Reklama

Reklama

Fargo - Season 2

(série)
USA, 2015, 9 h 5 min (Minutáž: 47–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson, Cristin Milioti, Bokeem Woodbine, Zahn McClarnon, Angus Sampson, Jeffrey Donovan (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu Fargo se odehrává v roce 1979 v Sioux Falls v Jižní Dakotě a v Luverne ve státě Minnesota. Mladý policista pátrá v záležitosti spojené jednak s místním gangem, jednak se zločineckou organizací, která hraje ve velkém. (AMC Czech)

Recenze (144)

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další série? Proč a o čem už? - O to větší překvapení (!) - Jiný silný příběh. Od rozjezdu stále lepší a dokonalejší i v detailech. Nevadí absence tak silné postavy, jakou byl Billy Bob Thornton v první řadě. Ač bratři Coenové jsou znovu jen producenti, režisér Noah Hawley (producent filmu Fargo) drží styl parádně. Soundtrack super. ...PS "Na to, aby jsme si říkali pravdu je nás málo." ()

johnywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve srovnání s naprosto úžasnou první sezonou mě ta druhá tolik nenadchla, avšak kvality a potenciál na to má. Zatímco příběh Malva a Nygaarda byl spíše komorní záležitostí, vyšetřování Lou Solversona a válka gangů přerostla do obrovských rozměrů, kde si tolik nezamilujete všechny potřebné postavy. Stále nechápu celou záležitost kolem UFO a možná i proto mám z druhé řady zvláštní pocit. Velice mě potěšil Nick Offerman, který pro sebe ukradne veškerou pozornost, když k tomu dostane prostor. Celkově jde tedy o důstojný Coenovský příběh a nebýt mých pár osobních výhrad, dal bych plný počet. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série vypráví o událostech zmíněných v první sérii. Je napěchovaná známými tvářemi (což je fajn) a zábvnosti přidává i propojenost postav s první řadnou (propojení indiána bylo asi nejlepší). Bohužel z diváka dělá tvrzením “skutečná událost” idioty a korunuje to příletem UFO (ne tohle není spoiler, tohle je debilita). A to mě osobně uráží a sundává sérii hodnocení. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série překonává tu první a nabízí tak trochu (dost) absurdní přestřelku mezi usedlou rodinou zabijáků, ovládající území zapadákova v Sioux Falls a mezi novými cizáky z města, kteří se rozhodli, že je na čase rozšířit svoje území. Jak už je ve Fargu zvykem, dění převezmou spíše okolnosti, než samotní protagonisté seriálu a tak můžeme sledovat příběh plný nenadálých úmrtí, porcování masa, návštěv z dost vzdálených krajin a celkově těch nejméně pravděpodobných událostí. Celý tehle mix vypadá na první pohled dost nesmyslně, ale tvůrcům se jako obvykle podařilo poskládat vše dohromady a tak celý příběh dává nejen smysl, ale je dokonce neuvěřitelně vtipný, napínavý a rozhodně taky dost zábavný. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série a spolu s ní nádherná Kirsten Dunst je to pravé, co si tělo žádá. 70. roky, chytrá práce se split screenem, lahodná, fungující, zajímavá, s ideálně odměřenými všemi složkami. Kochám se a jsem blažená z Kikina návratu na malé plátno. Drama graduje, mafiánské rodiny proti místní policii... budou mít náhodní očití svědci navrch? Finále vynikající. A v soukromí jsem ráda, že byla příležitost pro setkání Kik a Jesse Plemonse, už protože potřebovala založit rodinu jako sůl. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (2)

  • V úvodu epizody zazní píseň „War Pigs“ od Black Sabbath. (DarweyD)
  • Kým pri nakrúcaní 1. série bola v Calgary extrémna zima, o rok neskôr bola situácia opačná - plusové teploty. Kamióny museli priviezť z hôr kusy ľadu, ktoré sa potom rozsekávali, aby sa dostali do snežných diel a vytvorili na scéne dojem poriadnej zimy. Za prevádzku prenajatej techniky počas víkendu filmári zaplatili okolo 100 000 amerických dolárov. (krasomama)

Reklama

Reklama