Reklama

Reklama

Gomora

(seriál)
  • Itálie Gomorra - La serie (více)
Trailer
Itálie / Německo, (2014–2021), 48 h 20 min (Minutáž: 42–57 min)

Předloha:

Roberto Saviano (kniha)

Hudba:

Mokadelic

Hrají:

Marco D'Amore, Fortunato Cerlino, Salvatore Esposito, Fabio De Caro, Christian Giroso, Giovanni Buselli, Carmine Monaco, Lino Musella, Marco Palvetti (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Gomora, seriálová adaptace úspěšného románu Roberta Saviana, nás zavádí do temných a nebezpečných uliček Neapole, kde se nachází centrum zločinecké organizace Camorry. Poté co je Pietro Savastano, jeden z největších a nejobávanějších kmotrů neapolské mafie, zajat a poslán za mříže, jeho prává ruka, třicetiletý Ciro Di Marzio, spatřuje svou příležitost v tom, že se konečně stane novým vůdcem. Jeho čas však ještě nedozrál. Zatímco je Pietro ve vězení, velení zpočátku přebírá jeho manželka Imma, protože jejich syn Genny - Pietrův právoplatný dědic - se v Hondurasu zaučuje v "řemesle". Soupeřící klan vedený Salvatorem Contem mezitím spřádá plány, jak zneškodnit Savastanovy jednou provždy. Válka o převzetí kontroly nad "systémem" právě vypukla, a to na území, které stále bojuje, aby nadvládě zločinu a bezpráví nepodlehlo. (Cinemax)

(více)

Recenze uživatele Caszidy k tomuto seriálu (9)

Viva il Re! (2017) (S03E01) 

Král je mrtev, ať žije král, či z učedníka se stal mistr, jak chcete, faktem je, že z Gennyho je plnohodnotný don Gennaro. Už v minulé řadě poslední ze Savastanů ukázal, že dokáže taktizovat a trpělivě vyčkávat na příležitost, zde jen dokládá, že - SPOILER - odstraněním Malamoreho - SPOILER dává definitivně vale starým pořádkům a dál bude vládnout sám a podle svého. ()

Hasta la muerte (2017) (S03E02) 

"... a jeho krutovláda bude ještě krvavější, než ta jeho otce..." Tak nějak by se dal popsat naturalistický/řeznický začátek nového příběhu, když jsme se posunuli dějově o rok dopředu. Genny zdaleka nemá vyhráno a jeho tchán si očividně nenechá zradu v rodině jen tak líbit a nebude sedět v luxusním domácím vězení se založenýma rukama. ()

Inferno (2017) (S03E03) 

Tady se krásně ukazuje, že ač se Gennaro, nebo Don Pietro snažili, nebo snaží sebevíc, tak hlavním tahounem seriálu byl přeci jen vždycky Ciro (a to hlavně díky skvělému Marco D'Amoremu). Neutěšená situace v Bulharsku, kterou znázorňuje tenhle díl, je opravdu pro silné povahy. Ukazuje se, že i v Cirovi se mohlo něco zlomit. ()

Il filo e la Moira (2017) (S03E04) 

Restart! Kdo chce všechno, nemusí mít nakonec vůbec nic. Genny se přepočítal a podcenil Giuseppe Avitabileho, který mu ukázal, že hraje jinou ligu, než si Genny myslí. Seriál se tak vrací do Secondilliana v Neapoli, kde byl ostatně stejně nejlepší. Gennymu a Cirovi nakonec nezbude nic jiného, než spolupracovat. ()

Sangue Blu (2017) (S03E05) 

Think BIG! Jinak se na vrchol nedostanete. Ničím jiným se samozřejmě Genny řídit nemůže a tak hned po svém pádu na dno začne spřádat plány na odplatu. Tentokrát s pomocí cirových nových parťáků, do té doby drobných podvodníčků "sellících trávu" v ulicích Neapole, nad nimiž se táhne zlověstný stín krvavé minulosti jejich kdysi slavné rodiny. ()

Come nascere (2017) (S03E06) 

Hodně silná epizoda. Obzvláště pokud si dáme do souvislosti, jak je zde znázorněno přidělování veřejných zakázek municipalitami, s tím, kvůli čemu byl možná zavražděn na Slovensku novinář Ján Kuciak a jeho partnerka. A obávám se, že u nás také nejsme úplně daleko od zde znázorněného extrému. Odstranění nepohodlného pracovníka je pak skutečně mrazivé. ()

Sangue del mio sangue (2017) (S03E07) 

Kdo by to na počátku čekal, že z Gennyho a Cira se stanou bratři a spojenci na život a na smrt. Vzestup mladé a hladové krve v podobě Enza je také znázorněný velice dobře. ()

Guerra aperta (2017) (S03E08) 

Válka začíná a bude ještě strašnější a krvavější, než obvykle. Ve třetí sérii nám tvůrci představili plno nových postav a musím říct, že všechny mě až do poslední bez výjimek baví. Přesto nejvíce mi k srdci přirostla ze druhé série pocházející Patrizia. ()

Träume sind nichts für uns (2019) (S04E12) 

Dost možná doposavad nejsilnější finále ze všech čtyř sérií. Bravo. Aneb, jak Gennaro dával lekci Patrizii v jedné z předchozích epizod: "Boss nemůže věřit nikomu". A ukazuje se, že ta lekce bude až příliš krutá a bolestivá. ()

Související novinky

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Itálie na nic nečeká

Itálie na nic nečeká

29.06.2014

Především díky senzačnímu mezinárodnímu úspěchu Velké nádhery se dostává italské filmové produkci v posledním roce velké pozornosti, důvěry sponzorů a zástupci domácí scény se snaží, aby tento úspěch… (více)

Reklama

Reklama