Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lucie Výborná uvádí přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen z pražského Rudolfina. 22. ročník Českého lva, výročních cen České filmové a televizní akademie, proběhne opět ve slavnostním stylu. Skleněné sošky z dílny Jakuba Berdycha budou předány ve Dvořákově síni pražského Rudolfina v sobotu 21. února 2015 během gala večera, který v přímém přenosu uvidíte na prvním programu České televize. Šanci získat letos Českého lva mají tvůrci více než 50 celovečerních hraných filmů či dokumentů, uvedených do distribuce v roce 2014. (Česká televize)

(více)

Recenze (81)

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Spíše bych vypíchl místa, která by si zasloužila změnu, protože jinak se bylo opravdu bylo na co dívat. Prvně, kam se poděli samotní sklenění lvi - nebo byli aspoň vybroušeni na dně skleněného kužele?... To opravdu není žádné žena mezi doktory, nebo si to produkce chystá na další termín LVŮ? (to bych byl opravdu nerad) Co to bylo za šaška s konfetami, příště ne, děkuji... Nečekaně protažené předávání nevím co bych krátil, všichni mluvili k věci a krátce - snad jedině odchod do síně slávy byl dlouhý. Několikanásobné špatné šlápnutí poroty není součástí tohoto hodnocení. Krokem vpřed budiž vyhlášeno fantastické medailónkové představování filmů samotnýma účinkujícíma, pohotovost Výborné /žádné trapné mezery ala "prostor pro smích". Vlastní slavnostní ráz celé akce podtrhla i změna místa a netrapná kulturně-cirkusácká vsuvka. Těším se na další předávání a doufám že těchto pár much se podaří vychytat. ()

VášaVF odpad!

všechny recenze uživatele

Marně jsem přemýšlel, co na letošních Českých lvech bylo dobrý. Celý pořad byla jedna velká estráda, která se snažila odlišit od amerických Oskarů asi tím, že se nějaký trapný pán (měl představovat J. Carreyho) usmíval na jevišti a ostatním mělo dojít, že předávání cen od lékařů (ačkoliv s kinematografií nemají nic společného) je mnohem důstojnější než od kolegů oceněných v minulých ročnících. Logo Českého lva je hodně ve stylu Transformers a samotná cena je spíše dopravní kužel, přitom původní soška lva ve skoku byla nádherná a originální. Ačkoliv měl film Fair Play zastupovat českou kinematografii na Oskarech, tak z večera vyšel vedle Cesty ven téměř bez ocenění. Originální počin Pojedeme k moři si neodnesl cenu žádnou a Česká filmová a televizní akademie nedokázala ocenit originální přístup mladého režiséra. Prostě mnoho špatného a škoda že pan Petr Vachler již nad celým večerem nedohlíží. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Výsledky letošního českého lva považuji za klasický příklad inteletuálního snobismu. Každý kdo mě zná ví, že mám k romské tématice hodně blízko, je to určitě silné téma, ale přesto považuju za vrcholně nefér, že Cesta ven dostala tolik lvů. Neřeknu, kdyby nebylo zbytí, ale opomenout nejen Fair play, ale i Pojedeme k moři, to je prostě vrchol. Je mi z toho poměrně smutno. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale výstup alá "Carrey" to bylo opravdu ubohé a trapné....když k tomu přičtu volání moderátorky (ne)Výborné ze začátku přenosu po tom, abychom si to předávání dokázali užívat jako ti skvělí amíci a opravdu se z těch cen těšili a byla to show.....aby pak v okamžiku, kdy se tam jedna z oceněných při děkovné řeči opravdu "poamricku" rozjela tak na ni moderátorka velmi neeticky a netaktně neustále dotírala a ukazovala, že jako čas letí a je třeba ctít dramaturgii a vymezený čas......tak to můj dojem z celého předávání definitivně zničilo, i když nápad s doktory a celkově místo byly fajn. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že tenhle ročník se bezpochyby povedl víc než kupříkladu prezentace ubohosti v podání Lucinky Bílý z před pár let. Jenže to je asi taková poklona, jako říct Vochomůrkovi, že je sice tlustší než Křemílek, ale za to menší. Mně by ani tak nevadily samotné výsledky, alespoň ty totiž nejsou chybou pořadu, jako neumírající česká touha hrát si na Halyvůd ve snaze zamaskovat neschopnost najít si svou vlastní přirozenou cestu. Uvadající kulturnost našeho národa bohužel pohřbívají i ti, kteří by nám ji naopak měli navracet. Pročpak je asi takový rozdíl mezi načančanými hvězdičkami filmových pláten a opravdově působícími doktory? Doktor se totiž musí starat především o své pacienty, jinak mu umřou. Načančaná hvězdička stojí před zrcadlem a trénuje si děkovnou řeč, kterou pak stejně posere. Nedivte se proto, až vám vaši pacienti - filmové publikum - vyhyne definitivně. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (1)

  • Organizátori sľubovali, že na ceremónii vystúpi Jim Carrey, lenže na pódiu sa objavil nejaký jeho dvojník. A hoci to bolo publiku podozrivé, deň po kolosálnom zlyhaní ešte zúfalo presviedčali médiá a verejnosť, že ich Jim Carrey bol pravý. Ako zaujímavosť si to všimli v britskom Guardiane, Daily Mail aj vo francúzskom Figare. „Stali sme sa obeťou žartu," priznali neskôr Česi v stanovisku. Oklamala ich falošná agentúra, ktorá sa celý čas správala profesionálne. (Zdroj: SME) (hippyman)

Reklama

Reklama