Reklama

Reklama

Expanze - Série 4

(série)
Trailer 2
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní
USA, 2019, 7 h 50 min (Minutáž: 43–53 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Po otevření prstencových bran vedoucích k tisícům nových planet začíná krví nasákla zlatá horečka, která zažehne nové konflikty mezi Zemí, Marsem a Pásem. Mezitím se na neprobádané planetě posádka Rocinante ocitne uprostřed násilného střetu mezi těžařskou společností ze Země a zoufalými osadníky z Pásu, když se náhle objeví nová smrtelná hrozba od protomolekuly. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (31)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda toho odklonu k westernu, obecně to není zas tak ceněný žánr a mimoň Holden je jako šerif osadníků / pionýrů z Divokého západu nebo co to má být celkem sláb. Málo Millera, ale co s ním taky, když ho redukovali v možnostech. //  Dodatek uprostřed 5. série: Možná nejlepší přístup je k skoro celé 4. sezóně přistupovat jako k filleru... ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přijde mi, jako by se seriá restartoval. Vůbec se nepokračuje dál v otevřených věcech, ale skočilo se na nové světy přichází nové postavy. Ve strojovém tempu se přeskakuje mezi postavami (Mars, Pás, Země, “planeta”) a většinu času se žvaní. Nejotravnejší je Země a Pás. Když už se děje něco zajímavého tak na Marsu nebo “planetě” a o to více je otravnější sledovat tlachání na dalších lokacích. To co nelze upřít je propracovanost logiky jak vše funguje. Je znát, že se hodně přemýšlelo nad technologickou stránkou Expanse universa. ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

Cibula Burn jen dle hodnocení nejslabší knížka (celý děj je na planetě Ilos) a tvůrci do děje ještě zakomponovali novelu o Bobbie Draper na Marsu, která jinak v knížce chybí. Pozn. knižky jsem nečetl, jen jsem zkoumal obsah a čtení si nechávám, až bude komplení série. Tvůrci se tedy s předlohou poprali statečně, a nemůžou úplně za to, že ten děj by se dal více nahustit a přinést nějaké odpovědi. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím souhlasit s KM Phoenixem, protože i pro mě byla čtvrtá sezóna tou nejslabší. Tím ale nechci říct, že by byla špatná. Jen mi neseděl hlavní záporák a s událostmi na nově kolonizované planetě si mohli dát tvůrci větší práci. Závěrečnými dvěma epizodami si to u mě ale přece jen vyžehlili, tam už to zase byla The Expanse, jak ji mám rád. Přes všechny mé výhrady musím říct, že jsem byl vlastně spokojen, znám seriály, které už ve druhé řadě nemají divákovi co sdělit. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mne zatím nejslabší řada a ty čtyři hvězdy dávám s velkou výhradou. Burn Gorman si tu prakticky zreprízoval svoji roli ze seriálu TURN, akorát červenokabátníky vyměnil za RCE a už nemastí bílý američany, ale přistěhovalý Beltery. Kdo to neviděl tak mohl být třeba i příjemně překvapen, ale pro mne to zas až takový šlágr nebyl. ()

Galerie (48)

Reklama

Reklama