Reklama

Reklama

Spotlight

  • Česko Světelný bod (více)
Trailer 1

Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams a Liev Schreiber v hlavních rolích skutečného příběhu, ve kterém reportéři amerického deníku The Boston Globe odhalili masivní skandál zneužívání nezletilých představiteli místní arcidiecéze. Případ neměl dopad pouze na pár obviněných duchovních, ale otřásl celou katolickou církví. (Falcon)

(více)

Recenze (774)

Lischai 

všechny recenze uživatele

Páni, tohle bylo super! Minimalistické a chytlavé novinářské drama, které se vám bude líbit, pokud máte rádi skromné filmy jako Moneyball nebo Margin Call. Žádné falešně přepjaté emoce a honičky s auty, jen čtyři novináři chodí po zasedačkách a povídají si s lidmi - a vy u toho stejně ani nedýcháte. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Thomas MekKarty /Prednosta 2003, Nezvany Host 2007/ natocil slusnu novinarsku spolocensku konzervacku o uchylarnach v RKC. Dialogy su prepracovane, na emocie sa netlaci, takze konecne neodznie samoucelne tlachanie o ludskych emociach. Aj zahrane je to tak, ze dobre, hlavne ked sa do toho oprela skvela Rachel McAdams /Zapisnik jedne Lasky, Navzdy Spolu/, a prezil som aj ucast Michaela Keatona /Birdman, Batman/, ba dokonca mi nevadil ani Billy Krudup /Velka Ryba 2003, Spaci/. Takze slusna konzervacka o uchylarnach v RKC : 70 % ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

hodně ukecaný film a zároveň hodně silné téma,nad kterým zůstává rozum stát.Všichni herci odvádí svůj standard a nejvíc z nich vyčuhuje Mark Ruffalo.Zatím jsem neiděl všechny letošní oscarovky,ale věřím,že i vzhledem k tématu si to Spotlight zasloužil.Nehledě na fakt,že investigativní novinařina je fakt zábava (aspoň na plátně teda)...80% ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Téma je pútavá, ale keďže film som pozeral s titulkami, tak to trošku znížilo dojem. (10.10.2018) ..... Tri roky som čakal na dabing a nedočkal som sa a tak som si to pozrel s titulkami a po necelých troch mesiacoch zistím, že na nete sa objavil film s CZ dabingom... do prdele (24.12.2018) ()

Nach 

všechny recenze uživatele

"Otče náš, jenž jsi na nebesích, dopřej nám děti své, k rozkoši naší. Buď vůle tvá v nebi, tak i s těmi dětmi v posteli, sex náš vezdejší dejž nám dnes a odpusť nám naše činy, jakož i my odpouštíme našim obětem. A neuveď novináře v pokušení pátrat po tom všem. Amen!" Takovou modlitbu si zřejmě přáli tito "svatí" mužové, kteří byli tím "Božím" systémem chráněni a v jeho jméně se dopouštěli těch nejohavnějších hříchů. Spotlight je filmem, který je velice komorní, velice dialogový a ještě více ukecaný. Scénář musel obsahovat název scény, její číslo a pak deset stran replik pro jednotlivé, výborné herce. V tomto dramatu neuvidíte kromě první scény (a v ní vlastně také ne) kněží, faráře a další představitele církve svaté provádět různé nepravosti. Spotlight je celý o tom, jak na to skupina novinářů přichází na kloub. To je celý film. Pečlivě mapuje soukromé vyšetřování party expertních novinářů, kteří jsou kolikrát stejně šokováni, jako vy, co snímek sledujete (a to víte, co objeví). Jenže i přes vážnost daného tématu jde ve výsledku o zdlouhavý film. Po jeho skončení sice převládá směs pozitivních reakcí, ale jak plyne čas, toto drama zapadá za jiná podobná i jemu nepodobná. Kdepak ze Spotlight trvalka nebude. Většina zřejmě i zapomene na to, že ho viděla. Takže pokud tenhle snímek vyhraje Oscara za nejlepší film roku 2016, nebude to kvůli výjimečné filmařské práci. Ta je vlastně krom hereckých výkonů čistě průměrná (i po technické stránce). Bude to kvůli historii, co je za tím vším a o čem ten film pojednává. Ostatně v minulosti takhle již byly oceněny i jiné filmy (kdo z vás si vzpomene na Smrt čeká všude či Ohnivé vozy?). Takže palec nahoru, ale už nemám chuť toto dílo vidět znovu. 70% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

I když jde hlavně o hrabání se v archívech, hledání důkazů, poznatků, dělání poznámek, což by mohlo někomu připadat jako nudná záležitost, tak se to taky točí kolem silného tématu - zneužívání dětí v církvi. Tohle je téma, které veřejnost nechce vůbec přijímat, protože církev je pro většinu obyvatel jako druhá rodina a bohužel se tohle dělo, děje a bude dít. Thomas McCarthy zpracoval film zajímavých způsobem a přizval si k tomu skvělé obsazení v čele s Markem Ruffaloem a Michaelem Keatonem. Pro mě zatím nejlepší film z nominací na Oscara. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Spotlight okamžitě vyběhne ze startovní pozice a neúprosně se žene dopředu, přičemž musí při běhu neustále lapat po dechu, protože se na chvilku neuvolní, aby šlo vstřebat všechny informace a vjemy. Tahle akorát jedna dramatická linka přebíjí druhou a dialogy, jakkoli jsou dobře napsané a podané, trochu vyznívají do prázdna, což je rozhodně velká škoda i vzhledem k bohatému obsazení... ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Novinářská detektivka, která mi v mnohém připomínala Fincherova Zodiaca. Nejenom kvůli absolutně perfektnímu Marku Ruffalovi (oni tady všichni herci od Keatona přes Tucciho až po Crudupa totiž předvádějí své herecké vrcholy), ale i kvůli pozvolnému, avšak velice chytlavému spádu, zajímavému tématu a naprosto chirurgické režii. A stejně jako u Zodiaca mě i závěrečné titulky donutily vykulit oči a nevěřícně kroutit hlavou. Jak je tohle možné?! ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Silný tématem,silný hereckejma výkonama.Film ,kterej navíc potvrzuje tu známou pravdu,že jakýkoli náboženství je hnus.Jenže co naplat,ale já podobnejm dramatům prostě víc jak tři hvězdy nedávám.Usínal sem,a to neni v pořádku.50%. ()

nithiel 

všechny recenze uživatele

Řemeslně velmi dobře odvedená práce podpořená extrémně silným tématem. Rozhodně stojí za to vidět... ale vyloženě kulervoucí to není. (Smutným dokladem jest, že pro mě nejsilnějším momentem projekce byl seznam diecézí v závěrečných titulcích). Nedivím, se, že oscara vyhrál, ale můj favorit by to nebyl. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Spotlight je ve své podstatě bezchybné zaonačené kriminální drama, které si vybralo pro svůj příběh obzvlášť citlivé a zamlčované téma. Scénáristicky je to opravdová lahůdka, celou stopáž šlape všechno jako hodinky a díky ohromné koukatelnosti příjemně ubíhá. Absolutně nejsem proti, že dostal Oscara zrovna tento McCarthyho snímek, protože i herecky je to jedna báseň. Nejvíce perlil asi Mark Ruffalo, který předvedl fascinující výkon. Spotlight je prostě jako film na velmi velké kvalitativní úrovni. ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Nenápadně třaskavý. Spotlight by se měl stát filmovou klasikou z mnoha důvodů, v podstatě ze všech. Tenhle mrazivý temný potůček břehy bere a razí si cestu světu navzdory. V době, kdy čím dál tím více považuji média za zrádce svého původního účelu, je Spotlight těžký argument proti. Bravo! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Vítěz v naprosto neskutečné konkurenci Oscarů 2016? Já bych si nedokázal vybrat jediného kandidáta, ale Spotlight podporuji především proto, že zkurvené Americe, potažmo celému světu, ukazuje pravou tvář zamrdané církve v tom nejlepším světle. Mrazivé, špičkově natočené a zahrané, s přesahem jako svině. Excelentní film. 100% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Dramat týkajících se obtěžování dětí kněžími už tu bylo hned několik a vždy cílila i na nějaká ta filmová ocenění. Spotlight není ničím jiným než velice kvalitně udělanou Oscarovkou, která podle všech posledních zpráv bude bojovat o hlavní kategorie. Kvalitní herci, děj má spád, je zajímavý. Akorát finále není kdovíjaké. Velkým plusem je pro mě především Mark Ruffalo ve vedlejší roli, který opravdu zazářil. S filmem Spotlight nemám žádný výraznější problém. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Absolútne unikátny prípad skvele vybalansovaného rozprávania (pravdivého) príbehu, ktorý nám je prezentovaný bez zbytočného priameho emocionálneho presahu, tlačenia do patetických rovín, no nie úplne chladne. Spotlight je skutočne jedinečný, áno, obsahovo je naliehavý, nezmieriteľný, poburujúci, atď., ale práve ten štýl podania takto mimoriadne citlivej témy, je z môjho pohľadu nevídaný. Klobúk dole pred Akadémiou, ktorá tento film (veľmi správne) ocenila za najlepší film roku 2015 a nedala sa prevalcovať kalkulovanému nátlaku zo strany Inarrituoveho Revenanta. ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Někomu to možná příjde dost vážné a proto ho to taky nebude tolik bavit. Mě to ale kupodivu dost chytlo a to i přesto že je celý film postavený na konverzacích. Přiznám že Ruffalo s McAdams byly pro mě největší taháky, dokonce víc než samotná tématika a taky proto jsem ve finále tak překvapen. Oskar je zde rozhodně na místě, důraz na všech detailech a fakt, že je to podle skutečné události tomu jen přihrává. Rozhodně věc, nad kterou se člověk i zamyslí. I wanna keep digging. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Dobre zahrany film s vybornym tematem, ktere zrejme nikdy nezmizi. Libila se mi vyprava, podle me neni uplne jednoduche tocit film o 15 let starsi dobe. Dobre odvypraveny pribeh, ac jsem si vedom zanru, cekal bych trochu akcnejsi rezii, cele je to natoceno moc ucebnicove. A jak vzdy tvrdim, uz od stredoveku, kopat cirkevni hospodare do prdele. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Pro mě moc příjemné pokoukání. Skvělé obsazení, žádné extra hvězdy ale za to oblíbenci (Ruffalo, Keaton, McAdams). Zajímavý příběh, dle skutečných událostí, vyvolalo to prý v USA v církvi dost špatné krve, není se čemu divit.. ale je dobře že to jde na světlo a že to dostalo i poměrně velkou reklamu díky Oscarům. Pro mě ikdyž to bylo hlavně konverzační drama, tak mi přišlo moc fajn, bavilo mě to sledovat a pamatovat si linie které se časem rozplétaly. Dialogy měly povětšinou smysl a postavy mi byly sympatické. Keaton zde byl hodně sympatický a Ruffalo skvěle zapálený pro věc. To jeho lehké hrbení a drbání se na hlavě.. prostě to sedlo no. ()

carly 

všechny recenze uživatele

Všetci ľudia majú a potrebujú vieru. Niektorí si vystačia sami, iní hľadajú útechu v inštitúciách. Tento film ukazuje tragédiu toho, keď sa tieto inštitúcie obrátia proti tým, ktorým mali poskytovať oporu. Nie je to film s víťazným koncom, je len začiatkom dlhého boja, v ktorom nebude víťazov. ()

Související novinky

Z La La Landu na Měsíc

Z La La Landu na Měsíc

24.06.2017

Damien Chazelle (Whiplash, La La Land) se letos stal nejmladším režisérem, který má doma na poličce Oscara. Jeho další film tak doprovází astronomická očekávání, před nimiž by se kdekdo schoval k… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama