Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lucie Výborná uvádí přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen z pražského Rudolfina. 22. ročník Českého lva, výročních cen České filmové a televizní akademie, proběhne opět ve slavnostním stylu. Skleněné sošky z dílny Jakuba Berdycha budou předány ve Dvořákově síni pražského Rudolfina v sobotu 21. února 2015 během gala večera, který v přímém přenosu uvidíte na prvním programu České televize. Šanci získat letos Českého lva mají tvůrci více než 50 celovečerních hraných filmů či dokumentů, uvedených do distribuce v roce 2014. (Česká televize)

(více)

Recenze (81)

golfista

všechny recenze uživatele

Česká televize zařadila "České lvi" mezi prefabrikáty typu nejlepší atlet, hokejista, fotbalista, lyžař atd. Ale vyhlašování nejlepších v oboru, který má bavit diváky, by mělo být přece jenom jiné. Myslím tím zábavné. A i když Lucie Výborná nic v podstatě nezkazila, tak tudy podle mého cesta nevede. Pod Vachlerem byl ke konci český lev už zralý na utracení, ale takhle učesaná hříva ... to už je moc. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hele, snažili se. Jasně že pozvat si všechny ty doktory byl strašnej nesmysl a bylo naprosto hloupý čekat, že by to mohlo fungovat, ale třeba už se naučili napsat "scenárista" s krátkým "a", což vloni v medailoncích ještě neuměli. Jinak hodnocení je nízké, protože smrtící antitempo se dalo sotva vydržet, jinak jsem ale vůči celému večeru smířlivý a vnímám ho spíš pozitivně. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Tak si myslím, že tohle opravdu není Cesta ven z toho (kr)kavčího deliria.. Výborná rádoby moderátorka i estrádní koncept celého projektu, tradiční plky vítězů, z nichž naprosto vybočoval jen vtipný a celý večer bezprostřední Ivan Trojan.. Navíc mě dlouho samotný výběr některých oceněných, byť naprosto očekávaný, v rámci Českého lva tak nerozladil !! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Akademie vyšle na Oscary výborné drama Fair Play a na Lvech mu nedá ani jednu cenu? A to bylo nominované ve všech kategoriích? Ale no tak. Stejně vadí i ignorace Mádlova debutu Pojedeme k moři. Moc jsem nepochopil, že filmaři si nikoho jiného, než lékařů, neváží. To respekt k nim spíš snižuje, ne? Koncepci večera narušila i moderátorka, sic její proslovy nebyly špatné a její vystoupení bylo ve výsledku důstojné, ale co má se stříbrným plátnem společného? Potěšily hudební vložky a představování nominovaných, je to vhodnější, než suchá ukázka z filmu (i když Roden nezklamal – v negativním slova smyslu). Nejvíc potěšila dejvická rodina – naprosto přirození a bezprostřední Ivan Trojan (jeho šestá cena!!) a Jaroslav Plesl. „Mám velkou radost, dělal bych větší gejzíry, ale pak by řekli, že přehrávám a už bych práci nemusel dostat,“ vtipkoval Plesl. Většinou jsem „hodnotil“ dvěma hvězdami, tentokrát musím jednu přidat. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale výstup alá "Carrey" to bylo opravdu ubohé a trapné....když k tomu přičtu volání moderátorky (ne)Výborné ze začátku přenosu po tom, abychom si to předávání dokázali užívat jako ti skvělí amíci a opravdu se z těch cen těšili a byla to show.....aby pak v okamžiku, kdy se tam jedna z oceněných při děkovné řeči opravdu "poamricku" rozjela tak na ni moderátorka velmi neeticky a netaktně neustále dotírala a ukazovala, že jako čas letí a je třeba ctít dramaturgii a vymezený čas......tak to můj dojem z celého předávání definitivně zničilo, i když nápad s doktory a celkově místo byly fajn. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (1)

  • Organizátori sľubovali, že na ceremónii vystúpi Jim Carrey, lenže na pódiu sa objavil nejaký jeho dvojník. A hoci to bolo publiku podozrivé, deň po kolosálnom zlyhaní ešte zúfalo presviedčali médiá a verejnosť, že ich Jim Carrey bol pravý. Ako zaujímavosť si to všimli v britskom Guardiane, Daily Mail aj vo francúzskom Figare. „Stali sme sa obeťou žartu," priznali neskôr Česi v stanovisku. Oklamala ich falošná agentúra, ktorá sa celý čas správala profesionálne. (Zdroj: SME) (hippyman)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno