprostě, souloží a vlhké sny se stávají skutečností :D Především se mi ale zamlouvá forma, audiovizuál, to já můžu. Sice hodně lidí tomu vyčítá, že je to natáčené ve sterilních interiérech a nelíbí se jim ani záběry na centrum Prahy, já to naopak vidím jako plus, protože je to prostě takové (na české poměry) neokoukané.

Chemie mezi herci funguje a jsou celkem sympatičtí. Herecké výkony, až na občasné bolestivé přešlapy, ujdou. Apple product placement je na pěst.
Podíval jsem se na jeden díl Ulice (pro porovnání) a Až po uši je prostě úplně někde jinde. Až po uši beru jako celkem příjemnou odlehčenou zábavu, která lahodí oku. Největší problém je ve scénáři. 

na příspěvěk reagoval La.Volpe

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

"...ztvárnili oblíbení čestí herci" no fuj už jenom tadle fráze mě fest odpuzuje vod toho abych se na to podíval. To zavání.

Beagle

Beagle (hodnocení, recenze)

Hřebejkovy ani obecně současné české filmy či seriály nevyhledávám, ale seriál Až po uši mě docela zaujal, titulní píseň od Vladivojny je chytlavá a HBO slibuje kvalitu provedení. Minimálně pilot určitě zhlédnu.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

sator

takze scenar bude len dalsie prazdne tlachanie o medziludskych vztahoch? No do hajzlu, Hrebejka uz otvorene nemam rad ...

sator

sator (hodnocení, recenze)

Geislerová ve třináctidílném seriálu představuje Šárku, která pracuje v reklamní agentuře, a snaží se navázat kontakt s výtvarníkem Jakubem v podání Jiřího Havelky. Vývoj jejich vztahu komplikuje Jakubova vypočítavá milenka, kterou hraje Lenka Krobotová. V dalších rolích se představí Jana Švandová, Jitka Čvančarová, Anna Polívková nebo Jaromír Hanzlík.

Scénář chystaného seriálu, který se při popisu vztahů v milostném trojúhelníku nevyhýbá odvážným erotický scénám, napsaly Iva Klestilová a Tereza Dusová. Ta se podílela například na seriálu Nevinné lži České televize. V objetí vychází z izraelské předlohy When Shall We Kiss. Podle izraelského formátu byl natočen také seriál Terapie, který televize HBO vysílala předloni.

Zdroj: http://kultura.idnes.cz/hrebejk-serial-hbo-03q-/televize.aspx?c=A130814_171019_televize_vha

na příspěvěk reagoval Martin741

Reklama

Reklama