Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah neměla s lezením v horách žádné zkušenosti a bezmezně věřila v Gabovy (Sylvester Stallone) schopnosti. Ale tenkrát se tam vysoko nad horským údolím stala strašná věc…Sylvester Stallone, John Lithgow, Michael Rooker, Janine Turner a Ralph Waite spouští lavinu plnou nebezpečných akčních scén, trvalého napětí, hrůzy a strachu. Pro horského záchranáře je výprava za pěti pohřešovanými horolezci jen jednou z mnoha každodenních akcí. Společně se ženou sv´ho srdce (Janine Turner) a svým nejlepším přítelem (Michael Rooker) se Gabe Walker (Sylvester Stallone) vydává na obtížnou cestu přes zrádné ledové štíty, aby nakonec zjistil, že nouzové volání bylo pouhou lstí, kterou na něj nastražil nemilosrdný mezinárodně hledaný terorista Eric Qualen (John Lithgow). Miliony dolarů a s nimi i jejich vlastní životy teď visí na vlásku nad hlubokou propastí. Navzdory síle explozí, kruté zimě i obrovským výškám musí Walker v této smrtelně nebezpečné hře na schovávanou Qualena jednou provždy zastavit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (560)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelné scény, neuvěřitelné záběry, výborná hudba i efekty, propracovaný děj (rozhodně co se týče filmů se Slym). Pro mě jeden z nejlepších filmů se Stallonem. Vydařené Akční Béčko. Hlášky - Co v těch kufrech bylo? Boty, ponožky, sto milionů dolarů. Běžné věci. || Zabiješ pár lidí a jsi vrah. Zabiješ milion a jsi dobyvatel. Přeber si to. // 80 % ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rutinní akčňák s nepochybně velikým rozpočtem, efektními scénami a spoustou stupidit, klišé a žvástů - a jinak nic a nic a nic... Nikdy nezapomenu na dávnou LFŠ, kdy jsme tuto pitomost sledovali v předpředpremiéře se simultánním překladem Dany Hábové, která při jedné uSLYntané sekvenci mimo překlad dialogů pronesla nezapomenutelnou hlášku: "...tak si s tím žij..." No a tak nějak no... Třetí hvězdička jen za ty krásné hory doly... Tak si s těma hvězdičkama žijte... :-) - - - P.S. Jediný výborný film se Stalonem je Rocky. Zkrátka a dobře prostě proto, že je to výborný film. Tomuhletomu tři hvězdičky s odřenejma kolenama... ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Cliffhanger aneb Anděl na horách v krátkém tričku. Tak snad nejprve výčet, co filmu neslušelo - otravně unylá hudba, ubrečený Stallone, co dostává v jednom kuse přes držku, vůbec pokus o romantiku těmto filmům fakt nesedí, na to se nedá koukat, dále Kokoti na sněhu (tedy záporáci včetně jednoho skutečného Kokosu na sněhu, důvěrně seznámeného se stalaktitem pomocí řádné penetrace). Hlavní záporák (Lithgow) je mimořádně humoreskní postavička, mohl by účinkovat v dopoledních programech pro děti. Film je sice barevný, ale vše v něm je černobílé (a teď nemám na mysli přímo kontrast holé skály se sněhem). Tohle že je akční hit? No proti vkusu zavřu pusu. A co filmu slušelo? Asi jen půvabná Janine Turner, jen na sobě měla moc oblečení. Její přítomnost aspoň dává trochu smysl Stalloneho motoru šplhajícího po trochu větších šutrech kdesi v Dolomitech. Ostrov hrdlořezů mě bavil víc, a to je co říct. Dodatek - nedoporučuji Slyovy nahlouplé kaskadérské kousky, protože jestli je čirou náhodičkou přežijete, dostanete zlatého Darwina od pana Cacáka! (https://www.csfd.cz/film/367007-darwinovy-ceny/komentare/) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po třech snímcích slabší úrovně se Sly vrátil hodně povedeným a netradičním akčňákem. V titulcích by vedle herců klidně mohly být napsány i Italské Alpy, které jsou krásné a ve filmu hrají poměrně podstatnou roli. Renny Harlin měl na začátku 90tých let poměrně solidní akční formu a tak nepřekvapí že Cliffhanger se povedl. 75% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů Sylvestera Stallona a zároveň jedna z jeho nejlepších rolí. Za což se zasloužil samozřejmě i mistr akce Renny Harlin, který nám servíruje další famózní pecku plnou akce, originálního prostředí, kde se film odehrává a i relativně neokoukaných herců. Jedna strhující scéna střídá druhou a po celé dvě hodiny film neztrácí na tempu. Scénář je jak dělaný pro dva tvrďáky Stalloneho a Rockera, kterým to tady fantasticky sedne a když k tomu ještě zazní Trevor Jones, nezbývá nám, než smeknout před umem pana režiséra, který ví, jak diváka zaujmout. V rámci žánru maximální spokojenost. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (38)

  • V čase 39:03 je zřetelně vidět, že sníh ve vánici je umělý, protože jeden ze zloduchů vyplivuje sněhovou vločku, což by se skutečným sněhem nešlo. (Proste..Jana)
  • Aby předvedl, jak důvěřuje jištění, navlékl se režisér Renny Harlin do úvazku a zhoupl se na laně přes skalní sráz. (džanik)
  • Po úspěchu filmu bylo chvíli zvažováno pokračování s pracovním názvem "Přehrada", v němž by se Gabe Walker (Sylvester Stallone) utkal s teroristy hádejte kde. (NIRO)

Související novinky

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

02.05.2023

Americký akční thriller Cliffhanger za pár dnů oslaví třicetileté výročí od svého uvedení. Snímek finského režiséra Rennyho Harlina (Smrtonosná past 2) v hlavní roli se Sylvesterem Stallonem vstoupil… (více)

Fantomas se zlobí. Velmi!

Fantomas se zlobí. Velmi!

15.05.2009

Budou ho totiž remakovat. Odhoďme ale naše předsudky vůči předělávkám a počkejme si, co z produkce francouzské společnosti La Petite Reine (dvojka a trojka hraného Asterixe, Blueberry... ehm... ale… (více)

Reklama

Reklama