Reklama

Reklama

Zabijáci

  • Dánsko Fasandræberne (více)
Trailer 1
Krimi / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Německo / Švédsko, 2014, 119 min (Alternativní 115 min)

Kdo stojí za 20 let starou sérií vražd a znásilnění? Všechny stopy vedou ke skupině studentů prestižní internátní školy, jako pachatel byl však odsouzen místní podivín. Složka s případem se dostává do speciálního kriminálního oddělení Q na stůl detektiva Carla Mørcka (Nikolaj Lie Kaas). Carl a jeho asistent Assad (Fares Fares) okamžitě poznají, že v případu něco nesedí a znovu jej otevřou. Ve složce najdou poznámku o tísňovém volání zoufalé mladé dívky. Ta však zmizela beze stopy. Brzy se ukáže, že Carl a Assad nejsou jediní, kdo se snaží najít dívku, jejíž svědectví by mohlo nepříjemně zasáhnout ty nejvyšší vrstvy uhlazené dánské společnosti. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (402)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Já tedy rozhodně nemohu sdílet davové přesvědčení, že je tenhle díl lepší než ten první. Sice zde je k vidění několikatero poprsí, nějaké to znásilnění a dokonce i sado praktiky, což jsou velmi atraktivní témata a pro sever ve filmech dosti typická, bohužel mě ale nezaujal celkem fádní děj o záchraně agresivní feťácké kurvě. Taktéž mě příliš nebaví ústřední duo vyšetřovatelů. Naopak se mi dost líbil Pilou Asbæk, který je zkrátka vždy vynikající. Osud všech postav mi byl tak nějak lhostejný a celý můj zážitek byl naprosto chladný a bez emocí. Hvězdičky si zaslouží pouze několik fajn momentů. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybral uživatel kulyk. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Zatímco v knižní sérii se mi zdál druhý díl krapet slabší než první, u filmů to shledávám přesně naopak. Zabijáci jsou jednak o půlhodinu delší než Žena v kleci, jednak je děj svižnější a atmosféra obou časových rovin vynikající. Plně jsem se sžil a smířil s tím, že Carl Mørck má obličej Nikolaje Lie Kaase a obsazení Assada i Rose jsou naprosto v pořádku. Po shlédnutí filmu musím ale konstatovat totéž, co po přečtení knihy. Zabijáci jsou nesmírně brutální, surový a drsný příběh, po němž se člověku v těle rozhodně nerozproudí vlna pozitivní energie. ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Druhý film natočený na motívy knihy "Zabijaci" Jussi Adler-Olsena. V mnohých komentároch sa tu stretávam s výtkou, že to nie je natoľko zaujímavé, keď identitu vrahov poznáme takmer od začiatku. Mne sa práve toto na tom celom páčilo. Odkrytie identity páchateľov totiž umožňuje tú cestu do minulosti, ktorá dodáva celému príbehu charakter a prestavuje nám osudy postáv v podrobnejšom a zaujímavejšom šate, kde páchateľ nie je iba, v závere zadržanou a pár vetami popísanou figúrkou ale človekom z mäsa a kostí, ktorý sa stáva plnohodnotnou súčasťou deja. Už sa neviem dočkať ďalšej sfilmovanej predlohy, ktorá by mala prísť v tomto roku! ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Za mě určitě moc fajn detektivní thriller. Mělo to náboj, atmosféru, příběh, všechno, co je třeba. K tomu příjemné herecké obsazení a po nějaké době zase neokoukané tváře. Taky kdo by u nás znal herecké hvězdy Dánska :-) Stylově mi to celý přišlo, jako kdybych měl v ruce fajn knihu a film byly moje představy děje v ní...Jednoduše fajn a určitě doporučuju :-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kvôli ľuďom, ako ty, som stále policajtom. Pretože ma potrebujete.“ Ja by som to premenoval na Spolužiakov, to by bolo lepšie. Zabijaci je také... o ničom. Je to predsa len už o dosť slabšie, ako jednotka, Žena v klietke. Sympatický pár vyšetrovateľov to síce stále drží na vysokej úrovni, ale jednak je to strašne dlhé (skrátil by som to minimálne o 15 – 20 minút) a jednak zločin už nie je až taký pôsobivý, ako v jednotke (hoci paradoxne v konečnom efekte je ešte o kus tragickejší a obludnejší). ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Mikkel Nørgaard o obsahu filmu: "Ak by som mal troma krátkymi slovami povedať, o čom film je, tak sú to: sex, násilie a moc." (Arsenal83)
  • Podobne ako vo filme, Pilou Asbæk (Ditlev) v roku 2001 naozaj absolvoval internátnu školu v Herlufsholme – veľmi konzervatívnu internátnu školu vyššej triedy. (Arsenal83)

Související novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama