Reklama

Reklama

Až po uši

(seriál)
Trailer 2
Česko, (2014–2017), 13 h 21 min (Minutáž: 33–36 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Hynek Čermák, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Radek Holub, Jana Kolesárová, Lenka Krobotová, Stanislav Majer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál, kterým společnost HBO Europe pokračuje ve vlastní české hrané tvorbě, režíroval Jan Hřebejk. Scénář napsaly Iva Klestilová a Tereza Dusová. Hlavní postavy vyprávění, které se milostně zaplétají v homosexuálních i heterosexuálních vztazích, ztvárnili oblíbení čeští herci a herečky. Seriál Až po uši začíná tam, kde většina seriálů podobného žánru končí. Nezanechává diváky stát na prahu domácností a ložnic, ale s nadhledem a humorem je zatahuje do koloritu vnitřních světů, kde mezi milostnými povyraženími prosakují na povrch obavy a traumata, před kterými hrdinové seriálu utíkají: matka alkoholička, nechtěně těhotná přítelkyně, ztracený otec, nevěrný manžel, sebevražda sestry nebo nešťastná láska. Všechna tato bolest se musí v něčem utopit: v sexuálních avantýrách, alkoholu nebo v práci. A za instantní řešení svých krizí musí samozřejmě každý také poctivě zaplatit. (HBO Europe)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (218)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Až po koule! Akorát si příště musíš sundat kalhoty, Honzo. Celou dobu jen sledujeme Pražáky, kteří exhibují na náplavce s vínem v ruce, brainstormují v reklamce samozřejmě s vínem v ruce, hrozně trpí v bytech za deset mega, neustále vyhazují jídlo do koše a občas vylijí i ten alkohol. V době doznívající recese to byl naprostý výsměch střední třídě. Hřebejk tak může být rád za Čermákovo charisma a kůzlata Čvančarové. Kolesárové se zase podařilo ztvárnit sympatickou lesbu. První série díky nim nabízí několik slibných momentů. Naprosto ujetá titulní píseň zase stylově navozuje náladu pražské kavárny. Není tedy překvapením, že videoklip natočili v kavárně a nechybí ani žid s vínem v ruce. Druhá série chce být hrozně jiná a zábavnější, ale ve finále jsou všichni ještě otravnější. Nové postavy jsou úplně zbytečné, celé to stagnuje a ke konci dokonce připosraně zařadí zpátečku. Taková lépe natočená Ordinace v Ulici. S1: 50% S2: 40% ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Nepovažujem za šťastné napchať do seriálu všetky možné vzťahové kombinácie, iba preto, aby sa v ňom každý divák zhliadol. Takýto multi storytelling, nutne musí byť kompenzovaný menšou rozpracovanosťou jednotlivých vzťahov. Ale dve hviezdy dávam preto, lebo mi už neprídu zaujímavé scenáre tipu ona hľadá jeho/ju. Ježkovy voči, kedy už konečne príde do filmovej módy scenár Nikoho nehľadám a som spokojný? ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Já fakt nevím. Deset dílů za námi, žena to nábožně doslova „žere“, a mne to často nenábožně s.re. Ty postavy prostě nejsou životné, to jsou jakési plakáty, jakési intelektuální konstrukce. Nikdo nemá s ničím problém - všichni jsou finančně zabezpečení, za vodou, bydlí v luxusních bytech luxusně vybavených, což je právě sen mnoha manželek z těch panelákových bytů nebo pavlačových bytů v centru, kde je záchod na chodbě (že jo, Evo?). Kamera se sice snaží, ale stejně mi ty obrázky Prahy přijdou samoúčelné a vůbec celý ten vizuál vypadá spíše jako videoklip nebo reklama. Hudba mi tady ostatně dost často leze na nervy. Líbí se mi to pohrávání se skutečnými slavnými českými osobnostmi, ale to chlapa taky nezabaví na furt. A ty holky... no, někomu přijde Aňa sexy, jinému Polívková, další jsou spíše na mírně oplácanější Čvančarovou, a aby se neřeklo, hodíme sem ještě tu teď tak moderní homosexuální linečku, aby se neřeklo, že jsme málo mulitukulti. Jinak jsem doufal, že to časem přestane být o tom, kdo s kým prošoustá kus dílu, jak se ti lidé mezi sebou prohodí, až to připomíná Ordinaci v růžové zahradě, ale asi z toho nebude nic. :-) Moc se mi líbí komentáře Ekdahla a Marquise. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Líbivé, milé, zábavné. 1) Ze zfilmovaných děl červené knihovny přejal seriál líbivé exteriéry i životní styl středních vrstev. Navíc divákovi poskytne svižné dialogy, zkarikované excentrické postavičky dnešní sexy (komentátor raptile) Prahy i životní postoje současných třicátníků._____ 2) Oceňuji příjemné herecké výkony a skutečnost, že příběh odsejpá a nevleče se s vagónem dialogové a dějové vaty._____ 3) Navíc tvůrci zřejmě vědí, že v nejlepším je třeba skončit a tak věc ukončili právě včas, aby nezůstala pachuť na jazyku či v srdci._____ 4) Líbil se mi nenápadný, ale pěkný 34letý Jiří Havelka._____ 5) 4.4.2018 - Ani druhá řada nezklamala. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

cca v půlce se vyprofilovaly figury a narýsovaly dějové linky. Aňa je fajn, ale dost nerozhodná, mužské figury vesměs trapné, lesbí masérka asi reálná, ale na můj vkus moc hrubá, Anča jako obvykle víc komická, než herečka. Jediné světlo tak do toho všeho, i když přiznávám, pro mě trochu červenější, dává čím dál pěknější Jitka Čvančarová:-)) Každopádně je to další koukatelný kousek z české produkce, což mě v úrovni naší filmo-tele-tvorby dost těší. ()

Galerie (184)

Zajímavosti (6)

  • Když Karel (Radek Holub) opravuje Emě (Anna Polívková) pod stolem počítač, Ema má na stole zapnutý iMac od společnosti Apple, což je počítač tzv. AiO (vše v jednom) a klasické PC pod stolem tedy postrádá smysl. (Fash)
  • Seriál se měl původně jmenovat V objetí. (Waternoose)
  • Byt ve věži, který ukazuje pan Jiří (Jaromír Hanzlík) Šárce (Aňa Geislerová), a ze kterého se v 6.díle dívá na Šárka na všechny věže Prahy, je v Mostecké ulici na Praze 1. Tento byt užíval ve druhé polovině 20. století režisér Zdeněk Podskalský. (Nefra)

Reklama

Reklama