Reklama

Reklama

Vražda na Nilu

  • Československo Smrt na Nilu (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jedna loď, několik vražd, mrtvola, několik podezřelých a jeden geniální detektiv. Hercule Poirot chce prožít příjemnou dovolenou na luxusní lodi Karnak, která se plaví po Nilu. Pokojný výlet se však změní v drama, když někdo zavraždí bohatou Linnet Ridgeway-Doylovou. Pachatelem může být jen některý z cestujících! Ale kdo? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (228)

Lima 

všechny recenze uživatele

Návrat do časů, kdy filmový svět byl ještě v pořádku. Kdy filmy měly pěknou výpravu a nebyly zapleveny CGI bordelem, kdy nebyl strach tvůrců pozvolna a trpělivě budovat atmosféru a vyprávět příběh a kdy scénáře měly hlavu a patu. Kenneth Branagh si zjevně nedělal poznámky. A herečka pouhých dvou výrazů Gal Gadot očividně také ne. ___ PS: Velmi příjemně mně překvapila Angela Lansbury, tak expresivně a s chutí zahranou roli bych od ní nečekal. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Opět román od slavné detektivní spisovatelky a tentokrát odehrávající se v exotickém Egyptě. Film je více vtipný oproti Vraždě v Orient expresu a Poirot v podání Ustinova více usedlý = strejcovitý. Pohodář, co rád jí a hodně spí :-). Vyšetřování opět nemá chybu a když už si myslíte, že máte jasno, tak nakonec je to úplně jinak a vy si připadáte jako blbec. Úžasná Maggie Smith ve vedlejší roli. Pohodový film s vražedným tématem. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príbeh tejto detektívky som nepoznal, takže som mal výhodu oproti väčšine, ktorá buď knihu čítala, alebo videla iné verzie. Smrť na Níle najlepšie funguje v rovine veľmi suchej čiernej komédie, prípad až tak zaujímavý nie je. Vraha som odhalil pomerne skoro, ono sa to ostatne dalo čakať. Ako tomu tak býva, motív mal každý a každý bol aj patrične nesympatický. Česť výnimke v prípade Olivie Hussey. Aj tá kobra bola milšia, ako osadenstvo. No ale čo ma upútalo najviac, bola dobová móda, ktorá zrejme nedovolovala ani v najväčších hicoch si vyzliecť čo i len sako. Dobrovoľne ísť potom na takýto exotický výlet mi pripadá ako sebamučenie. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Knižně se mi Smrt na Nilu líbila téměř srovnatelně jako nejslavnější dílo Agathy Christie Vražda v Orient Expressu. Bohužel filmové zpracování mě absolutně nenadchlo. První hodina filmu je úplně zbytečná. Ta se mohla zkrátit tak na 20 min a pak se mohl nechat prostor pro další poměrně zajímavější dění a nemuseli se vynechávat postavy ani druhotné dějové linie. Sice chápu, že je těžké vměstnat takovou to knihu do dvouhodinového filmu, ale já bych na to prostě šel jinak. Takhle první hodinka úplně zabije celý film. Spíš jsem si připadal, jako že sleduji nějakou levnou nenáročnou komedii. Jakmile se ovšem stane vražda,tak děj nabírá grády. Chápu, že tolik postav nešlo, ale přinejmenším pan Richetti nebo strojvůdce mi připadali jako zajímavé postavy, které nemusely být potlačeny. Zároveň jsem také věděl jak film dopadne, takže u mě odpadala taková ta atraktivnost. Závěrem bych řekl, že Smrt na Nilu není špatná detektivka, to vůbec ne a také Ustinov pojal Hercula Poirota trošku jinak než Finney (méně groteskně) a to je správný krok. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Film začíná slibně. Poutavé exteriéry i interiéry, známé herecké tváře, sympatický humor. Se samotnou plavbou po Nilu film začíná postupně ztrácet glanc. Nejdříve začne trapnými postupy značkovat potencionální vrahy, kterými jsou všichni, a tím i ukáže na oběť ještě před tím, než je zabita. Následuje Pierrotova obrazová rekapitulace, že vrahem může být kdokoliv. Následně si všechny pozve do salónku, aby mohl svým chytrým vyprávěním odhalit vraha (jak trapně obehrátá situace). Následuje stupidní pointa, značně nevěrohodná a hloupá, pěkně zapadající do regálu knižních detektivek pro nudící se maminky a babičky. Navíc motiv celé vraždy je pro detektivky nechutně typický (klišé jak blázen!!). A tak hezky to na začátku vypadalo. Ach jo!! ()

Galerie (104)

Zajímavosti (31)

  • Angela Langsbury hraje ve filmu spisovatelku Salome Otterbourne. V seriálu To je vražda, napsala (od r. 1984), kde hrála Jessicu Fletcherovou, se v jedné epizodě, odehrávající se v Egyptě, objeví spisovatelka Sally Otterburn. (Kulmon)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

30.09.2018

Filmová adaptace klasiky Agathy Christie Vražda v Orient expresu v loňském roce vydělala 352 milionů dolarů a potěšila jak diváky, tak kritiky – zaslouženě se tak dočká pokračování. Snímek s názvem… (více)

Reklama

Reklama