Reklama

Reklama

Kniha džunglí

  • USA The Jungle Book (více)
Trailer 1

Hrdinou filmu je chlapec Mauglí (nováček Neel Sethi), člověčí mládě vychované v džungli vlčí smečkou. Do džungle však přichází hrozivý tygr Šér Chán, jenž si nese jizvy způsobené člověkem. Šér Chán chce zničit vše, co vnímá jako ohrožení a Mauglí cítí, že již v džungli není vítán. A tak opouští svůj domov a vydává se na dobrodružnou cestu plnou poznání. Provází ho přísný mentor, pardál Baghíra, a veselý medvěd Balú. Cestou džunglí se Mauglí setká se zvířaty, které to s ním nemyslí vždy dobře. Patří mezi ně krajta Ká, jejíž svůdný hlas a pronikavý pohled hypnotizují člověčí mládě, a marnivý král Ludvík, který se snaží Mauglího přemluvit, aby mu prozradil tajemství překrásného, leč smrtonosného Rudého květu: ohně. (Falcon)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (752)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Během tří dnů jsem viděl obě nejnovější "Knihy džunglí", takže můžu poměrně začerstva porovnávat. Oba filmy jsou super, ale jako vítěz mi vychází Serkisův Mowgli: Legend of the Jungle, přestože v poslední půlhodince trochu uvadá. Jednak se víc drží předlohy hlavního příběhu Mauglího a pak je taky mnohem drsnější, syrovější, chtělo by se říct realističtější, než Favreauova klasicky uhlazená Disneyovka s písní na rtu, která je spíš tou rodinnou verzí. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Šikovné vlče nám to v tom lese vyrostlo, co? Pokud pominu několik málo nepravděpodobností, viz komentář Sonneryho, tak je to opravdu velmi povedené dílko! Vyšperkovaná animace a vyvážený děj. Ovšem Neel, jako jediná živá postava ve filmu, je teda talent. I když pro dítě nemusí být zase tak těžké hrát si s imaginárními kamarády. Zvládl to na jedničku! Taky jsem měla svůj neviditelný bleší cirkus a koně Ilčího. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že na první pohled jsem měl chuť film vypnout. Nějak se mi těžce dostávalo pod kůži, že zvířata v reálném nekresleném světě mluví a ještě k tomu anglicky. Po asi deseti minutách a sérií pěkných záběrů jsem si ale řekl, že vydržím a uvidím, co se z toho vyloupne. Vždyť samotná knížka od Rudyarda Kiplinga měla hodně chytrý příběh. No a on se z toho nakonec vyloupnul jeden z digitálně nejkrásnějších filmů, co jsem snad kdy vůbec viděl. Tak krásné záběry na džungli asi nikdy neuvidíte. To možná tím digitálem. Ale kouká se na to tak krásně, že Vám po shlédnutí bude okamžitě jasné, že lepší zpracování Kiplingovy knihy už v životě neuvidíte. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JSI, KDO JSI!“…“ /// Jednou budeme čumět na digitální přírodovědný dokumenty. Ne proto, že nebudou zvířata (aspoň myslím…), ale proto, že to bude reálnější. Taky su překvapenej, že tady songy nejsou nudně popíkový (ale ani rockový). Kniha džunglí je zábavná a poučná pohádka. Ať už tištěná, nebo (tahle) filmová. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu, kterou v roce 1894 napsal Rudyard Kipling, neznám. 2.) Potřebuju v zoologický vysvětlit, že Zákon džungle je klasický vymejvání mozků. 3.) Miluju baladu „O suchý větvi“. 4.) Thx za titule „.Bac.“ /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Tak z tohohle filmu se já na p***l nejspíš neposadím. Jakož zde drtivá většina zúčastněných. Máme zde sice kolosálně zpracovaný CGI. Jenže je tu jedno velký ALE! Tak předně, film prakticky nenabízí nijak zvláštní přepis. Srovnám-li to totiž s animákem z '67, tak je scénář velice okopčený a to z více jak 70%. A to je prostě špatně. Již jednou viděný, nebudu přece hodnotit opět vysokým hodnocením. Hodnocení srážím i za to, že je film daleko méně veselý, ale hlavně i málo vtipný. Osobně jsem se zasmál všeho všudy jen jednou. Jednoduše to tedy můžu shrnout tak, že je to suma sumárum jen dobře zabalený, naleštěný, hollywoodský pozlátko- Sice se skvělou propracovanou výpravou, ALE scénáristu bych za tohle nejraději zakopal někde ve sklepě! ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Aj keď sú všetky zvieratá vo filme pôvodom indické, jediný herec, ktorý im prepožičal hlas a má svoje korene práve v tejto oblasti bol Ben Kingsley (Baghíra), potomok anglo-indického rodu. (beso74)

Související novinky

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Disney našlo svoji Ursulu

Disney našlo svoji Ursulu

29.06.2019

Studio Disney pokračuje v úspěšném předělávání svých slavných animáků do hrané podoby a po Knize džunglí, Aladinovi a za pár dní i Lvím králi, dojde v nejbližších letech i na Malou mořskou vílu.… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

Reklama

Reklama