Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (Cinemart)

(více)

Recenze (398)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Kolosální sračka. Bear Grylls by z nich ale měl určitě radost:-) Nebýt super hereckého obsazení, je to odpad jako víno. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak! Je to čistě můj osobní názor k filmu a jemu odpovídající složky okolního dění! S manželkou, bez dětí (u babičky), v Olympii v Brně, sami dva na výletě, popcorn + burger + cola.... po dlouhatáncké době svobodní a přitom s prsteny svoji!....= TO JE K NEZAPLACENÍ!!!! Né, váženě k filmu. Elba je dobrej herec a teď je rozjetej jak vlak, Winslet prokazuje svoje dlouhodobý herecký zkušenosti a je naprosto dokonalá! Cesta byla strastiplná, mnohdy trnitá a bolavá, ale samozřermě happyendová... A to je ta pravá Amerika! Proto se budu opakovat. Popcorn + Burger + Cola + Svoboda = America! 90% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

v jádru velmi slušná romance,kde skvěle funguje chemie mezi Idrisem a Kate a navíc tu je pes (u kterého je třeba si zvyknout,že se zjevuje velmi zvláštně).Nenudil jsem se,ale v hodnocení bohužel nemžu jít výš,protože jsem přeci jen čekal víc survivalu a méně melodramatu.Možná kdybych na to byl připraven byl bych v hodnocení mírnější...60% ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Asi nebudem jediný kto si počas sledovania filmu spomenul na film Alive (1993). Dosť dobré, ale nič ma nepresvedčilo o tom aby som udelil 4*, ktoré dávam pre nadštandardné filmy. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Survival pre veľmi malé publikum,hmm chcem tým povedať veľmi mladé publikum,žiadna fuj scéna sa nekonala a všetci prežili.Prosím vás, to sa v takýchto druhoch snímkov predsa nestáva.No tentokrát som rada,lebo tu bol prítomný i zvierací kamarát-pes.A pilot,ktorý zomrel pri zrútení lietadla hned v samotnom úvode a teda som si k nemu nevytvorila nejaký bližší citovejší vzťah sa tým pádom neráta.Sorry.Naši smelí hrdinovia,boli podľa môjho názoru zachránení už vtedy ked objavili opustený zrub.Ja osobne by som si túto neplánovanú ,,dovolenku" v čistom lone prírody predlžila.Ved niet sa kam ponáhľať,či?Potom to už išlo s Kate a jej čertíkom dolu kopcom a domyslite si ako to celé dopadlo..Nuž,ale knižná predloha nepustí,spisovateľ bude zjavne romantická duša. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nudne, vatovo plane lkky, nud a a zas dookola, herci fajn, ale nemali ani co pokazit, tak ani snaha extra nemusela byt. Ta multi kulti propaganda ma dost srala /cernoch sexuje bielu holku - a ja chcem vyvazenost - beloch na oplatku mal vysexovat cernosku, tak by to bolo vyvazene a bol bych spokojny. Takze jednostranny uhol pohladu apriori odmietam. Keby aspon sezrali toho psa a spravili si z neho gulas, poskocim o hviezdu, ale ani to ich nenapadlo. Len zamrznuta krasa a kul sladky koniec. Raz som to videl, a velmi rad na to zabudnem.20 % ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Ztroskotání až moc násilný, ten vztah taky nijak nejiskřil, natož aby tam pak fungovaly nějaký emoce. Přestože oba dva jsou výborní herci, tak tam chemie nebyla. Jinak to ale bylo vcelku fajn, takový ztroskotání uprostřed hory nemusí bejt vůbec příjemný, chtělo by to ale udělat větší drama. Naši herci měli až moc štěstí, na to že tam strávili 3 týdny, tak kromě vyčerpání vypadali pořád svěží. Takže z mýho pohledu, ne úplně dokonale vykreslená ta momentální situace, ale když se od toho člověk alespoň trochu odprostí, tak je to koukatelný. To, že by se tu hodil daleko odlišnější konec, o tom se ani nemá smysl bavit. Zanechalo by to hned větší dojem. Dost se na tom bezpochyby podepsal "ne tak zkušenej" režisér z Palestiny. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Zasněžený americký příběh plný klišé a holywoodské omáčky. Tolik nelogických kroků od hlavních postav jsem fakt nečekal... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že se jedná o naprosto předvídatelný příběh, která končí úplně stejně jako každá jiná romantická slaďárna ve stylu Rosamunde Pilcher, ale tohle má něco víc. Má to Kate Winslet a Idrise Elbu, těmhle dvěma to na plátně až neuvěřitelně slušelo a sedlo. Hned ze začátku máme napětí a postupem filmu jsem sledovala jak mezi hlavními postavami narůstá to sexuální a romantické napětí a právě to se mi na tom líbilo. Vůbec jsem se nenudila a film jsem si užívala každou minutou. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Tuctová romance, kterou zachraňuje jenom umně natočený výlet letadlem a solidní herecké duo (trio). Jinak je to jen procházka po horách (po napětí ani památky) s šoustem u provizorního krbu a trapným koncem. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

No,asi sem trochu něco podobnýho bohužel čekal.Už ta odfláklá pohroma letadla ukazovala,že tady půjde o něco jiného.Je to bez napětí,bez dramatickej a krkolomnejch situací,ale převažuje se to minutu po minutě do růžovky,aby to vyustilo v srdceryvný finále.Ojebali stařenku,vlastně dědečka.40%. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Ale jo, když to jedno logické oko zavřete, je to kvalitně zpracovaný dobrodružný film o přežití. Neptejte se, jak pes přežil tři týdny jako vypasené selátko, když jídla je tak málo, nebo kde hrdinové stále berou něco na přikládání a rozdělávání ohně uvnitř letadla. Toto vám film nezodpoví. Zato se dozvíte, jak psychicky dokáže člověka ovlivnit katastrofa a následná snaha o přežití v těžkých chladných podmínkách (co se vztahu týče a pohledu na život). Nevyvarujeme se během toho žádnému žánrovému klišé, které od tohoto typu dramatu můžete očekávat. Na druhou stranu ale vše co spatříte, je dobře natočeno a v ději to má své místo. Takže palec nahoru a Kate Winslet a Idris Elba jsou skuteční herečtí borci. Tedy samozřejmě hned po Leovi, který je ochotný i do mrtvého koně se zašít. To zde neuvidíte. 75% ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

rozhodne sa z toho námetu dalo vyťažiť viacej, po chvíli napätia sa to už len vlieklo a vlieklo a vlieklo az k sentimentálnemu záveru. Čakal som viacej. Kata mi tam pripadala ako dajaká nadržaná päťdesiatnička. :( ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Kate a Idris sú vynikajúci . Réžia je priemerná. Zaujímavá love story. Asi je to pravda, že ľudia čo prežijú haváriu lietadla a sú sami opustenej krajine sa zblížia. Dal by som viac hviezd keby ten koniec nebol tak naťahovaní. 6/10 ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Vyborni herci, subjektivne velmi zaujimavy pribeh, talentovany skladatel a celkovo dobre remeslo. Otazkou je, preco ma to nezasiahlo viac? Chyba zrejme bude v prepojeni jednotlivych inak kvalitnych atributov filmu, do jedneho, plne funkcneho celku. Takto je Hora medzi nami lahucko nadstandardnou survival romancou, ktora vsak nema ziadny dlhodobejsi potencial. 3,5/5* ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

To co se na začátku jevilo jako dobrej survival se nakonec zvrtlo v romantický klišé a já sem odcházel z kina dost zklamanej.. věděl jsem dopředu, že to neni čistej survival, ale i tak tak podle mě tý romantiky bylo zbytečně moc.. tenhle film určitě víc sedne ženkejm než chlapům.. ()

Reklama

Reklama