Reklama

Reklama

Ďáblův advokát

  • USA The Devil's Advocate (více)
Trailer

Mladý úspěšný právník Kevin Lomax obhajuje učitele Gettyse obviněného ze sexuálního obtěžování své žačky Barbary. Přestože během přelíčení zjistí, že učitel je opravdu vinen, podaří se mu dosáhnout osvobozujícího rozsudku. Když pak Kevin se svou manželkou Mary Ann oslavuje v baru, neznámý muž mu nabídne práci za skvělých podmínek u prestižní právní firmy, kterou z New Yorku řídí John Milton. Manželé se přestěhují do Miltonova rodinného mrakodrapu. Kevin je fascinován bohatstvím svého nového prostředí a plnou silou se pustí do práce. Cosi se však změnilo. Vítězství není jenom cílem, stává se posedlostí. John Milton navíc, jak se zdá, nalezl v mladém právníkovi zvláštní zalíbení. Kevin se tak ocitá v osidlech samotného ďábla a čeká ho pekelně nebezpečná životní cesta. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (991)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film s originálním nápadem. Al Pacino podává nepřekvapivě skvělý výkon a Keanu se taky nemusí zrovna stydět. Film má pomalejší začátek, ale tím spíš se dá vžít do kůže hrdinovi. Je uvěřitelný a změny, kterými prochází jsou většinou uvěřitelné rovněž. Konec je naopak docela rychlý a mě mrzí, že jsem si Pacina neužil déle v zajímavější části jeho charakteru. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Neslaná nemastná mytologie, která je chvílemi doslova na odstřel kvůli faktu, že režisér dává moc velkou váhu realitě okolního světa se tu střetává se solidními herci a typicky jalovým scénářem středního proudu, jehož tvůrci se drží pořekadla " nevíme kde kdy jak - hlavně že máme Ala". Pacino je typicky řízkovitý frajírek s ohromující plejádou ksichtů, úšklebků a póz, kterého si jednoduše nelze nezamilovat a to i přesto, že tady hraje doslova krále záporáků. Škoda že Hackford je jen a pouze obyčejný řemeslník, který do jakéhokoli snímku o čemkoli nedokáže přenést potřebný drajv a dravost. Samotný Ďábel by to leckdy vskutku potřeboval. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť mě to bohužel nevzalo, a to ani příběhově, ani atmosféricky. Určitě to má výborné úseky, ale místy jsem se i nudil, přišlo mi to zdlouhavé a ten závěr mě vůbec nedostal, spíše naopak. Herecky to nicméně byla krásná práce, ale ostatní složky z mého pohledu zaostávaly. Třeba to někdy příště bude lepší, ale je otázka, jestli se k tomu ještě někdy dostanu... 65% ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Mohl si Taylor Hackford vybrat pro roli ďábelského Johna Miltona líp?? Al Pacino je naprosto dokonalý a o třídu převyšuje i snažícího se Keenu Reevse. Scénář je velmi dobrý, film vzdáleně připomíná Polanského Rosmary má děťátko, ale jinak se ubírá vlastní cestou a celé se to točí kolem té nejkrásnější repliky: "Ješitnost je můj nejoblíbenější hřích..." Kromě ješitnosti se dotýká i dalšího zajímavého tématu - bezohlednost. Kevin Lomax (Keenu Reeves) dělá všecko pro to, aby své procesy vyhrával, pravdu přechází s vidinou vítězství a dalšího zářezu na své právnické pažbě, dokonce nepřímo obětuje svou manželku, jen aby neprohrál proces. Snímek má dobrou atmosféru, která je dokreslena výbornou hudbou. Skvěle jsou skloubeny nadpřirozené prvky s realistickými a díky výkonu Al Pacina zřejmě začnu věřit na čerty..:-)) Závěr filmu je vynikající, skvělá pointa! ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Na mysteriózní si vůbec nepotrpím, spíš mě to odrazuje. Ale tenhle film mě nadchnul. Bavila jsem se, byla napjatá, kam se děj stočí. Závěr byla opravdová třešnička na dortu. Dlouhá stopáž mi nijak nevadila. Dobře napsaný scénář, skvělé herecké výkony, uhrančivý Al Pacino, výsledkem je dobrý film, který má myšlenku. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (47)

  • Ve scéně, kdy je Kevin (Keanu Reeves) s Miltonem (Al Pacino) na střeše budovy jejich firmy, jdou k pravému okraji střechy. Při záběru z dálky je možné vidět, že jsou přibližně dva až tři kroky od okraje, ale při záběru pouze na jejich obličeje jdou stále dále, a to až šest kroků. (PSJR)
  • Samotné natáčení započalo už začátkem roku 1996 v New Yorku, ale do listopadu se pořádně nehnulo z místa. Průtahy způsobily vyhazovy původního kameramana a několika asistentů režie. Z anonymního zdroje se navíc šířila fáma, že Al Pacino (John Milton) nevychází s režisérem Taylorem Hackfordem. Podle herecké legendy byl režisér údajně namyšlený a příliš hlučný. Jeden z vedoucích výroby navíc nařkl Pacina, že na plac chodil neustále pozdě, což však na druhou stranu vyvracel producent Arnold Kopelson. Režisér Hackford navíc později prohlásil, že se Pacino choval jako naprostý profesionál. Natáčení v New Yorku skončilo v březnu 1997, v červenci se pak štáb přesunul na Floridu. (casyy)
  • Když je Lomax (Keanu Reeves) na konci filmu v Miltonově (Al Pacino) kanceláři, říká: „Je lepší vládnout v pekle, než sloužit v nebi.“ To pochází z epické básně „Ztracený ráj“ od Johna Miltona. (Kulmon)

Související novinky

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

26.04.2011

Slavný autor noirových kriminálek Donald Westlake napsal celkem 24 románů, v nichž vystupuje profesionální zločinec Parker (žádné křestní jméno). Je to jakýsi novodobý Robin Hood, který zásadně bere… (více)

Pokrok za prachy z prodeje drog

Pokrok za prachy z prodeje drog

22.10.2008

Po Weirovi a Annaudovi, jejichž nové projekty jsme probírali v uplynulých dnech, je tady další tvůrce, jehož jméno nevidíme na plátnech kin až tak často, ale když už, tak to obvykle stojí zato.… (více)

Reklama

Reklama