Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (Cinemart)

(více)

Recenze (398)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jo, jede to po typické dějové lince, kde se dva na rozdílní lidé ocitnou v situaci, kdy se mohou spolehnout jen jeden na druhého. A jo, nakonec jim dojde, že k sobě mají blíž, než co je vzdálenost mezi onou metaforickou horou. Ale kruci... ono to funguje! Chemie uvěřitelná a konečná gradace obměkčí i toho největšího tvrďáka. Spíš, než dobrodružný film o přežití, je to poctivá, silná romantika, která mě osobně dokázala uchvátit. 80% ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Krásně odpočinkový film, který je pěkně natočen. Díky povedené chemii Kate Winslet a Idrise Elba, je o sledování postaráno. Doporučuji všem, kteří mají rádi hlavní hereckou dvojici, plus dobrodružnou romantiku. Za mě fajn film. Lepší 3*. ()

Pajkenzi 

všechny recenze uživatele

Krásný film s napínavým příběhem skvělými herci a hudbou která zapadala do situaci! Film mě bavil a dvojice se k sobě hodili tvořili moc pěkný pár! ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Jak jsem viděl, že tam s nimi v letadle je pejsek a letadlo začalo, padat jen jsem se modlil ať to přežije a přítelkyně to chtěla vypnout. Nakonec jsme to nechali, běžet dál a dobře jsme udělali. Idris v roli takového sněžného Robinsona Crusoeho byl fajn a Kate se takových 3/4 snímku jen válela po zemi, takže nic moc nepřinesla do toho krásně zasněžená krajina a nakonec mohli být rádi, že pejsek s nimi byl, protože se stal pravým hrdinou. Neříká se nadarmo, že pes je nejlepší přítel člověka. Dávám 75% ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(169/2017) / Čo viac vlastne čakať od filmu s dvomi hlavnými postavami a vcelku jednoduchým dejom. Všetko samozrejme stojí na charizme Idrisa a Kate, táto časť funguje dokonalo. Inak je Mountain Between Us celkom príjemným filmom, ktorému ale trošku chýba možno viac napätia, možno viac silnejších scén. (6/10) ()

venison 

všechny recenze uživatele

Vcelku se mi "Hora mezi námi líbila (teda jako moc nepobírám název).. Kate Winslet je jedna z mých nejoblíbenějších hereček, tudíž sázka na jistotu.. A Idris Elba zaujal i v nedávné "Temné věži.. Příroda je naprosto dokonale krásná.. Hlavní hrdinové mají spíše více štěstí než rozumu, ale o to celý příběh působí věrohodněji.. Velmi příjemný survival filmeček bez větších extrémů (chybělo pojídání lidí a trčící kosti z otevřených zlomenin).. Ideální snímek pro páry na rande do kina.. Pánské osazenstvo zajásá nad nemilosrdnou přírodou, dámské osazenstvo nasaje romantickou část příběhu.. Mezi oběma protagonisty silně funguje chemie, což mě opravdu příjemně překvapilo.. Nadchla mě postava Alex, se kterou jsem se úzce dokázala napojit, protože je přesně ten samý typ ženské do nepohody a limitních podmínek jako já :-) Hele, neva, že jsme spadli uprostřed ledové divočiny s letadlem a mám zraněnou nohu, ale já přežiju a poradím si, i kdybych toho černocha musela táhnout do nejbližší civilizace na zádech :-) Navíc fotografka.. :-D Na film "Hora mezi námi" jsem se dlouho těšila a naprosto naplnila moje očekávání :-) ()

progression 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh z divoké kanadské divočiny. Samotný scénář (podle románu) zase až takový zázrak není (dost věcí je dost na hraně uvěřitelnosti), ale díky hereckým výkonům ústřední dvojice, pěkné hudbě i nádherným scenériím se celý film nenápadně "překlopí" mezi ty "nadprůměrné" tudíž ty, které dokážou diváka zaujmout. Závěr bych bral trošku jiný, ale co chtít - točili to američané, takže nějaký patos a happy end musí být aby Hollywood nezhynul. Hlavní herecká dvojice měla i možnost zasahovat (úspěšně) do scénáře a celé natáčení (obzvláště scény v divoké kanadské přírodě) asi moc velká sranda nebylo, pokud se točilo v silných mrazech, takže třeba i kvůli tomu to zaokrouhlení hodnocení směrem nahoru. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Oba herce mám rád a podívám se na cokoliv v čem se objeví, ale takhle pospolu už je prosím neobsazujte. Jejich souznění jsem nevěřil ani na vteřinu. Když ve filmu selhala romantická linie, zbylo z něj tuctové survival drama. Většina rozhodnutí postav dává smysl jen ve světle jejich emocionální zaangažovanosti, takže bez téhle berličky na mě působily vysloveně hloupě. Většinou i hloupé jsou, ačkoliv je neurochirurg z Londýna až podezřele zručný zálesák. Závěr je zbytečně protahovaný, jak už to v amerických dramatech bývá. Film měl skončit zazvoněním telefonu. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Neromanticky natočené romantické drama? Někdo určitě namítne nějaká ta klišé, ale mně přišlo, ze film si po celou délku právě tuhle hranici poměrně úspěšně držel od těla, takže se mi líbil i vč. samotného závěru (obzvlášť když mi k sobě hlavní duo sedlo), který naštěstí, jak po celou dobu, nexploduje v erupci lásky. Příjemné překvapení. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

V tomto případě láska hory nepřenáší. Melodramatické sbližování dvou cizinců (plus přítulného psa) směřuje ke svému cíli (osudově se zamilovat, přežití pak přijde samo - ne, neprohodil jsem pořadí) tak jednoúčelově a automaticky, že jsem vzniknuvšímu citu příliš nevěřil. Ale krásně se na nádherné záběry zasněžené přírody a skalních masivů koukalo, to každopádně. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najpodstatnejším nedotiahnutým motívom je láska a vzťah medzi oboma postavami. Aby sme sa však neponorili do sféry spoilerov, naznačím len, že by sa Benovi a Alex hodilo odkryť spomenutú neprebádanú minulosť, ktorá je divákovi značne nedostupná. Z vyššie vymenovaných faktorov vám je už asi zrejmé, že kameň úrazu spočíva v scenári. Predvídateľnosť a snaha o nápravu upadnutia chémie medzi postavami na samotnom konci vedia pridať body do mínusovej kolónky. Dostávame majestátne predstavenie s vynikajúcimi hercami, avšak bez akéhosi výraznejšieho napätia a romantiky. Aj napriek tomu si myslím, že podobných filmov je v dnešnej dobe minimum a potrebujeme ich oveľa viac. Ak hľadáte príjemnú oddychovku s veľkolepým vizuálom, ľutovať nebudete. 65% ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Škoda toho závěru, kdyby to končilo záchranou obou zúčastněných, tak bych i jednu hvězdu přidal, ale tenhle romantický závěr mě moc nebavil. Film obsahuje všechna možná cliché v rámci daného žánru, takže nijak nepřekvapuje, ale zároveň dokáže i během cesty za záchranou dobře udržovat pozornost. Chybí však výraznější zapamatovatelná scéna, takhle film zapadá do průměru jiných filmů. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Jestli Idris a Kate netušili, jak zahrát romanci v extrémních podmínkách, proč se nemrkli na Toma a míče Wilsona v TROSEČNÍKOVI? Mezi Tomem a míčem bylo tehdy tolik nuancí všeho, tady není nic než evidentní předstírání. Červená knihovna na horách - buď jsem si měl přečíst anotaci nebo mě mělo trknout nezvyklé množství rukodržných dvojic, trousících se do sálu. 40% ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Nič výnimočné, ale zase ani žiadna katastrofa. Oveľa väčšia dráma sa odohrávala v hlavách hlavných hrdinov, ako pri boji s prírodou. Na víkendové poobedie ideálne pohodový romantický film, s malou prímesou katastrofických klišé. 50% HBO GO ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tento film je prežívak, kde prežitie nie je jediný motív. Ale aj tak všetko od havárie cez nečakané nástrahy divočiny je pri určitej rozťahanosti stále lepšie ako romantický dovetok. Tri hviezdy, trochu slabšie, ale určite nie iba dve, pretože som sa až tak veľmi nenudil. –––– Uzavrel som dohodu sám so sebou, ze ťa budem stále milovať, aj keď sa vrátiš domov... nekompletná. ()

WincKruspe 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jsem čekal realistický survival příběh, místo toho tu máme mexickou telenovelu. To podstatné se přeskakuje a realné nejspíš ignoruje. Nakonec tu máme dvojici co se ze všech sil prodírá sněhem a vedle nich vesele poskakuje pes a vrtí ocasem. Prostě to celkově kazí dojem a ve výsledku to fakt je jen romantický film. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Hora mezi námi měla příběhem velký potenciál a sázela tak trochu na jistotu volbou dobrých herců, pěkných horských kulis a dobrodružné romantiky. Výsledek ale očekávání nenaplnil a srazil ho nevýrazný scénář a vesměs průměrná režie i plochá kamera. Škoda. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Režisérsky nezvládnutý a nudný survival, zakončený přeslazeným koncem. Romance, následující po návratu do civilizace, by měla působit mnohem dospěleji. Skvělým příkladem je například Trosečník. Nezbývá ale, než film pochválit za oba hlavní herce. Vsadím se, že byla předloha bestsellerem, debilní je na to dost.40% ()

pavcas 

všechny recenze uživatele

Zásadním problémem tohoto filmu je nulová chemie mezi Kate Winslet a Idrisem Elbou. On je sexy nemluvnej doktor s bolavým tajemstvím, ona odkvetlá kopretina, která nezapře svoji povahu novinářky a při první příležitosti se v jeho soukromí začne vrtat. Dohromady to prostě nefunguje a při jejich milostný scéně asi trpěli všichni i s režisérem, jinak by si nemuseli vypomáhat trapenejma prostřihama do společnejch scén, první pohledy atd. Chemie nula prostě. Příběh jako takovej by nebyl špatnej, snaha o přežití v horách po pádu letadla skýtala jistej potenciál, kdy se ale tak urputně tlačilo na pilu, že jsem se o osud hlavních hrdinů nedonutila bát. Navíc každá dramatická scéna která přišla byla v zápětí rychle vystřídaná nudou, dlouhejma dialogama o ničem a bylo to tak nějak prostě uměle poslepovaný dohromady a Kate byla radši pro jistotu čtvrtku filmu v bezvědomí. Konec radši komentovat nebudu, i když poslední část filmu mně paradoxně začala i trochu bavit, především ve chvílích kdy ty dva nebyli pohromadě a začaly na povrch vyplouvat přece jen trochu uvěřitelný emoce. Každopádně myslím si, že se to dalo udělat mnohem líp, protože jestli jsou oba dva zmiňovaný v něčem dobrý, tak v hereckým projevu. No tady to nepomohlo. ()

Reklama

Reklama