Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason Bourne (Matt Damon) už poskládal skoro všechny střípky své rozbité životní mozaiky. Potrestal většinu tvůrců zvláštního programu, který z něj udělal stroj na zabíjení. Chce hodit minulost za hlavu a dál pokračovat prostou přítomností, kterou představují ilegální boxerské zápasy. Z tohohle komfortu ho vytrhne bývalá kolegyně, zběhlá agentka Nicky (Julia Stiles), která mu připomene, že na ty nejpalčivější otázky ještě odpovědi nedostal. Když ho pak málem dostane nájemný zabiják, pustí se znovu do boje s Agenturou, teď reprezentovanou tvrdým ředitelem Robertem Deweym (Tommy Lee Jones) a jednou nebezpečně chytrou analytičkou (Alicia Vikander). Jason Bourne se ocitá na staré známé horké půdě, kde nemůže věřit nikomu a ničemu a kde přežití vyžaduje, aby si vzpomněl na to, co se naučil v programu, který díky němu skončil. (CinemArt)

(více)

Recenze (811)

Peroon666 

všechny recenze uživatele

Děcka, já se u Bournea prostě bavím. Všechny předchozí tři (vlastně čtyři) díly byly těžko okoukatelné, nic tomu nechybělo, a z mého pohledu nechybí ani teď. Má to spád a ta (teď už zvyklá) rozklepaná kamera dodává těmto akčňákům zvláštní nádech. Jediné, co mi trochu vadí, je taková ta blbá věc ohledně toho, že CIA je v těchto filmech na jedné straně schopná dle na minuty zjistit, kde se kdo nachází, odstřihnout na Islandě hackery, podle ksichtu odhalit kohokoliv...i Jasoňa odhalí podle ksichtu odhalí v Itálii...a na druhé straně se on pak z Ruska (nebo odkudkoliv) v klidu dostane bez jakéhokoliv zájmu všech, co jej celosvětově hledají, zpět do NY...Přesto doufám, že to nebyl poslední díl. Nic by tomu nasvědčovat nemělo. Tak snad... ()

I.ball 

všechny recenze uživatele

Konečně mohu s čistým svědomím říci, že Jason Bourne neměl dostat šanci najít svou minulost. Pokračování Bourne Identity by se dala přirovnat k pádu ze skály a od třetího Bournea nejsou ničím jiným než super full HD ultra surround recyklací prvních dvou filmů s absolutně nechutně identickou zápletkou, akčními scénami, ženským elementem a záporákem ze CIA. Prostně nuda. K tomu všemu nehorázná exploatace Mobyho. 55%. ()

milada008 

všechny recenze uživatele

Tak jak všechny předešlé, tak i tento díl mne bavil. Tím jsem od tohoto snímku dostal vše, co jsem očekával. A Matt jako vždy perfektní. ()

frenkie 

všechny recenze uživatele

Ano, je to tak, čtvrtý díl Bourna je opravdu takovým na sílu udělaným dílem, kde co chvíli zažíváme deja vu, zápletka je opravdu chabá a hrozně čitelná, postavy nepříliš přesvědčivé(viz A.Vikander). Na druhou stranu jsou tu dvě hodiny téměř čisté akce, osobních soubojů, střílení a pěkně natočené automobilové honičky. Režie P.Greengrasse se nezapře, M.Damon na to fyzicky pořád má, pouze emočně byl jaksi prázdný jak skořápka od vajec. V.Casselovi role zabijáka CIA sedla. Pořád je to nehorázná zábava a nebránil bych se dalším dílům. Na plný počet to není, to by tam nesmělo být tolik recyklačních prvků (např. demonstrace). Takže pro mě za 4*. Díky Paule, díky Matte. ()

v0jt1s3k 

všechny recenze uživatele

Bohužel nejslabší díl, když počítám i Legacy. Greengrassovi a Damonovi to stále funguje, bitky, honičky, všechno, jen mi přijde, že tentokrát tam nebyla ta skutečná potřeba vyřešit problém a zjistit, co se stalo, ta zápletka prostě nefungovala. Škoda, ale dám to ještě s odstupem. ()

michalkop 

všechny recenze uživatele

Jason Bourne je vykastrovaný Jason Bourne. To, co mě bavilo na předchozích filmech, je s chirurgickou precizností odstraněno a nahrazeno mužem s cigaretou a jednou nezdravě vypadající mužatkou. Když tito dva chybí, tak filmovou jízdu zpříjemňuje vizáží KGBák, který vraždí všechny okolo pod hlavičkou agentury, ať je to v Řecku, Londýně nebo USA. ()

ardeas 

všechny recenze uživatele

Ňo, toto ale dopadlo. Z toho, na čo som bola zvyknutá z predošlých troch filmov, tento film sa u mňa len tak tak vyšplhal na 3*, pričom musím uznať že nebolo to zlé, na bežný priemer, ale laťke, ktorú vytiahli vysoko predošlými, ani sa o ňu neštrajchli. Tento rok je fakt katastrofa na pokračovania, úplne zakliaty! Smrdí mi to presne ako minuloročný Star Wars VII, vykradnuté predošlé časti, naplácané do jednej nesúrodej gule, bez akéhokoľvek dobrého lepidla, preto je od samého začiatku celý film hnusne predvídateľný... taká škoda. (21.11.2016) Kruté zistenie po 3. mesiacoch - že film! som už videla! a z tohto dôvodu znižujem hodnotenie na 2 hviezdy, lebo tento fakt, že zabudnete, že ste niečo videli, je tomuto filmu neodpustiteľný a hovorí za veľa. ()

StanleyVanH 

všechny recenze uživatele

Honění Honění Honění a celí film jen rychlá chůze a běhání, tak tohle s předchozími starými díly, opravdu nemá nic společného. Větší nudu jsem nezažil, zase jsem si akorát dělal naděje na pěkný večer a ještě já vůl na to koukám v blůrej. ()

zekon 

všechny recenze uživatele

První trilogie byla super. Mělo to hlavu a patu, tah na branku, skvělý scénář. Odkaz už byl jen parazit a tohle ja další nadstavená kaše. Film plný zmatků, nepřehledný, nesmyslný, zbytečný! Ze 117 minut je 80minut trapných honiček na čemkoli. Už fakt dost!! ()

sir23 

všechny recenze uživatele

jedine pozitívum bola Alicia Vikander inak tento film ma sklamal úplne, vymyslené nereálne scény a situácie ťažko predstaviteľné v reálnom svete. furt dookola to iste no úplne o ničom ()

ghoston 

všechny recenze uživatele

Přeakčněný film. Film se vás (trapně) snaží držet za doprovodu dramatické hudby nonstop v napjetí, ikdyž postava vystupuje z taxíku nebo jede výtahem čí jde chodbou a kdyby močila na záchodě tak taky. V podstatě je to blitka, která je zabalená do líbivého obalu. Dnešní standard pro všechno! Není nedostatek pitomců, kteří by se mnou nesouhlasili a tvůrci to vědí. Jsou to promarněné 2 hodiny života, tedy pokud se u sledování nechystáte pospávat, v tom případě je vše v pořádku. ()

JCS 

všechny recenze uživatele

když tady čtu ohlasy, tak je mi zcela jasné, že tady většina sledovala Bourna, jako hlavní roli, ale v hlavních rolích zde byli hned 4 lidé a to děj trošku roztříštilo, jinak super. Ne úplně klasický Bourne, ale i přesto za mě nadstandard ... ()

sparrow1 

všechny recenze uživatele

Nevim bud sem nemel naladu a nebo je to tak nudny.Po hodine sem to vypnul a sel spat.Takze jak to dopadlo nevim a ani me to nevadi. ()

Snakefinger 

všechny recenze uživatele

Honičky v Aténách byly špičkové. Co mě naprosto odrovnalo byla honička v Las Vegas, kdy borec v policejním SWAT džípu kosil celé zástupy aut bez jediného šrámu. ()

haasha 

všechny recenze uživatele

Puvodne jsem si myslel, ze to ma na 4 hvezdy, ale ta zaverecna honicka v autech byla hrozna: prehnana, dlouha a nudna. Debilnejsi je uz snad jen ta v Bad Boys 2. Haters gonna hate. ()

Související novinky

Jason Bourne se vrátí

Jason Bourne se vrátí

21.11.2023

Jakmile člověk získá Oskara za nejlepší cizojazyčný film, a k tomu tři další ceny Akademie, dveře do Hollywoodu se mu s nadšením otevřou. Své o tom teď může vyprávět režisér Edward Berger, jenž pro… (více)

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

13.06.2023

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech už nám klepe na dveře, vše vypukne na přelomu června a července, kdy lázeňské město opět zaplní davy nadšených filmových fanoušků i… (více)

Zemřel britský herec Albert Finney

Zemřel britský herec Albert Finney

08.02.2019

Ve věku 82 let zemřel britský herec Albert Finney, známý například z filmů Velká ryba nebo Dobrý ročník. Finney byl pětkrát nominovaný na Oscara, v roce 2003 pak získal Zlatý glób za hlavní roli v… (více)

Jason Bourne míří do televize

Jason Bourne míří do televize

17.08.2018

Americká stanice USA si čerstvě objednala 1. sérii nového seriálu ze světa Jasona Bourna, spin-off pojmenovaný Treadstone. Jméno samozřejmě odkazuje na tajný program pro výcvik agentů, kterým prošel… (více)

Reklama

Reklama