Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason Bourne (Matt Damon) už poskládal skoro všechny střípky své rozbité životní mozaiky. Potrestal většinu tvůrců zvláštního programu, který z něj udělal stroj na zabíjení. Chce hodit minulost za hlavu a dál pokračovat prostou přítomností, kterou představují ilegální boxerské zápasy. Z tohohle komfortu ho vytrhne bývalá kolegyně, zběhlá agentka Nicky (Julia Stiles), která mu připomene, že na ty nejpalčivější otázky ještě odpovědi nedostal. Když ho pak málem dostane nájemný zabiják, pustí se znovu do boje s Agenturou, teď reprezentovanou tvrdým ředitelem Robertem Deweym (Tommy Lee Jones) a jednou nebezpečně chytrou analytičkou (Alicia Vikander). Jason Bourne se ocitá na staré známé horké půdě, kde nemůže věřit nikomu a ničemu a kde přežití vyžaduje, aby si vzpomněl na to, co se naučil v programu, který díky němu skončil. (Cinemart)

(více)

Diskuze

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Ouwen

Mne kamera v Bournovi vôbec nevadí. Pozrel som si teraz 1-3 a je to stále pecka. A keď som to videl 10 rokov dozadu doslova som padal na riť. Teraz to už vyznie menej. V časoch prvých dvoch dielov to bolo fakt niečo extra.

na příspěvěk reagoval Lacike, Ouwen

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

QoS mám asi nejraději právě kvůli tomu co si naspal, kontaktní a zblízka, to mi sedlo jak Craig vyřídil toho zabiják v pokoji a ta finální akce wow 

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

 (hodnocení, recenze)

Martin741

Tommy Lee Jones je super herec. Sice je trošku nevyužitej. Čekal jsem že bude mít lépe napsaného záporáka.

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

ywo666

ono je zase třeba "hejtovat" ty, kteří z toho filmu prostě nic neměli :-) protože každej negativní názor je hned špatnej

na příspěvěk reagoval ywo666

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Lacike

Já vím QoS taky to stálo pěkně za hovno. Všechno hrozně zblízka, kontaktní, nepřehledný, střihů jak nasráno. Naštěstí se na tohle experimentování včas vysrali, protože to se k Bondovi fakt nehodí.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

ywo666

K čemu je to dobrý když si to kvůli tý rozhekaný kameře neužiješ? Nevím pro mě je Bourne jako hrdina nezajímavej a celá ta série na mě působí jako jedna velká recyklace. 5 filmů a všechny úplně stejný.

na příspěvěk reagoval Lacike

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Bourne je už legenda tiež. Už len to, že v svojej dobe si Bonda strčil do vrecka. 2002-2007 vládol Bourne. Až potom sa Bond otriasol a vrátil na vrchol akčnej špionáže. Pokiaľ sa nemýlim, tak práve Bourne preslávil v Holywoode tie rýchle chvaty založené Jeet Kune De a eskrime. Bez Bourna by sme nemali Taken alebo Stathamovskú akciu. Jason začínal na kopoch z otočky a podobných opičiarňach. Aj taký Cruise používať takéto techniky až neskôr. Bourne je pre mňa špička ale je teraz veľmi populárne ho hejtovať, lebo to získalo uznanie aj divákov aj časti kritiky. A všetko úspešné treba hejtovať.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1, Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Pítrs85

A nenapadlo tě, že takovej režijní styl, takovou akci a pořádný kaskadérský kousky točej už léta Korejci? Proto nechápu to halo okolo toho režiséra..

 

Ajeossi

No Tears For The Dead

 

například mě napadne z fleku :) nebo pokračování Irise, to má taky špičkové bojové scény.

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Ouwen

No vidíš a takových filmů máš hafo nekonečně mnogo. Pak jsme tu i my, kterým se líbí tenhle styl. Roztřesená kamera... oukej, ale já si třeba nemyslím, že by to bylo nějak extrémně nepřehledný, pro mě je to spíš dynamický než nepřehledný. Navíc ten chlápek má schopnosti natočit něco, co se bude citovat ještě dlouho: Mýtus- automobilová honička s Karlem Urbanem. Ultimátum- skok do okna s kamerou za zády. Bourne- celá akce v Řecku. Tohle je prostě něco, co jinde neuvidíš, nadstavba. K tomu skvělej Damon, zajímavej a promyšlenej děj (nepopírám, že pár WTF momentů se taky najde), výborná akce, sexy Vikander :-) A mohl bych pokračovat dál a dál. Každopádně píšu to jako letitej fanoušek týhle série, takže subjektivní view :-)

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Pítrs85

já spíš jen doporučuju 24 hodin. kdybych na to fakt tlačil, tak by tu musel bejt komentář, že například Bauer všecko a všecky přežije.. takovej mě dokáže udivovat. :)

a docenit.. .tak to se pokusim docenit i Megatona, lol :D

u Greengrasse mi někdo kdysi psal, že stačí když slyšim ty údery, že to pak působí víc real, než aby to bylo točený bez těch střihů a bez tý kamery.

 

Tak jinak - je to určitě styl režiséra, nepopírám, ale k tomu aby někdo natočil kontaktní bitky nepotřebuje mít kulometové střihy a rozklepanou kameru. to není o tom, že bych například já nedokázal docenit kvality režiséra. já chci jenom vidět natočenou přehlednou bitku bez nadbytečných střihů, abych za každou cenu měl real movie.

 

jsou to filmy, já po filmech nechci aby byly úplně realistické. mě by stačil fungující děj, přirozený postavy, dobré zápletky a fajn přehledná akce, než dokumentární styl. tim pádem miliony lidí nemůže ocenit found-fotage či jak se to nazývá. to taky teda působí realisticky i když to je vesměs nepřehledný...

na příspěvěk reagoval Pítrs85

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Osobní (ne)preference, mě Bond nikdy nesedl, i když na ty s Craigem se do budoucna chystám. To, že je Bond filmová legenda, samozřejmě nezpochybňuju, ale já radši realističtějšího a lidštějšího Bournea. Navíc styl Greengrasse mi sedí už od Bloody Sunday.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

TheDon

TheDon (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

to přece nemůžeš srovnávat....to je jako kdybys srovnával Indiana Jonese a MacGyvera....nesrovnatelný...Bonda točí několik desetiletí a Bournů je pět

vím,že Bourna nežereš, ale když si všimneš, taky není v černejch....takže na tom asi něco bude ne?

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Ouwen

Asi stejný důvody, jako ty tady pořád tlačíš 24 hodin?

Greengrass je frajer, ale ne každej ho dokáže docenit, o to spíš lidi, jejichž vkus se zastavil na japonským anime... nebo na Bondovi :-)

na příspěvěk reagoval Wacoslav1, Ouwen

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

šel sem na to ze zvědavosti, a ve svém komentáři/recenzi sem celkem dobře popsal chyby ve filmu a co se mi zase líbilo, jo trolím ten film, ale mám pro to svoje důvody 

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

akurat skusim prekusnut to ze tam hraje Tommy Lee Jones z tej megasrajdy NBK /Takovi normalni zabijaci/

TheDon

TheDon (hodnocení, recenze)

Mám ten stejnej názor. Zelenátráva je dobrej. To je bez debat.

 (hodnocení, recenze)

Ouwen

Tenhle ne, ale Mýtus je. Já jen bráním Paula Greengrasse. Nikoho tady nepřesvědčuju. Ale když někdo píše, že je Greengrass neschopnej, tak se do něho pustim.

na příspěvěk reagoval TheDon, Martin741

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

pokud je ten film tak geniální, tak proč se o tom snažíš všecky přesvědčit a zbytečně se zde dohaduješ?

na příspěvěk reagoval Pítrs85

 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Rozhodně jsou to spolu s 2. Zátahem nejlepší akční filmy za poslední roky. Zátah 2 možná i nejlepší.

 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Já píšu že by mě to nepřekvapilo. Důležité je, že jsi na to šel jen proto abys to mohl hejtit. (tedy pokud není správná ta první teorie) Jinak všechno co jsi napsal, by jsi zjistil z traileru nebo jinde z internetu. Žádná věda. Co je horší? Jestli trolluješ jen tak, že jsi to ani neviděl nebo, že jsi na to šel jen proto abys to mohl hejtit. Víc věřím té druhé verzi.

na příspěvěk reagoval Ouwen, Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

tak to prrr film sem viděl, byl sem na osmou a seděl sem v desáté řadě na sedadle dvanáct, jak bych jinak věděl o pouliční válce v Aténách, v Německu kdy Bourn dělal ze sebe Baťu a tu bitku s Casselem, no schválně se mně zeptej na něco co bylo ve filmu, klidně se zeptej 

Související novinky

Jason Bourne se vrátí

Jason Bourne se vrátí

21.11.2023

Jakmile člověk získá Oskara za nejlepší cizojazyčný film, a k tomu tři další ceny Akademie, dveře do Hollywoodu se mu s nadšením otevřou. Své o tom teď může vyprávět režisér Edward Berger, jenž pro… (více)

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

13.06.2023

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech už nám klepe na dveře, vše vypukne na přelomu června a července, kdy lázeňské město opět zaplní davy nadšených filmových fanoušků i… (více)

Zemřel britský herec Albert Finney

Zemřel britský herec Albert Finney

08.02.2019

Ve věku 82 let zemřel britský herec Albert Finney, známý například z filmů Velká ryba nebo Dobrý ročník. Finney byl pětkrát nominovaný na Oscara, v roce 2003 pak získal Zlatý glób za hlavní roli v… (více)

Jason Bourne míří do televize

Jason Bourne míří do televize

17.08.2018

Americká stanice USA si čerstvě objednala 1. sérii nového seriálu ze světa Jasona Bourna, spin-off pojmenovaný Treadstone. Jméno samozřejmě odkazuje na tajný program pro výcvik agentů, kterým prošel… (více)

Reklama

Reklama