Reklama

Reklama

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince. (Falcon)

(více)

Recenze (675)

Dusty56 

všechny recenze uživatele

Krásná Disney pohádka. To že je to Disney pohádka zdůrazňuju, protože to z ní dost čiší (má to takový nádech do animovaného filmu). Ale mě to bavilo, děj je zajímavý. Emma Watson v hlavní roli září a vedlejší obsazení v rolích svícnů, hodin a nevím, čeho všeho zase baví. Co se týká "Zvířete", tak i na něj jsem si po chvíli zvyknul a v ději mi seděl. Ve výsledku je to nadprůměr a zasloužené čtyři hvězdy. ()

Feacher 

všechny recenze uživatele

Hrozně přeslazený muzikál a to strašně není můj oblíbený styl. V rámci žánru ale určitě docela dobré, vděčný příběh, skvělé efekty a Emma Watson, co víc si jako režisér přát... Lehký nadprůměr, ale osobně to vidět znovu nemusím. 4*! ()

T.Ma 

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu proč všichni tady shazují film kvůli dabingu. Osobně vždy do kina chodím na původní znění a myslím, že u takového filmu, kde jsou úžasné původní písně a navíc zde namlouvají postavy takoví herci jako je Ewan McGregor a Ian McKellen... Lumiere v originále byl dokonalý! Každopádně je původní Kráska a zvíře stejně stará jako já, jsem dítě odchované na Disneyovkách, takže na ně nedám dopustit, navíc miluji muzikály, Emmu Watson a Dana Stevense, tím pádem film jako dělaný pro mě. Neztratil nic z kouzla původních Disneyovek, mezi hlavními hrdinami to jiskří, Luke Evans je dostatečně slizký a zábavný, navíc k tomu všemu naprosto dechberoucí vizuál, který mě stáhl sebou do děje... Filmová hudba, na kterou si potrpím, dokonalá! Menken se nezapře, ne nadarmo je osminásobný držitel Oskara! ()

Zoue 

všechny recenze uživatele

Popolušku som nikdy nejak nemusela. Ale Belle? Zbožňujem rozprávku z 1991 a očaril ma aj film :) Všetky tie známe pesničky, scény. Jediná škoda je dabing. Ale to nie je chyba filmu. A filmársky je ten film dokonalý. Emmu Watson začínam mať čím ďalej tým radšej. A som rada, že sa tam objavilo viac vecí ako v rozprávke. Dozvedeli sme sa viac o postavách a prehĺbilo to zmysel celého príbehu. A hudba - vďaka Menken! ()

52637 

všechny recenze uživatele

Pohadka to byla krasna, ty efekty a triky nadherne, i ten zpev a kostymy, cekal jsem hodne zpevu ale ne tolik. No muzikal no. Nejvetsi knihovna taky nebyla moc ukazana, pritom by seznameni s ni nebylo spatne. Emma skvela, uz se tesim na The Circle s Tomem. Evans jako Gaston super ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Neurazí ani nenadchne. Žádná inovace, jen otrocká adaptace. Vizuálně je to povedené. Chtěl bych vidět toho ňoumu, který považuje Emmu za krásku. Písniček je tam subjektivně asi 168. Je to k nevydržení. Bohužel jsem byl okolnostmi nucen jít na dabovanou verzi. Moje škoda. ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

Začnu + + Emmě Watson to opravdu sluší a pro roli Belly se narodila + po trikové stránce je to parádní nevím kolik byl rozpočet, ale ty triky jsou opravdu kvalitní a jde vidět, že si na tom daly záležet + líbily se mě novinky oproti původní verzi například, že chtěl Gaston zabít Belliného otce i to s její matkou a co se s ní stalo + závěrečná scéna jak skáčou po těch věžích i když mě to přišlo jak trochu kopírované z Kouzelné Romance + postava té holubice nebo co to bylo - nejvíce mě vadí, že všichni v tom hradě jsou prezentováni jako metrosexuálové a vypadají jak kdyby vylezly z muzea Madame Tussaud navíc ta postava zvířete po proměně vypadá jak kdejaký bezďák splašený na ulici, ale zase jsem chlap a třeba se to ženským bude líbit - hodně vlezlá postava toho kamaráda Gastona opravdu byl jak pijavice - oproti nové verzi Popelky mě tady příjde, že to je spíše mířené na dětské publikum Celkově 80 procent jinak ohledně toho, že je tam cca 5 černých herců nebo hereček to bych nějak výrazně neřešil většina se jich tam jen beztak mihne a výraznou roli nemají takže mě to nevadilo a ohledně té údajné homosexuality tam bych to taky výrazně neřešil to, že si spolu zatančí a drží se cca minutu blízko sebe neřeknu kdyby se tam cucaly, ale takto se dělá z komára velbloud. ()

majorzeman13 

všechny recenze uživatele

Takže za prvé film se my líbil ! Za druhé pozitiva,klady tohoto bjáku jsou: vizuální,triková,efektní stránka,kamera ,kostýmy,hudba,písně dále moc fajn herci v čele s Emmou Watson ! Zápory jsou,ale není jich tolik stopáž filmu zkrátit o půl hodiny...... celkem zbytečné 3D, Verdikt zní: čtyři hvězdičky !! Viděno v kině ve formátu 3D a český dabing ! PS: Na to ,že muzikály tedy nevyhledávám a též nemusím to bylo fajn ! PSS: Výprava a dekorace byly skvělé ! ()

Diamonts 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděla tak zdařilou pohádku. Obsazení, kulisy, kostýmy, zkrátka všechno mi přišlo dokonalé. Musím říct, že po nepříliš vydařené popelce (alespoň mě teda moc nenadchla) byla Kráska a zvíře příjemným překvapením. Celou dobu jsem seděla jako na jehlách a při písni Dana Stewense jsem se málem rozbrečela, tak moc se mi to líbilo. ()

proud.loser7 

všechny recenze uživatele

Krásné kostýmy, chytlavé písničky (Be Our Guest si pořád ještě zpívám ve sprše) a celkem slušné herecké výkony. Emma Watson, která doposud herecky zazářila snad jen v Kolonii, je celkem hezká Disney princezna, i když nad stále omílaným názorem, že se pro tuhle roli 'narodila' pořád kroutím očima. Ruku na srdce, Emma, sic v mnoha jiných ohledech úžasná bristká bytost, je jako herečka celkově průměrná a její obsazení do role bylo hlavně kvůli marketingu. Naopak Luke Evans si to v kůži Gastona přímo užívá a Dan Stevens je jako zvíře perfektní (i když raději pominu jeho lidskou podobu, kde s loknama a mašličkama ve vlasech vyzařuje víc gay vibes než Le Fou). ()

Petr.Macha 

všechny recenze uživatele

Klasická pohádka s klasickým zpracováním. Občasný odklon od předlohy a snaha o vtipnost příběh nijak výrazně nenarušují a tak bylo možné si velkozpracování vychutnat se vším všudy. Největším zklamáním pro mě byl dabing (na pohádky chodím s dětmi). Pravděpodobně nutnost zpěvu limitovala český štáb při výběru vhodných dabérů. Za mě se to moc nepovedlo a měl jsem z toho občas dojem spíš Cčkového filmu. Ale to není chyba filmu, ale české produkce. Tak vemzměte děti a šup do kina. Jo .... a pokud nechcete aby po vás starší spoluobčané divně koukali jako po nás ... jděte radši odpoledne. U nás jim děti v deset večer připadly podezřelé :-) ()

Bonty 

všechny recenze uživatele

Tyhle "REMAKE" mě začaly prostě bavit. A ztrácím iluze, že by se další předělávky kreslených filmů nepovedly. Muzikálově podobný tomuto snímku je snad film mladší Bídnici (neříkám příběhem, pouze mi to ten film chvilkama evokovalo) a natož, že muzikály jinak nemusím, do této hrané verze to sedlo perfektně. Krásná živá animace s pohlednou Emmy WATson dodává skoro dvouhodinovému dílu pěkný šmrnc. Snad jen příběh se mi zdál moc jednoduchý. 4/5 --- (83%) --- ()

PanIncognito 

všechny recenze uživatele

Není co vytknout! Snímek plní všechna očekávání... od pohádkového muzikálu vážně nelze chtít víc. Velkolepá výprava je vskutku propracovaná. Skvělá taneční choreografie a herecké výkony patří k dalším výhodám snímku. Především Emma Watsonová je okouzlující. Tato podívaná jistě stojí za návštěvu kina. ;-) (viděno s dabingem) ()

Thyrysles 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se jistě najde spousta lidí, kteří ohrnou nos nad další předělávkou "již dávno ohrané pohádky" (a zcela oprávněně vezmeme-li v úvahu, jak výhodný je to marketingový tah), pro mě osobně to byl velmi milý návrat do dětství. Tvůrcům filmu se konečně podařilo vytvořit věrné zpracování animované verze pohádky, která jako by na plátně skutečně ožila a vtáhla vás mezi stěny velkolepého paláce plného kouzel. Film ve své podstatě nepřináší nic moc nového oproti původní Disneyovce a to byl vlastně hlavní důvod, proč jsem se na toto zpracování tolik těšila. Někdy prostě toužíte jen vidět "staré známé" v dokreslenějších konturách, ve více detailech. Jako plus bych viděla i to, že se pohádka nesnaží být příliš reálná, "nebere se příliš vážně" a spíše se snaží o snový tón. I přesto se jeví uvěřitelná a dokáže pohladit na duši i drásat nervy přesně tam, kde je třeba. Herecké obsazení, kostýmy a vůbec celý film je rozhodně potěchou pro oko a to včetně nádherných závěrečných titulků, na které se rozhodně vyplatí se podívat. Děj doplněný hudbou byl místy možná malinko táhlejší, než by musel být a jinde by mohl být naopak o něco méně zkratkovitý, ale celkový dojem to rozhodně nekazí. A co se hodnocení týče, myslím, že největší odměnou pro tak úžasný film může být: Rozhodně to chci vidět znovu! ()

kritička 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem, že v kině budu já (jediná samotná dospělá) a pak asi banda dětiček s rodiči. Nakonec z toho byl vcelku zaplněný kinosál, kde kromě Čechů byli i cizinci (to jsem snad nikdy nezažila). Musím říct, že na začátku mi ta muzikální část dost rušila požitek z filmu, přece jen Emmu jsem nikdy neslyšela zpívat a nesedělo mi to k ní. Nakonec jsem se s tím smířila, ale je třeba říct, že se mi to k pohádce příliš nehodilo a v podstatě ji to i dost kazilo. Příběh se natahoval a docela jsem se bála, abych neodcházela zklamaná. Od půlky filmu se to ale změnilo a já prožívala příběh se zvířetem (s Kráskou fakt moc ne - nebylo co, její hlad po knížkách jsem úplně nechápala, ale co). Nicméně celý film má několik ale: jednak jsem Emmě nevěřila, že je to chudá holka z maloměsta, co si sní svůj sen, jednak mě tam dost štvali i ti vlci (nebylo vysvětleno, proč tam vlastně jsou), titulky (překlad některých vět nekorespondoval s tím, co se řeklo v angličtině) a co nejhůř - zpěv. Vemte slušné herce, klasickou pohádku a zabijte to šílenýma písničkama. Fakt škoda, mělo to hodně co do sebe. ()

housba01 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné to bylo, písničky by pěkné, i když bych jednu nebo dvě vypustila, zbytečně někdy to táhly, ale celkový dojem byl super. Emma vždycky bude v očích jako Hermiona, ale zahrála to kvalitně. Jediné co mě zklamalo byl princ, nebyl ošklivý, ale energie, která se vytvořila mezi zvířetem a Bellou mi okamžitě vymizela když se přeměnil. Pro mě negativum princátko s dlouhými vlasy :D. Ale i tak je pro mě lepší Popelka. ()

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Lví král láme rekordy

Lví král láme rekordy

22.07.2019

Studio Disney má za sebou pohádkový víkend. Nejdřív se Avengers: Endgame vyhouplo před Avatara a stalo se tak oficiálně nejvýdělečnějším filmem všech dob, následně šéf Marvelu Kevin Feige oznámil… (více)

Mulan nabírá obsazení

Mulan nabírá obsazení

16.04.2018

Asi vám neuniklo, že jde do kin jedna hraná disneyovka za druhou. V posledních letech se slavil úspěch s Popelkou, Knihou džunglí nebo Kráskou a zvířetem a příští rok dostaneme Dumba, Aladina a Lvího… (více)

Reklama

Reklama