Reklama

Reklama

Kniha džunglí

  • USA The Jungle Book (více)
Trailer 1

Hrdinou filmu je chlapec Mauglí (nováček Neel Sethi), člověčí mládě vychované v džungli vlčí smečkou. Do džungle však přichází hrozivý tygr Šér Chán, jenž si nese jizvy způsobené člověkem. Šér Chán chce zničit vše, co vnímá jako ohrožení a Mauglí cítí, že již v džungli není vítán. A tak opouští svůj domov a vydává se na dobrodružnou cestu plnou poznání. Provází ho přísný mentor, pardál Baghíra, a veselý medvěd Balú. Cestou džunglí se Mauglí setká se zvířaty, které to s ním nemyslí vždy dobře. Patří mezi ně krajta Ká, jejíž svůdný hlas a pronikavý pohled hypnotizují člověčí mládě, a marnivý král Ludvík, který se snaží Mauglího přemluvit, aby mu prozradil tajemství překrásného, leč smrtonosného Rudého květu: ohně. (Falcon)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (752)

misterz 

všechny recenze uživatele

Po všetkých stránkach takmer dokonalé, technicky a vizuálne vymazlené. Príbehy z Knihy džungle ma síce nikdy nejako zvlášť nezaujímali, ale toto bolo aj po tejto stránke výborné. Napínavé, dobrodružné a často i vtipné (hlavne medveď Balu bol srandovný), skvelá filmová zábava pre malých i veľkých. 85/100 ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Novou adaptaci klasického díla anglické literatury předcházela pověst zvěstující, že máme co do činění s dílem, které láme věky, ba přepisuje dějiny. V jistém smyslu je to pravda. Anglická historická identita byla převedena do současného rozjásaného neoliberálního nazírání, které si libuje v hromových (kdysi barnumských) efektech a vnějšek cukrovaný nekritickým kultem happy endu (šťastného konce za každou cenu) překrývá očividné slabiny scénáře; Kiplingova kniha pláče v koutě. Na druhou stranu je nutno přiznat kvalitu bravurnímu zvládání triků, snaze autorského týmu neutonout v tom, co se u nás stále častěji nazývá americkou brakovou filmovou tvorbou, a úsilí alespoň zčásti respektovat kult architekta mýtu bílého muže, kterým Kipling byl a zůstává. Na rozpačitosti dojmu z celku, nabízeného s vpravdě marketinkovým zápalem, to však nic změnit nemůže. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem nečekal. Už jen proto, že film sliboval hlavně audiovizuální orgie, což mně málokdy samo o sobě stačí. Asi mi mohlo dojít, že vzhledem k tomu, že se jedná o remake jednoho z nejznámějších příběhů vůbec, není možno - minimálně co se scénáře týče - očekávat nějakých velkých překvapení. A byl jsem spokojen. Hlavně Balú neměl chybu... Německý dabing byl kupodivu více než dobře stravitelný. Až se závěrečnými titulky došlo ke frustraci při vidění, o jaké "velké" hlasy člověk přijde jen kvůli německému debilnímu zvyku všechno i v kinech uvádět s dabingem... 80% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vizuálně hravá a nehorázně zábavná pohádka, které se po stránce rodinné zábavy pro všechny generace dá máloco vytknout. Ten mix pohádky a malinko drsnějšího pojetí sice chvilkama trochu drhne a pasáž u Ludvíka mohla být kratší, jinak jde ale zatím zřejmě o nejlepší kousek z těch hraných Disneyovek posledních let. A Šer Chán je děsně cool. I když ho dabuje Marek Vašut. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Poslednú dobu mám pocit, že Jon Favreau je lepší režisér ako herec. A tuším, že to tak aj je. Zo všetkých tých prerábok, čo už Disney spravilo a pokazilo, sa toto nadmieru vydarilo. Navyše mi to dosť dobré sadlo, pretože tento príbeh a postavy som si skoro vôbec nepamätal. A som rád, že ich Jon Favreau oživil takýmto štýlom. Je to zábava pre deti aj dospelých, strhujúce akciou, k tomu výborná hudba, animácia postav a celého filmu. Tlieskam, Disney je späť. Obľúbený soudntrack: Jungle Run. 85% - 4* ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Aj keď sú všetky zvieratá vo filme pôvodom indické, jediný herec, ktorý im prepožičal hlas a má svoje korene práve v tejto oblasti bol Ben Kingsley (Baghíra), potomok anglo-indického rodu. (beso74)

Související novinky

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Disney našlo svoji Ursulu

Disney našlo svoji Ursulu

29.06.2019

Studio Disney pokračuje v úspěšném předělávání svých slavných animáků do hrané podoby a po Knize džunglí, Aladinovi a za pár dní i Lvím králi, dojde v nejbližších letech i na Malou mořskou vílu.… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

Reklama

Reklama