Reklama

Reklama

Před více než třiceti lety jsme se s nimi střetli poprvé. A byl to pořádný nářez. Teď se Predátoři, jedni z největších lovců celého vesmíru, opět vrací na naši planetu. Jsou však mnohem silnější a chytřejší než kdykoliv předtím. Lov a zabíjení jsou pro ně stále největší zábavou. Predátoři se geneticky zdokonalili pomocí DNA jiných vesmírných bytostí. Když jeden kluk nešťastnou náhodou zapříčiní jejich návrat na Zemi, vůbec není jisté, kdo před nimi ochrání lidstvo tentokrát. Najde se někdo, kdo nebude jen lovná zvěř, ale dokáže se jim postavit jako rovnocenný soupeř? Poslední šancí lidstva na záchranu před vesmírnými nimrody se stává už jen malá parta bývalých a naprosto šílených vojáků a jedna mladá evoluční bioložka. Jen ti mají aspoň malou šanci zabránit vyhubení našeho živočišného druhu. (Cinemart)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (1 058)

POMO 

všechny recenze uživatele

Shane Black upgraduje všechno představitelné, odsýpá mu to a v Dolby Atmosu obzvláště naplňuje úspěšně potřeby akčního bijáku (hodně ho zvedá našlapané finále). Co mu ale nefunguje jsou postavy, kterých je přehršel, ale žádná sympatická nebo zajímavá (kluk Jacoba Tremblaya měl “spielbergovský” potenciál, ale zůstalo pouze u něj). A taky větší snaha o humor a coolovost (které nefungují), než o atmosféru a napětí, pro které milujeme jedničku a nevadí nám dvojka. Tohle je takovej našlapanější a nápaditější, ale ne o moc chytřejší Predator vs. Predator od Paula W.S. Andersona. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby Predátora dostal do rukou Carpenter v módu Velké nesnáze v Malé Číně/Útěk z XY. Ano, je to béčková přepálená debilita na n-tou. Ano, je to zastydlé v čase. Ano, s Predátorem to má společného pramálo. Ovšem je to mrtě zábavné; někdy záměrně (je to typicky blackovsky nahláškované) a někdy ne (nedrží to pohromadě a nedává to sebemenší smysl). Což vem čert, protože ať už je to mile debilní, poklesle béčkové či hlášky cedící, tak to prostě je v každém momentu zábavné. Vzniknout to o nějakou tu dekádu dříve, tak to dnes má kultovní status. Čili o co horší Predátor, o to lepší béčko. A béčko je to sakra dobré. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Me to mile prekvapilo a tech 110 minut jsem se skvele bavil. Film si na nic nehraje, proste brutalni akcni becko, kde jde jen o to, aby si vojaci dali do drzky s predatorama a chciplo u toho co nejvic lidi a to se dari na vybornou. Jasne, Shane Black ma na vic, naky zapamatovani hodny hlasky nebo vylozene kulervouci akcni sceny tu nejsou, takze v tomhle ohledu to je skutecne zklamani, ale jinak pohodicka. Triky misty sice trochu haprujou a jsou nekdy az moc digitalni, ale vse to schovaj hektolitry krve. Bal jsem se hlavni sestavy "hrdinu", co si budem povidat, nejsou to zadny namakany borci, ale Black to sikovne obesel a udelal z nich particku magoru, kterou si clovek proste musi oblibit, v cele s uzasnym Janem. Takze nevidim duvod brblat a nedat 4*. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film s Predátorem v hlavní nebo vedlejší roli za posledních třicet let. Což je vzhledem k rozporům snad v každé scéně chabá pochvala a vůbec tristní vizitka lovcových filmových pokračování a spin-offů. Na jednu dobrou hlášku připadne minimálně jedna rozpačitá, na skvělou akční scénu pokaždé vychází wtf moment (všechno s Thomasem Janem, nadužívaní psi) a na trefný casting (Holbrook, Brown) odpovídá smolně obsazená Olivia Munn, které její doktorku nevěřím ani na chvíli, nebo neselhávající Jacob Tremblay, jehož charakter sem bohužel spadl snad z jiného filmu. Ale pozor, je to nezastavující a neustupující zábava a potom, co jsem osm let zpátky u Predátorů málem usnul, je to velký krok kupředu, bohužel smutně ledabylý. Black musel vědět, jak velké množství fanoušků k němu vzhlíží jako k zachránci celé značky a onen místy sebeparodický nádech musel mnoha z nich zákonitě zvednout mandle. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Scenárista a režisér Shane Black se vrátil k sérii o vesmírném lovci a v kinech opět teče pořádný kotel krve. Bohužel je to ale jediné pozitivum, které lze na novém Predátorovi najít, neboť film zpětně dělá mistrovské dílo i z Antalových Predátorů, kteří alespoň působili jako ušlechtilá pocta originálu. Black se sice k Arnieho krvavé fašírce vrací skrze ústřední hudební motiv a značně pokleslou béčkovou atmosféru. Zápletka o spadlém predátorovi, kterého nahání větší predátor, přičemž se do všeho zamotá autistický chlapec a jeho táta voják s bandou totálních psychopatů, má nakročeno k titulu nejstupidnější zápletky roku a Black během filmu prokazatelně kašle na logiku a jakoukoli smysluplnou dějovou výstavbu. A nenechte se vysmát. Původní Predátor neměl vůbec špatný příběh. Novinka je oproti němu blackovsky cynická, má cool děcko, odehrává se o svátku (tentokrát Halloween) a dojde na oplzlý humor. Jenže dějově je to tragédie, která v závěru ani pořádně nevygraduje a je poznat, že se film několikrát přetáčel, když se řada motivů ani neuzavře. A závěr je už na hraně absurdní parodie se žhavou kandidaturou na Zlatou malinu. Mrzí mě to, těšil jsem se strašně moc. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (39)

  • Exteriéry akčních scén se točily v čističce odpadních vod v Lulu Island v Britské Kolumbii (Kanada). (TheSlezy)
  • Arnold Schwarzenegger prezradil, že dostal ponuku, prečítal si scenár a rola, ktorú v deji mal, sa mu neľúbila. Pokiaľ by scenár prepísali, alebo jeho rolu zvýraznili, bol by ochotný zmeniť názor. Arnoldov nezáujem potvrdil aj scenárista a režisér Shane Black, ktorý má tiež pocit, že sa Schwarzeneggerovi nepáčilo, že by toho nemal moc na práci, že by jeho rola nebola zásadná. (Zdroj: fandimefilmu.cz) (Paldiny)

Související novinky

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

21.11.2020

Režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) je nejnovějším tvůrce, který slavného Predátora vyšle na další lov. Studio 20th Century oznámilo pátý film v populární akční sérii, jenž by měl opět… (více)

Sony chystá remake Schůzky naslepo

Sony chystá remake Schůzky naslepo

02.08.2018

Málokdo by si dnes tipnul, že prvním filmem Bruce Willise (Poslední skaut, Smrtonosná past), byla kdysi romantická komedie Schůzka naslepo. V ní si zahrál úředníka a věčného smolaře, kterému se… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Kdy budou další díly Avatara a Deadpoola?

Kdy budou další díly Avatara a Deadpoola?

23.04.2017

Studio 20th Century Fox asi moc neuznává víkendy, protože v sobotu oznámilo data premiér osmi nových filmů. Rovnou půlku přitom zabírají pokračování Avatara, jichž se dočkáme 18. prosince 2020, 17.… (více)

Reklama

Reklama