Reklama

Reklama

Dominion

(seriál)
  • USA Dominion
USA, (2014–2015), 15 h 33 min (Minutáž: 41–67 min)

Tvůrci:

Vaun Wilmott

Hrají:

Christopher Egan, Tom Wisdom, Roxanne McKee, Luke Allen-Gale, Anthony Head, Kim Engelbrecht, Shivani Ghai, Carl Beukes, Alan Dale, Rosalind Halstead (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(21)

Když se před pětadvaceti lety znenadání ztratil Bůh a nikdo mu nemohl přijít na stopu, andělé usoudili, že za zmizení Stvořitele mohou lidé. A tak pod vedením archanděla Gabriela zahájili proti lidstvu válečné tažení. Část archandělů sice s válkou proti lidem nesouhlasila, ale většina podpořila Gabriela, tudíž se zdálo, že osud lidského rodu je zpečetěn. Naštěstí se Gabrielův bratr Michael, nejsilnější z archandělů, rozhodl pro záchranu lidstva, a tak se s jeho pomocí mohla část lidí stáhnout do pevností vybudovaných z větších měst a odtamtud klást andělům odpor. Brzy začaly mezi lidmi kolovat legendy o jakémsi chlapci, kterého archanděl Michael zachránil a který se podle věštby stane pro lidstvo jedinou nadějí. "Vyvolený" má na svém těle tajné znamení, poslední Boží vzkaz. (AMC Czech)

(více)

Recenze (73)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Scott Charles Stewart by si zasloužil polít dehtem a posypat peřím. Už zprznil námětově skvělé Legii a Kazatele a teď do podprůměru neomylně míří i jeho další projekt. A věren hesla "když do pekla, tak s muzikou", tak mu napsal scénář kombinující klišovitou vztahovku a intrikánské drama. Takže místo atmosférického survival / mysteriózního dramatu vyplivl post-apo soap operu. Ani po třech dílech to nevypadá, že by se děj toužil někam rozběhnout. Hodně se debatuje, rozpitvává rodina, předurčenost, nenaplněné touhy, dávné křivdy a osobní démoni. A jako v každém správném zauzlovaném seriálu, i tady má každý svoje pečlivě střežené tajemství. Nevím co by se muselo stát, aby z Dominionu vznikla stejně psychoidní a návyková záležitost, jako z Battlestar Galactica. K vzteku je, že potenciál by na to byl. ()

Efik_CZme 

všechny recenze uživatele

Pilot. High budget triky jsou pěkné. Svět vypadá propracovaně. Příběhové linie... jedno cliche za druhým. Zatím lehký nadprůměr...70%. Z čeho mám strach, že se seriál utopí ve vztahové rovině a stane se z něj soap-opera pro superširoké publikum. A utopilo. Je to slabé slabé. Přestal jsem sledovat v polovině třetího dílu. Bylo to prostě už moc hloupé. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta druhá série to hodnocení a celkový dojem trochu napravuje, ale v žádným případě se tady nemůžeme bavit alespoň o průměru. Jednička je politická, skoro nekoukatelná. Zajímalo by mě komu přišel dobrý nápad udělat béčkový seriál na motivy blbýho béčkovýho seriálu. K tomu ještě do toho hodit politiku a boj o moc na pozadí apokalypsy. Dvojka už přece jen víc řešila tu apokalypsu, a byla snesitelnější. Že byl ale seriál zrušen chápu a smutnit rozhodně nebudu. Tom Wisdom byl ale fajn, škoda, že jediný. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Archandělé, váleční andělé, tuctoví andělé, vyšší andělé, zlí andělé, hodní andělé a jeden vyvolený, který má spasit lidstvo. A to všechno jen proto, že Bůh si vzal dovolenou a někam zmizel. Navíc krom toho, že na Zemi vládne mytologický bordel, všechno směřuje i k bordelu politickému, protože na trůn republiky Vega si brousí zuby nezbedný konzul. Veskrze se jedná o maglajz, ve kterém o sympatické či slušné herce nezakopnete a mě docela vytáčí, že absolutně netuším, kam má seriál směřovat. A to podle mě netuší nikdo. Předpokládám, že seriál bude utnut po první sérii a konec zůstane otevřený, což možná tvůrcům uleví. Jenže marná sláva, já mám pro ty nebeské čulibrky slabost, takže i když vím, jaká je to stupidita, každý týden se na to těším. Pro mě zatím seriálové guilty pleasure roku. 55% Po druhé sérii zvedám na 75%. Rozjelo se to parádně. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Myšlienka nie zlá, ale ani nie dobrá, pilot stavil na efektnosť, ale postavy strašne nezaujímavé. Ale takéto postapo predsa len nie je bežné, takže nebudem príliš kritický a spomedzi seriálov to je jeden z tých vydarenejších béčkových... Edit: V druhej sérii sa to pekne rozbehlo, aj akčne aj mytologicky a po posledných častiach musím ľutovať, že to nepokračuje. Hodnotenie nechávam ako celok za tri, ale inak by bola prvá séria za dve a druhá za štyri. ()

Galerie (256)

Zajímavosti (2)

  • Seriál byl vytvořen na základě jednotlivých charakterů z filmu Legie (2010). (Nathanielmon)

Reklama

Reklama