Reklama

Reklama

Wolverine (Hugh Jackman) se vrací. Jenže je na tom nyní trochu hůř. Jeho schopnost uzdravování pomalu vyprchává a elánem také zrovna nehýří. Navíc je na vše skoro sám. Z X-Menů přežívá ještě Charles Xavier známý také jako Profesor X (Patrick Stewart), který je ale vážně nemocný, ztrácí paměť a trpí nebezpečnými záchvaty ohrožujícími jeho okolí. Společně se ukrývají v opuštěné továrně na americko-mexické hranici. Jejich utajení ale skončí, když se objeví Laura (Dafne Keen), dívka, která má překvapivě stejné schopnosti jako Wolverine a v patách má navíc nelítostné pronásledovatele, kteří se jí snaží zmocnit. Ve chvíli, kdy Wolverine a Profesor X přijmou Lauru „do rodiny", stávají se z nich štvanci, kterým jde po krku velmi brutální a vytrvalý nepřítel. Hrdinové na útěku mají k dispozici jen zbytky sil starých X-menů a Lauřiny schopnosti, které však ona sama těžko zvládá. A tak přichází čas, aby Wolverine v sobě našel zbývající vůli a sílu nejen k boji, ale i k tomu, aby Lauře předal své zkušenosti. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 586)

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Jackmanov posledný Wolverine je jednoducho tá najlepšia brutálna, krutá, vulgárna, ale aj citlivá labutia pieseň, akú si mohol tento mutantský hrdina zaspievať a naplno sa jej oddať. Radikálne iná a poctivo zašpinená, ehm...komiksovka? V tomto prípade skôr akčná vyvražďovačka, ktorá funguje v kladných postavách, v záporákoch, v akčných a brutálnych sekvenciách a ešte aj vo výbere prostredia. Možno je len príliš depresívna, ale zato najlepšia z celej ságy. ()

Ondak 

všechny recenze uživatele

Především se jedná trochu jiný díl z universa xmanů. Přibyla temnější atmosféra a hodně brutality. První polovinu až tři čtvrtiny jsem se bavil a konec mi přišel zvláštní a nedotažený. Také některé zvraty a vyústění mě vyloženě vadili a nemohu se ubránit dojmu, že některé věci v příběhu nedávali smysl ohledně schopností. Nechci vyzradit zvraty v příběhu, tak nemůžu vyloženě popsat. Hlavní záporáci byli nudní a neschopní. Chtěl jsem původně dát nižší hodnocení, ale asi bych byl moc kritický. ()

Exanys 

všechny recenze uživatele

Tak toto se opravdu nepovedlo. Z dílny Marvelu jsem zvyklí na nějakou kompozici akce a příběhu. Toto je jen zdlouhavé mluvení a pořád nějaké cestování. A upřímně i po třetím zhlédnutí filmu jsem nepochopil hlavní problém hrdiny. Hugh Jackman je naprosto skvělý herec, ale než hrát tento film, měl raději zůstat v divadle. Co ale musím vyzdvihnout, jsou filmové efekty. Celkově zestárnutí Hugh Jacmana a použití CGI na malou holčičku...to se mi líbilo. I tak tento film je pro mě jeden z horších, proto 4.5/10 ()

Tomas.Abi 

všechny recenze uživatele

Ačkoli nejsem skalním fanouškem X-men, neviděl jsem všechny filmy vícekrát, na Wolverina jsem šel do kina vždy a ano hádáte správně že hlavním tahákem pro mě byl Hugh Jackman. Logan je pro mě nádherným ukončením celé série o Wolverinovi a také krásným rozloučením s jeho postavou a i postavou Charlese Francise Xaviera, v podání mého dalšího oblíbeného herce Patricka Stewarta. Příběh stárnoucího a krvácejícího Logana mi byl velmi sympatický, protože upřímně nemám rád filmy, kdy je hlavní super hrdina přesílený a vy o něj vůbec nemáte strach. To je problém Marvelovek i některých současných DC filmů, kde opravdu nemám obavy o hlavního hrdinu, který prolétne skrz deset zdí, propadne sklem a nakonec bez nějaké větší námahy a kapičky krve pokračuje ve svém souboji. Zde naopak trnu strachy každou scénu, každý souboj, který Logan svede, zda naši hlavní hrdinové postoupí blíže k jejich cíli a zda se ji podaří uniknout a strávit zasloužený odpočinek na moři, což je opravdu krásně poetické. I když nemám nakoukané předchozí filmy, je mi naprosto jasný vztah Logana a Profesora a každá jejich scéna mě nějakým způsobem dojímá. Ano, přesně takto si představuji komiksový film o hrdinech, který je pro mě. Nádherné zakončení ságy, která pro mě není ani nezbytně nutná, jako pouze tento jeden film, na který nezapomenu a vím, že se k němu vždy rád vrátím. ()

Little_Sawy 

všechny recenze uživatele

Jak jááá jsem neskutočně ráda za tohle! Síce z hloubky méé duše, nemusím Ostatní díly Wolverina tak tohle u mě jednoznačně bodlo jako hříšné ovoce. Něco zakázané a pritom tak lákavé. Tolik jsem se filmu stránila, až přišel den, kdy přítel pustil film, a já jsem měla ticho sedet a koukat. Z pohledu, když jsem viděla muže z drápama v hnátech, jsem zbystřila a koukala na monitor a nemukla po celou stopáž filmu. S výsledkem jsem byla nadprůměrnĕ spokojená. I když konec byl dosť trpkej a nemusí se líbit každému. U konce jsem brečela jako malá. A to jsem doufala, že to skončí jinak. Děj nemůžu jinak než chválit. ()

13Maty13 

všechny recenze uživatele

"So... this is what it feels like."     /// Tenhle film jsem viděl několikrát a i tak mě vždy dostane. Depresivní, brutální, dospělá, krvavá a emocionální comicsovka, který snad nic nechybí. Dechberoucí rozlučka se superhrdinskou legendou. Poslední a nejlepší Wolverine. Ach, jak já to miluju...   / Hodnocení: 10/10❤️.  ()

Rogamko 

všechny recenze uživatele

Logan: Wolverine posledný film a veľké zakončenie jedného z najslávnejších mutantov histórie. Tento film ma uchvátil úplne najviac, vlastne aby som bol presný tak každý z filmov kde sa rosomák objavil bol skvelý, preto sa táto postava zapísala do mojich najobľúbenejších. Herec Hugh Jackman je pre túto rolu úplne stvorený od prvého filmu sa s touto postavou zžil a na jeho mieste si ja určite nedokážem predstaviť nikoho iného. Ale poďme k filmu. Vo veľmi ďalekej budúcnosti žije Logan vzdialený od problémov sveta ale problémy si ho vždy nájdu, tento krát to ale bude malé dievča menom Laura ( Dafne Keen ) ktorej musí pomôcť a toto nieje jediný problém, ďalším je Profesor Charles Xavier ( Patrick Stewart ) ktorý je už len troska, ktorá nedokáže ovládať svoje schopnosti a musí sa krotiť sedatívami. Logan má teda zas problémov až až do toho ako som spomínal Laura mutantka ktorá je kópiou samotného Logana. Práve ona je prenasledovaná našim dosť zaujímavým záporákom ktorého veľmi dobre stvárnil Boyd Holbrook a často krát Loganovi a jeho rodine poriadne zakúri. Celý príbeh je úplne úžasný, som veľmi rád že dali tomuto filmov R-kový rating takže krvi je tu dosť. Logan Wolverine už teda v tomto filme stráca svoje schopnosti znovu sa rýchlo zregenerovať a už nieje tiež čo to bolo a sám cíti že možno príde jeho koniec. Každý úder,každá strelná rana sa hojí veľmi pomaly a čím viac rán dostáva tým je slabší. Laura sa pokúša dostať na miesto ktoré prakticky neexistuje ale ona je presvedčená o opaku. Takže sa spolu vyberú na cestu na ktorej sa Laura stretne s ďalšími mutantami ktorý tak isto hľadajú to čo ona, medzi tým je Logan vážne zranený po súboji zo svojim klonom, tento klon pripravil o život aj Profesora X. Keď sa Wolverine dá do poriadku vďaka injekcií Laura odchádza ale zlo si ju zas našlo, Logan samozrejme cíti že sa niečo deje a ide im na pomoc. Z jednej strany keďže sa dostávame do finále má tento film happyend ale z tej druhej je to aj veľmi smutné. Nikdy som si nevedel predstaviť že by Wolverine mohol zomrieť ale tu sa to stalo, je to neskutočne emotívne keďže Laure povedal že je jeho dcéra a ja som v tej chvíli vypustil toľko sĺz čo sa mi naposledy stalo pri filme Hačiko alebo Marley a Ja. Každopádne veľké zakončenie Wolverinovho života prišlo a malo to fakt gule. Film ktorý trval 137 min ubehol ako voda a ja budem navždy jeho fanúšik a stále budem veriť že ho ešte v nejakom filme alebo cameu uvidím. 11/10 ()

flyer.nick 

všechny recenze uživatele

Další skvělá ukázka toho, že když místní samozvaný hororový rádobyexpert něco pohaní tak můžete vzít jed na to, že to bude dobré. Zase jedna komixovka, která se vymyká standartu a to ji dělá ještě lepší. Hodně syrová a brutální podívaná, která by ale klidně mohla být ještě brutálnější a vůbec by to nevadilo. ()

nitrak 

všechny recenze uživatele

Tohle mě strašně zklamalo. Za celý film se skoro nic nestalo a asi se mi hlavně těžko loučí s Wolverinem (Hugh Jackmanem, kterému tahle role snad jako jediná vážně sedla!). Ještě že se aspoň objeví v Deadpoolovi 3. Film má asi hodně hrát na city, ale nějak se to u mě nedostavilo, já radši akci a nabombený zabijáky (pokud to má hlavu a patu). ()

sammikk_ 

všechny recenze uživatele

Starý páprda na staré kolena dělá vše co může. Wolverine je back baby! Struktura filmu je silná a řekl bych i chytrá. Kamera je skvělá a digitální efekty takřka bez chyby. Postavy jsou skvělé a dynamika mezi Loganem a X-23 je absolutním vrcholem celého snímku. Dojemné zakončení jedné velké trilogie. 9.5/10 ()

SimcaJB 

všechny recenze uživatele

Tak co bychom měli čekat od posledního filmu ze světa X-men. Všechno, co začalo před dlouhými 17 lety, tak musí také končit. Ani "dojná" kráva tak dlouho nemůže dojit. To co se nepodařilo Bryanu Singerovi, to se podařilo Jamesu Mangoldovi. Je to drsný, syrovy a brutální film. Plný krve, usekaných hlav a proto je to velmi důstojné rozloučení s X-Men universem, jak jej známe z prvních filmů. Ze staré party žije jenom Wolverine a Profesor X a jak Hugh Jackman, tak Patrick Stewart do filmu přináší zkušenosti s postavami. Na těchto dvou celý film stojí. Zdárně jim sekunduje tichá Dafne Keen. Celá trojice zkušeně drží celý film v nadprůměrné kvalitě. ()

harry456 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem nevěděl, jestli se na film skutečně těším a popravdě jsem netušil, zdali na mě v kině bude čekat zklamání nebo ohromení. A nakonec přišlo to druhé. Třetí a poslední sólovka s Wolverinem je jednou z nejlepších celé trilogie. Nemohu příliš srovnávat s X-Meny, jelikož tam jde hlavně o vizuální stránku a nadpřirozené padouchy. Logan vypráví lidský a realistický příběh o ztrhaném muži, kterého dohnal věk a je na pokraji svých sil. Pokud jste čekali, že dostal film eRkový rating pouze pro pár kapek krve, pak vás rychle vyvedu z omylu. Snímek má neuvěřitelně brutální akční scény, ze kterých mě pokaždé pokaždé mrazilo a jediné, čeho jsem byl schopen bylo ohromeně zírat s otevřenými ústy. Postavy jsou zajímavě vykreslené, přirozeně se tu nadává a celkově je to celé naprosto vyšperkované. 17 let jsme čekali na tuhle akční pecku? Ale no tak! Tohle je Wolverine, na kterého jsem tak dlouho čekal, servírující krvavé žně na stříbrném podnose! ()

D.C.Striker 

všechny recenze uživatele

Mangolde Mangolde .... Nevím proč ale tenhle člověk mě nedokáže asi tak dostat jak bych si přál. Emočně mě tenhle film prakticky zasáhl jenom lehce asi ve 2 scénách. Poslední to nebyla. Což mě docela mrzí možná to bylo tím ,že jsem nemohl uvěřit kdo ví. Já to teda nejsem. Podle mě se obecně z tohohle filmu dalo vytřískat víc. I moje přítelkyně řekla ,že se tam víceméně dělo prd. Ovšem to je možná záležitost předlohy a i toho jak se na film dívat. Mám rozporuplné pocity ale rozhodně jsem z kina odcházel jak si neuspokojený, Proč ? Třeba se to dozvím příště. Ale porovnávat tady Lauru s Loganem a dvojci z Last of US Joela a Ellie je sice možná na místě ale ač nerad to řeknu tak Mangold nebyl schopen emočně propojit Logana s Laurou natolik aby mě to zasáhlo. V rámci procent tak ten vztah je tak 15 procentni oproti už zmiňované konzolové hry. Proto mě víc ladil vztah mezi Charlesem a Loganem. Hvězda za R rating,Charlese a Logana a toho ducha v jakém byl film točen.A když porovnám ostatní filmy kdy jsem dal Apokalypse 2 hvězdy tak přeci jenom to je něco mezi 3 a 4 takže krásných 3,75. Víc takových děl v takovém duchu ale nejsem si jistý jestli Mangold (+scénáristi) je ten pravý. Ono to možná stačí ale hold někteří z Nás jsou trošku náročnější. ()

malahradna 

všechny recenze uživatele

konečne...takto mal Wolverine vyzerať už od začiatku...je to dospelé, drsné a krvavé. Film má svoj vývoj, sem tam síce príde nejaká hluchá pasáž, ale v zápätí je vystriedaná brutálnou akciou...za mňa jednoznačná spokojnosť :) ()

LosMichal 

všechny recenze uživatele

Ako sa hovorí, lúčenia bývajú ťažké. Platí to aj v tomto prípade, kde sa lúčime rovno s dvoma hercami ktorý boli pri zrode X-Men série. A rozlúčka to je teda poriadna, som veľmi rád že to Hughovi vyšlo a jeho posledné zbohom nedopadlo ako predchádzajúce časti. Tomuto filmu nemám ani čo vytknúť, možno len tie slzy v očiach pri záverečných minútach.. 10/10 Bežte na to do kina ^^ Ten R-kový rating robil svoje ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

08.04.2023

Včera bylo během úvodního ceremoniálu Star Wars Celebration oznámeno, že režisér Logana či Ford vs. Ferrari James Mangold natočí vlastní Star Wars. Snímek s názvem Dawn of the Jedi bude vyprávět o… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Reklama

Reklama