Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkoví iluzionisté ze skupiny Čtyři jezdci (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco a Lizzy Caplan) se vracejí ve svém druhém dobrodružství, aby na svém celosvětovém turné předvedli kousky přesahující hranice lidského chápání a posunuli hranice jevištních iluzí do nových výšin. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (474)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Za mne kvalitní sequel na obdobné úrovni prvního dílu. Plusem je Daniel Radcliffe ( byť jsem paradoxně čekal, že bude také kouzelník, nikoliv) a svůdná Lizzy Caplan, která dodává sequelu šmrnc. Je pravdou, že příběh je místy příliš překombinovaný a chaotický, kdy má divák pocit, že se ztrácí buď on sám či režisér, ale ve výsledku to vyústí opět v parádní hru zvratů a překvapení, že si nemohu na nic stěžovat. Oproti ostatním blockbusterům Podfukáři rozhodně nepůsobí naivně a hloupě a také, kdo by čekal od filmu zaměřující se na triky, iluze a kouzla nadmíru vynikající story? To je jak stěžovat si, že v žánru Drama není akce a krev. Samotné kouzla jsou na špičkové úrovni. Highlighty jsou ve filmu dva a tím jest scéna s kartou/čipem a finální vyvrcholení čtyř jezdců, které bere intenzivně dech s podporou skvělého soundtracku. Ultimátní zábava, na kterou se skvěle kouká a dá se při ní i přemýšlet. Story 8/10, Atmosféra 8/10, Gore 0/10, Vizuál 9/10, Akce 7/10, Napětí 7/10,Humor 6/10. Zábavnost 8/10.80% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Další dvě hoďky šarády, v níž je možný kdykoliv cokoliv, takže opět nezůstává ani stopový množství napětí. Jelikož jde ovšem o pokračování, bylo nutný přitlačit na pilu - a ano, všechno je ještě imbecilnější. Problém je, že se tentokrát zašlo tak daleko, že začíná ubejvat i ta nejdůležitější složka: ZÁBAVA. Scéna s kartou při krádeži čipu je WTF takovým způsobem, že se při jejím sledování cejtí člověk trapně - minimálně do chvíle, než přijde velepůvabná pitomost s deštěm a stroboskopem. Ani sequelu se totiž nedaří nastavit laťku nadhledu takovým způsobem, aby zdejší kejkle byly v rámci univerza věrohodný. Co potom s tim? Film, založenej z podstatný části na iluzích, zvratech a ochcávání reality, by logicky měl bejt aspoň trochu chytrej. Rád bych si u něj sem tam řekl "aha, tak takhle to udělali!" Smůla. Zábava i mozek byly nahrazený digitálním znásilňováním fyziky i elementární logiky a děj neustále spolíhá na to, že je každej civilista na scéně retardovanej, slepej nebo zhypnotizovanej. Budiž. Divák ale není. A jelikož jsou všechny postavy na plátně docela otravný a zvraty poněkud z prstu vycucaný, není důvod se touhle fraškou ještě někdy zabejvat. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prvý diel mi prišiel o chlp lepší, ale ani dvojka nie je zlá. Znova zaujme príbeh, či postavy, poteší aj Brian Tyler zo svojou hudbou, ale predovšetkým podfuky od podfukárov opäť stoja za to. Dobré sa začlenila aj Lizzy Caplan, ktorá ma bavila asi najviac. Fajn pokračovanie, taká slušná pohodová jazda. 70% - 3* ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Hned od začátku film nutí vzpomenout si na historii z předešlého dílu, tudíž je fajn ho mít v čerstvé paměti. Film působí značně přeplněně a nahuštěně, bez pořádné dějové nitě, že jsem se vůbec nemohl filmu oddat a užívat si ho, natož fandit hlavním hrdinům, u kterých člověk ani neví, zda to jsou to good či bad guys a kteří tam dělají...no co to vlastně..., no takovou scénaristickou blbost ve stylu mission impossible, ačkoli to nakonec zvládnou very possible. Nakonec z toho mám lehce zmatený a dojem. Normální průměr, bohužel. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Mankote, neuvěřitelně průhledný scénář (neříkejte mi, že jste si ke konci mysleli, že jako fakt letěj v letadle a jako fakt je z něj vyhazují? Tohle přece bylo zcela jasné.) ve zbytečně dlouhé stopáži, kdy příběh lavíruje sem a tam velmi podivně, jen aby byla odhalení pro odhalení, ale žádné není až tak zajímavé - včetně toho čínského obchodu s triky. A nakonec jsme se vlastně ani nedozvěděli, co se skutečně s tím otcem stalo? Našli tělo, nenašli? Pořád jsem čekal, kdy vejde na konci do vily a bude rodinné objímání a vysvětlování - ale možná už to i samotným scenáristům už přišlo poněkud přes hranu. A bláznivé dvojče Woody Harelsona, ale tak zase nakonec proč ne, komická figurka. Inu a pak Harry Potter s plnovouskem, snažící se hrát něco jiného než v Harry Potterovi, a zas mu to nejde. Nevím, přišlo mi to utahané, bez vtipu, nadhledu, provázanosti, kouzel, bez jakéhokoliv ducha, nadšení a jiskry. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (12)

  • Film se původně jmenoval Now You See Me: The Second Act. (kellne)
  • Ve scéně, kdy jsou jezdci zajati a vezou je v náklaďáku, je na monitorech zobrazujících pohled z kamer z auta jasně vidět, že auto jede, pak stojí a zase jede. Ovšem lidé v autě se hýbou a vrtí, jako by auto stále jelo, a to i ve chvíli, kdy na monitoru auto viditelně stojí. (Ace.A.T.L.)
  • Ve scéně, kdy utíkají jezdci z Octy a baví se na střeše, si Merritt McKinney (Woody Harrelson) sundává sluchátko s mikrofonem, přičemž obviňuje J. Daniela Atlase (Jesse Eisenberg), že je prásknul. V dalším záběru má zase sluchátko i s mikrofonem na hlavě. (Ace.A.T.L.)

Související novinky

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

06.09.2019

Člověk by řekl, že když studiu nějaký film, obzvlášť chválená komedie, ještě navíc s asijskými hrdiny v popředí, vydělá nečekaně velký balík peněz, budou zástupci studia ochotní tvůrcům na… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Boratova špionážní komedie našla režiséra

Boratova špionážní komedie našla režiséra

04.12.2013

Sacha Baron Cohen se dlouho poctivě připravoval na roli Freddieho Mercuryho. Jeho snaha ale vyšla vniveč, když ostatní členové skupiny Queen odmítli jeho nekompromisní pojetí i se stinnými stránkami… (více)

Reklama

Reklama