Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Meryl Streep v roli závratně bohaté ženy, jejímž jediným snem je zpívat. Bohužel její hudební nadání a hlas jsou jednoznačně příšerné. Když se v roce 1944 rozhodne uspořádat svůj velkolepý koncert v Carnegie Hall, její přítel a manažer Hugh Grant, který ji láskyplně chránil před krutou pravdou o jejím talentu, nyní čelí obtížné výzvě... (Bioscop)

(více)

Recenze (271)

jezurka42 

všechny recenze uživatele

People may say I couldn’t sing but no one can say I didn’t sing. Film o krásné, křehké ženě, které vše, co dělala, dělala s neuvěřitelnou vášní, s oddaností, se silou, která bořila vše, co ji přišlo do cesty. Protože to, za co se bila, bylo to, co ji naplňovalo, co ji drželo celá léta při životě. Hudba. Zpěv. A ačkoli ji mnozí lidé nazývají nejhorší zpěvačkou na světě, já se ji klaním za to, jak neuvěřitelně uvěřitelně a lidsky zpívala, protože to dělala, jak nejlépe dovedla. Bravo Florence. Bravo. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....pozrite si tento film a potom film Julie a Julie a zistíte,že M.S. tu vlastne "okopčila" svoj predchádzajúci výkon z filmu Julie a Júlie...ako cez kopirák..iste vynikajúca herečka,ale tu to zahrala tak isto - t.j. : -a la Julia s  lahkou mozgovou dysfunkciou....mňa tento výkon-film nezaujal -nuda. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* životopisný příběh téhle netalentované mecenášky umění mě rozhodně nevzal u srdce. To že svým nejbližším celý život lžete do očí a obhahuje se tím, že je to pro jejich dobrotu, mi je proti srsti. Ani jiným způsobem to není zvlášť zajímavý snímek. Sice se tam chvilkami zasmějete, zejména na úkor "umělkyně", ale přesto to není film na víc než 2 hvězdy - takže od něj víc nečekejte. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Viděno v RegioJetu při cestě z Prahy do Zábřehu. Nápad dost dobrý, ale šlape tak na půl plynu. Příběh o staré bohaté ženě, kterou její manžel a lidé okolo ní udržují ve světě iluze, ve kterém je naprosto dokonalá zpěvačka – přičemž naprostý opak je pravdou a její zpěv by se dal přirovnat k vřeštění opic v ZOO. Přitom ale tahle iluze jí z nějakého zázračného důvodu udržuje při životě, protože může dělat to, co vždy bylo (a je) jejím životním snem. Víc k ději psát nebudu, nicméně už z tohohle by šlo udělat dost silný a zajímavý příběh. A zajímavé to sice je, ale ne zrovna povedené. Chybí tomu nějaký silnější dojem, od prvního vystoupení Florence tomu docela dojde šťáva, moc se toho neděje a navíc ten konec taky není zrovna dobře vedený. SPOILERY To, že její koncert v Carnegie Hall zachrání někdo, kdo se jí od začátku smál (bez jakéhokoli ukázání toho, proč jí teda začala podporovat) působí jako hrozně velká náhoda. Ta část, ve které se snaží její manžel s jejím pianistou zabránit jí přečíst si recenzi New York Post je taky plná náhod a závěrečný desetiminutový vyděračský kýč s klišé poslední scénou, ve které Florence těsně před smrtí řekne nejpodstatnější větu filmu mi dojmy taky spíš zhoršil. Navíc od finálního vyznění jsem čekal víc než jen to, co je jasné skoro od začátku – třeba to, že za jejím udržováním na životě nemohla jen hudba, ale taky lidé okolo ní. KONEC SPOIELRŮ Špatné to rozhodně není, ale dalo se z toho prostě dostat víc. 3* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

film na jedno podívání,jehož největší devizou je každopádně fakt,že ačkoliv Frears stvořil celkem šablonovitý životopis,dokázal vše udržet v hodně příjemné a koukatelné rovině.Bylo by hodně jednoduché v podobném případě zklouznout buď ke karikatuře,nebo velké lítostivosti a to se naštěstí nestalo.Florance je tu vyobrazena jako obyčejná a milá žena,která se nežene za slávou,ale dělá věci protože je má ráda - divák tak nemá potřebu jí ani litovat ani se jí smát.Sice nemám potřebu vidět znova,ale na chladné odpoledne fajn pokoukání...70% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Strašne statické, jednotvárne, strnulé - jedným slovom Nudné! A to podľa popisu a hereckého obsadenia vyzeralo celkom sľubne. Meryl (resp. postava Florence) mi išla po celú dobu neskutočne na nervy, a akosi to nezachránil ani Hugh Grant, ktorý patrí inak medzi mojich obľúbencov. Čakal som v tom viac dôvtipu, ale ten sa akosi stratil v tej Florencinej vážnosti. Neviem, ale celý film bol vlastne dokola o tom istom, akurát veľkosť publika sa čím ďalej tým viac stupňovala, a tým pádom aj náročnosť presvedčiť publikum k predstieranej spokojnosti. V podstate mi bolo Florence ľúto, ale tým profesionálnym škrekotom sa vlastne stala slávnou. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Poté, co jsme zjistila, že se Meryl má zhostit role Florence, tak jsem se na film vůbec netěšilo. Nepřišlo mi, že tohle by byla zrovna role pro Meryl, takže jsem do kina nešla s žádným velkým očekáváním a možná proto se mi to tak líbilo a byla jsem mile překvapená. U první poloviny filmu jsem se opravdu hodně nasmála falešným tónům, které Meryl ze sebe dokázala dostat, ale také výrazům Simona Helberga. Jenže postupem filmu, kdy jsem poznávala příběh Florence mi jí bylo líto a už jsem se jejímu zpěvu smát nemohla. Konec je dle mého názoru na filmu to nejlepší, režisér Stephen Fears je mistr, co se biografických snímků týká a tohle zvládl skvěle. Hugh Grant se navíc konečně předvedl v docela jiné a vážnější roli než v roli svůdníka a upřímně doufám, že nějaké nominace tam padnou. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Mít sifilis a být slavnou zpěvačkou v pokročilých letech, chce buď řádný kumšt a talent. Nebo - jak vás o tom přesvědčí paní Florence - mít spoustu peněz, konexe, nulovou sebereflexi a toho správného manžela. Meryl Streep podává další (po kolikáté už?) excelentní herecký výkon, aby nás přesvědčila, že pro úspěch a slávu člověk nemusí mít talent, ale pouze snahu. Výsledek sice zní doslova falešně a děsivě, ale i tak jsem její postavě fandil a nedělal si z ní přílišnou srandu, kterou si ostatně u mě skutečná Florence vysloužila. Dále si nepamatuji roli Hugh Granta, která by mu natolik sedla jako zde. Prostě vše dopadlo, jak mělo. A ač příběh nikde moc nepřekvapí, své kvality si u mě obhájil do samotného závěru. 75% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Božskou Florence jsem před nějakým časem poznala jako Marguerite Dumont, a to ve snímku "Marguerite" z roku 2015, který si - dle dostupných informací - s osudem skutečné Florence Foster Jenkins pohrával mnohem volněji, k čemuž ho (dle mého názoru) opravňovala i změna jména hlavní hrdinky. Vyobrazil ji jako až dětsky důvěřivou bytost s dobrým srdcem, obklopenou gruppou bezpáteřních prospěchářů. To "Božská Florence" z roku 2016 je na tom o poznání líp: I ji nechávají její blízcí i známí žít v bludu, že má pěvecké nadání, ale zásadní rozdíl spočívá v tom, že většina z nich k ní cítí upřímnou náklonnost. Přála bych si, aby právě tenhle z obou obrázků byl pravdivější, nicméně ... ať je to jak chce, za komediální nelze považovat ani jeden. Oba filmy jsou pravověrnými dramaty s lehce úsměvnými i posmutnělými prvky - toť vše, jejich kvalitu to ale nikterak nesnižuje. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to jemný, zábavný a dojímavý film, ktorý je poctou úsiliu a vášni jeho titulnej hrdinky, ženy, ktorá si plnila sny, za každú cenu. 6/10 ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Náhodou za mě to bylo fajn. Jasně, z toho zvláštního manželství Florence a St Claira se dalo vytřískat víc, stejně tak jako z nevědomosti zpěvačky o svých skutečných schopnostech, ale jinak to bylo moc fajn. I ten závěr. Navíc všichni tři hlavní představitelé to pěkně táhli, 4 hvězdy ()

campix 

všechny recenze uživatele

Životopisný film jedné velmi bohaté dámy, jejímž jediným snem bylo zpívat a tak se to tak nějak zařídilo. Bohužel takové věci nemohou trvat věčně a jak jistě čekáte, všechno se provalilo. Meryl Streep a Hugh Grant v hlavních rolích této pohodové dobové komedie, která mě rozhodně nikterak neuhranula, ale na druhou stranu nemůžu říct, že by to bylo nějak příšerné. Jenom mi proboha vysvětlete proč prostě Meryl Streep dostane nominace na Oscara naprosto za všechno. Na tomto filmu není vůbec nic světoborného a rozhodně to není ani výkon hlavní představitelky. Pohodový film, ale nejsem si jistý, že si zaslouží takovou pozornost. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Dneska by se asi Florence stala členkou hvězdné pěchoty a užívala si svou pochybnou instatní slávu na youtube. :-) Co se týče zpěvu, přinesl mi film jedno výrazné pozitivum, uvědomila jsem si při jeho sledování, že jsem taky nesmírně talentovaná, protože zpívám jen o vousek hůř nez Florence, a doufám tedy, že by i mě můj partner chránil před poznáním kruté pravdy. Tohle totiž bylo na filmu nejzajímavější - prazvláštní vztah, který spolu ti dva měli a pak taky všechny ty nitky osudu, které tomuhle vztahu předcházely. A tady mi přišlo, že byl scénář sice napsaný tak nějak líbivě a pro každého, ale za mě mu chyběla hloubka. I když klobouk dolů jak před Meryl Streep, tak před Hughem Grantem, kteří dělali co mohli aby tento handicap vybalancovali a byli oba skvělí. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Božská zábava! Síce ten dramatický podtón tam bavil menej, ale história nepustí a na základe toho, čo som prečítal o madamme Florence sa mi zdá, že lepšie to natočiť ani nešlo. Hlavné herecké trio je čistá trefa do čiernej (prekvapenie hlavne od Simona Wolovitza, ale osvedčenci to tiahli tiež s plnou gráciou a s nemalým plusom, že v takýchto polohách ich ešte nikdy nikto nevidel... ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

V otázce, zda Florence její přátelé tím, že ji za každou cenu chránili před pravdou a udržovali v iluzi, pomáhali nebo ubližovali, se přikláním k první možnosti. Ač se říká, že pravda je lepší, než jakákoli iluze, myslím, že někdy je lepší být šťastný v nevědění, než nešťastný v chmurném hrdinství, které čelí nelítostné pravdě. Film o Florence je především příběhem o oddaném přátelství a laskavém spiknutí s cílem chovat jednoho stárnoucího mazánka jako v bavlnce. „Štěstí je skutečnost, kterou jsme si vytvořili,“ řekl Jean-Paul Belmondo. Pro Florence byla štěstím skutečnost, kterou pro ni vytvořili lidé kolem ní. Meryl Streep je tradičně výborná, aplaus ovšem zaslouží Hugh Grant, který na stará kolena začal konečně hrát. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

I když nemá flóry hlas, slavičí hrdlo, dech pro árie. Získá si váš čas. Rozsahem tónů, sólem srdce. Sahá po sále sluchu, víc než šafránu trpělivých. Navzdory klace opulentní glorioly. ()

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama