Reklama

Reklama

Dominion

(seriál)
  • USA Dominion
USA, (2014–2015), 15 h 33 min (Minutáž: 41–67 min)

Tvůrci:

Vaun Wilmott

Hrají:

Christopher Egan, Tom Wisdom, Roxanne McKee, Luke Allen-Gale, Anthony Head, Kim Engelbrecht, Shivani Ghai, Carl Beukes, Alan Dale, Rosalind Halstead (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(21)

Když se před pětadvaceti lety znenadání ztratil Bůh a nikdo mu nemohl přijít na stopu, andělé usoudili, že za zmizení Stvořitele mohou lidé. A tak pod vedením archanděla Gabriela zahájili proti lidstvu válečné tažení. Část archandělů sice s válkou proti lidem nesouhlasila, ale většina podpořila Gabriela, tudíž se zdálo, že osud lidského rodu je zpečetěn. Naštěstí se Gabrielův bratr Michael, nejsilnější z archandělů, rozhodl pro záchranu lidstva, a tak se s jeho pomocí mohla část lidí stáhnout do pevností vybudovaných z větších měst a odtamtud klást andělům odpor. Brzy začaly mezi lidmi kolovat legendy o jakémsi chlapci, kterého archanděl Michael zachránil a který se podle věštby stane pro lidstvo jedinou nadějí. "Vyvolený" má na svém těle tajné znamení, poslední Boží vzkaz. (AMC Czech)

(více)

Recenze (73)

Laerry 

všechny recenze uživatele

Další typický sci-fi seriál od Syfy - takže pokud máte vysoká očekávání, spadnete z nebe dosti tvrdě na zem. Pokud vás však bavila produkce z posledních pár let této televize, tak dostanete standartní produkt, který vás rozhodně neurazí. Já se hlavně bavím americkým přízvukem Anthonyho Stewarta Heada a to mi zatím stačí... Stejně však jako u nedávného Helixu se na případnou druhou sérii zjevně nepodívám, ale aspoň tu první sérku dokoukám (archanděl Gabriel je celkem zajímavá postava...). ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Pilot - Christopher Egan hraje to samé, co v The Kings, což vůbec není na škodu, a pochválit lze i zbytek castingu (až na Gabriela)...Téma je neohrané, výprava slušná, zápletka neurážející a příjemně rozehraná, postavy výživné...Stewart zatím na prostoru televizní obrazovky válčí lépe než na filmovém plátně...70% ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele

Tak po prvých 2 epizódach zatiaľ celkom spokojný..Hlavný hrdinovia mne prídu nesympatický.MIchael neviem , nepríde mi ako pán ktorý zachránil ľudstvo a vo Vege je vlastne ako obyčajný občan.Tak nakoniec som tomu šancu dal a práve dopozeral prvú sériu.Musím povedať že sa to vlastne celkom dobre rozbehlo , pozerá sa nato celkom dobre.Súboje celkom pohodička.Hl hrdinovia po 2 diely neviem zrazu sympatický a celkom sa im aj dá fandiť. Určite seriál potiahnem samozrejme je to skôr také na pohodku . ()

Uesbe 

všechny recenze uživatele

dosť dobrá telenovela pre intelektuálov, klišé sa dá prehadzovať bagrom, ale aspoň si človek v tom sparne oddýchne....keď vidí, že ,,iní ľudia sú na púšti v zdevastovanom las vegas a zisťujú, že fráza z mafstory -dokúšem ťa do krku- môže nabrať aj vizuál" ......nehovoriac o hunger games spoločnosti, nas....rdených anjeloch, a dobrých hercoch.....ja neviem, či casting manager bol génius alebo sú herci fakt až taký dobrí, že to celé utiahnu.....niektoré detaily sú skvelé (povážme, že napr. anjeli sa vlastne naozaj správajú ako opustené/stratené deti), aj vzťahy ľudí sú uveriteľné, len ten scenár...... diery hodné vyzretého ementálu....navyše charaktery sa vyfarbili príliš skoro...odmyslíme, mne sa celá táto zmes páči ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Lamentoval som nad tým, už pred rokom pri Defiance a musím znova. Časy Battlestar Galactica sú pre Syfy už nenávratne preč, no aj napriek tomu sa takmer rok čo rok pokúšajú nadviazať na úspech s nejakou novou sci-fi, prípadne fantasy, sériou. Bohužiaľ neustále neúspešne a neuvedomujú si to ani takmer po 10 rokoch.. Dominion nie je žiadna výnimka a aj keď téma bojujúcich anjelov vyzerá zaujímavo (síce vychádza zo slabého filmu Légia), výsledkom je len ďalší jednoduchý projekt bez akejkoľvek ambície. Pilotný diel odprezentoval namiesto očakávaného fantasy seriálu skôr soap-operu s tými najprevarenejšími romantickými klišé a stereotypnými postavami (vzťah obyčajného bojovníka s vysokopostavenou dcéru akéhosi guvernéra). Herci neskutočne prehrávajú, biblická mytológia je do toho sveta nasilu zasadená a dielo skazy dokoná lacný vizuál ako z dielne štúdia Asylum. Papundeklové interiéry, otrasné CGI exteriéry, amatérske súboje a k tomu otrasné kostýmy ako za čias Power Rangers (hlavne ten červený bojovník v závere). Ale tak čo chcieť, keď sa spojí druhotriedny režisér Légie, Priesta alebo Temného Neba s druhotriednou televíziou Syfy. Matematika je v tomto prípade jasná = seriál štvrtej cenovej. Po ťažkopádnom Defiance, pokašlanom Helixu, ďalšia až C-éčková seriálová produkcia, ktorá dokonale zrazí všetky očakávania na nulu už v úvodnej epizóde. Nemienim s tým strácať čas ani o sekundu viac. ()

Galerie (256)

Zajímavosti (2)

  • Seriál byl vytvořen na základě jednotlivých charakterů z filmu Legie (2010). (Nathanielmon)

Reklama

Reklama